• 9.373.511 stemmen

Genre: Thriller / Komedie

Geregisseerd door: W. Peter Iliff

Met onder meer: Christian Slater, Stephen Dorff en Wes Bentley

Plot Rites of Passage

"Sex, drugs, and an ancient ritual... anthropology 101 is a killer!"

De student antropologie Nathan is gek op Dani, een lastige meid die afstand heeft genomen van haar Indiaanse Chumash erfgoed. Op een weekend nodigt hij professor Nash en enkele van zijn klasgenoten uit op de verlaten ranch van de familie, eens een heilige Chumash begraafplaats, om een eeuwenoud ritueel opnieuw uit te voeren. Nathans oudere broer, een stuntelende drugsverslaafde, is een van de twee excentriekelingen die daar geïsoleerd woont. De andere is Delgado, een verloren ziel die zijn vrouw en zoon verloren heeft door een ongeluk, veroorzaakt een dronken bestuurder. Zijn doel is het vinden van de persoon die het ongeluk veroorzaakt heeft. Deze twee zonderlingen reageren echter niet bepaald vriendelijk op ongenode gasten...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Leuk plot, leuke cast. Hereniging van Slater en Bentley na Dolan's Cadillac.

avatar van patjuuh

patjuuh

of je vind deze film supergoed, of je vind 'm te slecht om af te kijken. Heel dubbel. Ik vond 'm te gek! Een mix tussen Fear and loathing en Scream. Oogt in het begin een beetje als een b film maar daar moet je doorheen kijken.

avatar van dope

dope

• 20059 stemmen

Erg wazig filmpje, er zaten wel wat leuke scenes in, maar echt boeien kon de film niet...

avatar van kampsie1

kampsie1

Geweldige sfeer,het komedie gedeelte is me even ontgaan denk ik.

Acteer werk variërend van slecht tot meesterlijk.

achtergrond geluiden vond ik ook zeer goed.

Al met al dikke voldoende.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Matige B film met een slecht verhaal. Acteerwerk is ook matig tot slecht. Vooral de personages Benny (Bentley) en Delgado (Slater) zijn slecht gedaan en halen de toch al niet zo`n beste film nog meer naar beneden. Ook de special FX laten duidelijk zien dat het hier om een slechte B film gaat. En het genre "komedie" kan ook geschrapt worden, dit is duidelijk een thriller. Maar geen beste. 2 kleine sterren

avatar van blurp194

blurp194

Origineel verhaal.

Da's ook meteen het enige positieve. Want verder is het een slordig uitgewerkt zaakje. Komedie is niet het goede vakje - want de grappen zijn wel erg flauw. Maar een thriller is het ook niet - want het wordt toch echt niet spannend. Met het twijfelachtige acteren blijft dan eigenlijk alleen de soundtrack over, en daar moet je wel een liefhebber voor zijn.

Toch aan de andere kant ook wel een heel klein tikkeltje cult-waarde. Maar ook dat is echt voor de liefhebber.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Dumb & Dumber meets The O.C. meets Straw Dogs.

Maar dan net wat minder. Rites of Passage is eigenlijk 3 genres tegelijk: Comedy,drama en thriller. Mix dat samen en je hebt een zeer vermakelijk maar erg lompe film die uiteindelijk op 3 vlakken tekort schiet. Het blijft telkens maar gissen in welk genre de film past.

De film heeft droge humor, personele problemen en lompe rednecks. De cast is prettig en bevat veel jonge acteurs die veelal bekend zijn van het thriller/horror genre. Dat is als fan ervan wel eens leuk om al die acteurs samen in 1 film te zien.

De film wordt op IMDB aangegeven als een thriller, maar ik denk dat de meeste mensen die alleen dat genre verwachten zeer teleurgesteld zullen zijn na afloop (gezien de 4,3 als gemiddelde blijkt dat wel). Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met deze vreemde film.

avatar van Noodless

Noodless

Een komedie vind ik het al helemaal niet. De film benadert meer het genre thriller, maar door gebrek aan spanningskracht weet deze film dit genre ook niet echt te halen. Het verhaal is toch wel magertjes en de twee rare snuiters ( Slater en Bentley ) brengen door hun personages eerder irritatie en verveling mee. Flauw filmpje. 3/10

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Jeem,

Hoe is hier ooit het kopje komedie op gekomen?

Het enige wat ik kan bedenken is dat het 1 grote komedie is met wat voor wanprodukt de acteurs hier hun geld voor hebben gekregen.

Komt er hier boven ook nog een vergelijking voorbij met Scream en er wordt aangegeven dat het acteren "meesterlijk" is.....

Het ergste is ook nog, dat er een opening wordt geboden voor een vervolg.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Redelijke slasher. Bentley en Slater zijn echte creeps hier ?. Verder ook een paar lekkere sletten, vooral die blonde. Maar het duurt allemaal wel heel lang en er is ook weinig gore.