Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: David Barrett
Met onder meer: Bruce Willis, Josh Duhamel en Rosario Dawson
Plot Fire with Fire
"Revenge has its own set of rules."
Na een slopende dag op het werk denken brandweerman Jeremy Coleman (Josh Duhamel) en zijn collega's de dag te eindigen met een drankje. Wanneer Jeremy een benzinestation binnenloopt, is hij onbedoeld getuige van de brute moord op de eigenaar door Hagan, een blanke racist. Nadat hij ternauwernood weet te ontsnappen, verdiept rechercheur Mike Cella (Bruce Willis) zich in de recente misdaden van Hagan. Wanneer Hagan wordt opgepakt en Jeremy hem moet identificeren in een line-up, blijkt Hagan maar al te goed te weten dat Jeremy achter het spiegelglas staat, als hij zijn volledige naam en adres opsomt. Voorafgaand aan het proces wordt Jeremy gedwongen zijn carrière opzij te zetten, als hij in een getuigebeschermingsprogramma geplaatst wordt. Hij vindt echter troost in een ontluikende romance met US Marshal Talia Durham (Rosario Dawson).
Jeremy Coleman
Craig
Darren
Karen Westlake
jarno1975 (moderator series)
Nog een poging van Willis en 50Cent om een goede film te maken. Ik ben er alleen bang voor...
DiDa
schram101
Trailer lijkt meer de thriller kant op te gaan in tegenstelling tot het hier aangeduide genre.
Ziet er trouwens niet bijzonder uit, maar zal em vast eens zien.
johnhendrikos
lijkt me geen drama nee, tenzij de ze bedoelen dat de film om te zien een drama is. En gezien het feit dat 50 ct er in zit, is die kans vrij hoog. Een film met die gast er in hoef ik eigenlijk al bij voorbaat niet te zien. kan iemand mij een goede film met die rapper.?
Wernertje
Matige actie/thriller met een simpel cliché verhaal en matig acteer werk.
Verwacht niet te veel van Willis hij heeft maar een bescheiden rolletje in de film en is net zo vaak te zien als in de expendables 2 en mischien voor vele een grote opluchting ook 50 cent heeft een bijna figuranten rol.
Leuk voor een saaie koude/regenachtige middag, verwacht er niet veel van.
tattoobob
Lekker knallen en genieten!!!
50 ct en rampage hebben maar hele kleine bijrollen dus wees daar maar niet bang voor.
Vincent D'Onofrio speelt weer heerlijk de slechterik,evenals in chained een toffe rol...deze acteur is wat mij betreft de beste badguy van het moment(als dat zou bestaan).
Leuke wegkijkert beetje voorspelbaar maar dat stoort geen moment...
Vincent D'Onofrio is zeker de man van deze film!!
Tetterovic
Gewoon kijken, verstand op nul en gaan. Inderdaad meer een soort van bijrol voor Bruce, komt later wel wat meer in beeld. k Ben geen brandweer, maar waar vuur is, is rook... gaat in de film niet helemaal op. Verder een lekker filmpje om naar te kijken, geeft 'm toch 3 sterren mede omdat ik o.a. fan ben van Willis.
snarfje5508
Wat mij betreft een prima actiethriller. Vergeleken met de B-rommel die we aan ons voorbij zien trekken is dit zeker niet slecht. Dat Willis een bijrol heeft lijkt me niet zo'n ramp. Natuurlijk geen diepgaande dialogen en uitgewerkte kartakters. Ook niet nodig in dit genre. Gewoon een snelle film neerzetten met op de juiste momenten een plas met bloed.
Tangmere>xi<
Jullie hebben het hier nogal over 50 cent,ik heb hem gewoon gedownload kostte me niks ,en vond het wel een vermakelijke film.
Lekkere actie!
Willis wordt al een wat oudere man dus geef hem een bijrol ,die ook weer happy.....
mikeholland
Redelijk vermaak. Word wel minder als op het laatst een pand in de brand staat. Goed nep met kleine vlammen en iedereen zwaar in paniek??? Metalen wanden en balken wat je ziet branden???? Beetje erg ongeloofwaardig allemaal op het eind. Jammer.....
TheThirdMark
Bruce Willis hoort niet als eerste hier in de Actorsrole te staan, aan de andere kant moeten mensen niet klagen over de zeer korte scene met Halfadollar.
Weet niet goed wat ik van deze film moet vinden. Het is geen actie film (te veel drama), geen thriller ( te veel actie) en geen drama film ( te veel actie).
Wat je (helaas) overhoudt is een film die wél onderhoudend is, maar niet direct een avondvuller is. Iets wat je op zet als het regent oid. Zeer zeker geen materiaal om aan te schaffen op DVD als je het al een keer gezien hebt.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Redelijk. Toch fijn dat ze Jeremy niet meteen als een prof portretteren na wat schietoefeningen (dat gekots van hem tussen het ondervragen/martelen door
). Verder wel redelijk standaard eromheen en mist vaak wat aan spanning. Maar kijkt verder wel weg en wat de cast betreft is het wel in orde. Josh Duhamel redt zich prima al zag ik hem wat minder snel in zo'n rol, Bruce Willis weet toch nog wat leuks van z'n kleine rol te maken en 50 Cent heb ik zelf geen problemen mee (voor de mensen die dat wel hebben; veel meer dan een minuutje screen time krijgt ie niet).
m1701
Mwah beetje standaard verhaaltje
Eerste helft was vrij saai, tweede helft werd al wat beter
Maar nergens echt overtuigend.
Jammer dat Wilis niet een grotere rol had, dan was het
"actie" gedeelte vast wat spannendere en agressiever geweest
Mindreader
Waar is die Willis de laatste paar jaren toch mee bezig?! Het schijnt een trend te zijn tegenwoordig dat (voormalige) A-listers zomaar opdraven in dit soort meuk. Maar goed, wat wil je ook met al die studio's, die steeds meer de voorkeur geven aan knappe jonge koppies die niet kunnen acteren.
Verder is alles wel zo'n beetje gezegd over de film. Het is niet eens zo slecht, maar enige moeite tot iets coherents of pakweg iets degelijks wordt er zelfs niet eens gedaan.
Barry83
Erg teleurstellende film. Het verhaal rammelt aan alle kanten, het vuur is nepper dan nep en het einde is gewoon belachelijk.
Waar Bruce Willis "vroeger" nog een van mijn helden was, begin ik me tegenwoordig echt te irriteren aan hem. Hij speelt tegenwoordig alleen nog maar bijrolletjes die echt geen enkele toegevoegde waarde hebben. Net als in deze film
Heel snel vergeten deze film. Niet best allemaal.
knusse stoel
Ben het niet eens met de kritiek onder mij van Barry83, het verhaal vonden wij goed, in ieder geval geloofwaardig en wat het vuur betreft, alleen in het einde stapte Bruce door een vuur van ongeveer 3 meter breed en dat was een beetje nep.
Ben het wel met hem eens dat het niveau van de films waarin Bruce speelt langzaam naar beneden gaat.
Maar deze film is in ieder geval leuk voor een spannende 97 minuten!
Barry83
In het verhaal zitten veel te veel "gaten" van gebeurtenissen die niet verklaard worden. Daarin ben ik best kritisch. En betreft het vuur zou je eens moeten kijken op internet naar gebouwen en huizen die "echt" in brand staan. Want in de film staan stalen trappen en balken in de fik, onmogelijk dus
MatthijsGr00t
Standaard thriller/actie filmpje maar ondanks dat van een redelijk vermakelijk niveau. Het verhaal stelt inhoudelijk vrij weinig voor en wordt ook nergens bijzonder spannend. Dit geldt ook voor de karakters die weinig worden uitgediept. Wat 'held' Bruce Willis in die rol deed vraag ik me af, een zeer beperkte rol en ook zeker niet overtuigend. De rest van de cast deed het naar behoren. Toch heeft de film iets en wilde ik hem zien tot het einde, ook al had Barrett weinig verrassingen voor de kijker. Kortom; redelijk voor ruim anderhalf uur standaard vermaak. 3*
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Vind het best meevallen daarmee, niet meer dan de gemiddelde thriller. Gewoon weinig vernieuwend.
egelhunter
Goed tussendoortje. Heb me prima vermaakt. Zijn heel wat beroerdere films uitgekomen dit jaar. Heb tot het eind genoten. 3,5 *
conch
ben toch wel benieuwd.... recenties lopen aardig uiteen. heb geen hoge verwachtingen
schumacher
Heel goeie film van begin tot einde, er bestaan er idd al vele zoals deze, ik vond hem goed, geen dooie of saaie momenten, kijkt lekker weg, zalig zaterdag avond filmpje.
queenie
Ik vond het een leuke film. Leuke actie, leuk verhaal. Snap de mindere recensies niet hierboven. In ieder actiefilm zitten scenes waarbij je niet moet denken, maar gewoon kijken
Leuke film, 3,5*
mnrk
Dit was gewoon een lekkere standaard actie/misdaad film....
Het verhaal is natuurlijk niet bijzonder of vernieuwend, maar er zit genoeg vaart in de film waardoor alles gewoon lekker weg kijkt...
Josh Duhamel speelt redelijk en wordt leuk bijgestaan door Rosario Dawson, de bijrol van Bruce Willis is ook in orde...maar het is Vincent D'Onofrio die de show steelt als David Hagen...
skipy05
Goede film.
Verhaal is standaard maar niet slecht.
Goede acteurs.
choller
was wel een leuke film niet super maar zeker niet slecht alleen t einde was een beetje over de top
andijvie
Zalig actie filmpie. Goed voor een lekker avondje ongestoord genieten.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus