• 9.378.549 stemmen

Geregisseerd door: Michael Brandt

Met onder meer: Richard Gere, Topher Grace en Stephen Moyer

Releasedatum: 5 juli 2012

Plot The Double

"Keep your enemies close"

De gepensioneerde CIA agent Paul Shepherdson (Gere) wordt opnieuw aan het werk gezet door de jonge, ambitieuze FBI agent Ben Geary (Grace) om de mysterieuze moord op te lossen van een Amerikaanse senator. De voormalige CIA agent wordt bij de moordzaak betrokken vanwege zijn extensieve kennis over een oud-Russische huurmoordenaar genaamd “Cassius” (Moyer) wiens werkwijze identiek overeenkomt met de moord op de senator. Agent Shepherdson krijgt hiermee één laatste kans om deze beruchte moordenaar te vatten die al jarenlang arrestatie heeft weten te vermijden.

avatar van grandpa

grandpa

vranque schreef:

fijn hoor. meer niet.

vaak met hem eens maar nu fijn niet

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke film maar niets bijzonders. Aardig verhaal dat toch ook wel wat voorspelbaar is. Zoiets hebben we al vaker gezien. Desalniettemin gaat het allemaal wel lekker door kijkt de film wel lekker weg. 3 sterren

avatar van willem_45

willem_45

had van de film niet heel veel verwacht gezien de commentaren hier op moviemeter, maar heb me prima vermaakt bij deze film. Spannend van begin tot eind, goed verhaal en goedgespeeld door Gere.

Van mij 3,5 ster

avatar van Davezelf

Davezelf

Bijzonder genoten van Mr. "Pretty Woman". Tot aan het eind toe verrassend. Toppertje!

avatar van Smiley

Smiley

Te voorspelbaar.

avatar van Drifter

Drifter

Het is een film met een paar leuke wendingen.

In het begin moest ik goed de aandacht erbij houden, later werd eea duidelijk.

avatar van papaEd

papaEd

Op zich geen verkeerde film. Goed Verhaal en acteerwerk. Heb me niet verveeld en werd ook niet afgeleid.

avatar van mnrk

mnrk

If the Russians used their women like their missiles, we'd be wearing furry hats right now.

Dit was een degelijke en vermakelijke actie/misdaad film van Michael Brandt...

Het verhaal is in orde en wordt ook op een prima manier gebracht (plotwendingen zijn zeker geslaagd)....maar het zijn Richard Gere en Topher Grace die de film net dat beetje extra's geven....

avatar van Romana

Romana

Geen bijzonder goeie film, maar wel aangenaam om weg te kijken. Je moet niet teveel nadenken bij het verhaal, want na een half uur word alles al verraden. Wat eigenlijk niet echt nodig is, want na een 15-tal minuten heb je het al door. Er volgt dus eigenlijk alleen maar een bevestiging.

Gere acteert deze film niet goed, op enkele gezichtsuitdrukkingen die wel oké zijn. Dit is duidelijk geen rol voor Gere. Geen goeie prestatie van hem.

Da jong gastje Grace speelt het dan weer wel met meer overtuiging, wat gelukkig veel goed maakt, anders was het maar een saaie film geworden. Goed gedaan Grace!

3 Sterren omdat het niet helemaal een flop was, en wel een aangename kijkervaring was, maar niet meer, want daarvoor is hij niet bijzonder genoeg.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Twists in een film vinden meestal plaats aan het eind van een film. Dan blijkt dat je de hele film voor het lapje bent gehouden en je totaal verkeerd gedacht had.

Mooiste twist voor mij is die uit de Usual Suspects, geen enkele kan daar aan tippen.

Ook deze film kent een plottwist, maar die wordt na een half uur al prijs gegeven.

In tegenstelling tot veel gebruikers hier kon ik het wel waarderen! Nu moet ik ook zeggen dat ik totaal blanco deze film ben ingegaan. Wist niet eens waarover de film ging, en had de trailer ook niet gezien.

Nogmaals, de twist na een half uur was het hoogtepunt van de film. Een film die steeds verder afzakt en nog eindigt met een hopeloze twist die totaal ongeloofwaardig was.

Vond het leuk om de oudjes Richard Gere en Michael Sheen weer eens te zien. Beiden spelen zeker niet slecht, maar Topher Grace vond ik totaal geen type voor een FBI-agent. Vond hem een beetje een mietje eerlijk gezegd.

Al met al een matige film met af en toe een leuke opleving, maar deze 'the Double' kan zeker tot de middelmaat gerekend worden.

Kleine onvoldoende.

avatar van booyo

booyo

Beetje een dubbel gevoel (hoe toepasselijk!) over deze film. En dan neem ik als omslagpunt de scène met de nul-hypothese. Tot daar vond ik het een behoorlijk boeiend verhaal. Juist dat de wending zo vroeg in het verhaal kwam was leuk, een keer wat anders. Interessant om te zien hoe Gere en Grace vervolgens samenwerken. Toen kwam de hypothese, zelden zo slap iemand een zaak zien ontrafelen, en werd het verhaal rap minder. Nog een paar wendingen werden er tegen aan gegooid, leek allemaal een beetje geforceerd.

Al met al, prima vermakelijk. 3*

avatar van T-man

T-man

Helemaal niet slecht. Ik vind dit een prima thriller.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Had hier wat meer van verwacht eigenlijk. Gere zit meestal wel in goeie films dacht ik zo. De wendingen worden iets teveel op het einde en daardoor geef ik maar 2 sterren. Afgeraffeld einde wat jammerlijk is.

avatar van Franky_JaeGeR

Franky_JaeGeR

Leuk om gewoon lekker even van een goeie Russisch Roulet misdaad thriller weer eens te bekijken

avatar van Insignificance

Insignificance

Onbezonnen spionagethriller die maar wat voortdendert met nul intrige, nul spanning en spaarzame actie. Film zit veel te simpel in elkaar om iets voor te stellen. Personages praten je bij over waar het scenario zich zo ongeveer bevindt, povere flashbacks geven nog wat uitleg en de dubieuze scènes stapelen zich op. Alles rondom Brutus is een voorbode op de rest, beter wordt het niet. Gere is niet scherp, Grace is anderhalf uur een aanfluiting van jewelste, de muziekkeuzes zijn beroerd en de twist die het nog heeft, maakt de film alleen maar onzinniger.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Middelmatig. De koude oorlog loopt in deze film onverminderd verder. Amerikaanse veiligheidsdiensten proberen Russische infiltranten en moordenaars te ontmaskeren en meer bepaalde ene Cassius. Lauw verhaaltje dat even de goede kant lijkt op te gaan maar op het einde met een idiote twist aan komt draven die de film redelijk nekt. Gelukkig viel de eerste helft nog best te pruimen, daarom toch nog de helft van de punten.

avatar van mixmaster

mixmaster

lekkere thriller met een prima rol van Gere.

geen topper maar wel goed genoeg om een geslaagd film avondje/middag/morgen te hebben.

avatar van Timba69

Timba69

Je kunt ook teveel twisten in een film stoppen. Dat was in deze film dus het geval. Het maakte het eind vergezocht en vreselijk ongeloofwaardig.

Voor de rest een doorsnee thriller zonder echte uitschieters naar boven of naar beneden.

avatar van komerad

komerad

Sluit mij aan bij Booyo, best wel leuk tot aan die nul-hypothese. Vanaf dan snel bergaf. Die hypothese op zich is al onzin.. Gere, DE man die Cassius op de hielen zat. De man van wie Grace zoveel opgestoken heeft. De Cassius kenner bij uitstek... is het dan niet normaal dat die man op al die foto's staat, hij "onderzoekt" die toch? En zo zijn er nog wel zaken waarvan ik dacht "ah man dat meen je niet."

Middelmaat, niet slecht maar lang zal ik hem niet onthouden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede thriller met een prima cast.

Toch had ik wat meer actie verwacht, de film moet het meer van de dialogen hebben.

Maar vond hem daardoor zeker niet slecht, en de onthulling op het einde is verrassend.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Redelijke onderhoudende thriller met een degelijke Richard Gere in de hoofdrol. Niet superslecht maar ook niet supergoed.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Inderdaad een redelijke thriller waarin goed gespeeld wordt.
Het viel ons niet tegen maar van Gere hadden we eigenlijk iets meer verwacht.
Het verhaal is aardig met onduidelijkheid wie eigenlijk Cassius is. Niemand die hem persoonlijk kent, althans in de film.
Uiteindelijk kom je er achter dat sommige mensen een dubbelrol spelen in hun leven.

avatar van kuiponok

kuiponok

Niet slecht, maar ook geen hoogvlieger, mede omdat alles al vrij snel duidelijk wordt...

avatar van Koen87

Koen87

Ontzettende matig filmpje, verhaal is stompzinnig, de laatste plottwist is totaal uit het niets gegrepen. De film is totaal niet geloofwaardig en is op sommige momenten komisch te noemen. Grootste fout is de (te) snelle opbouw, je komt zodoende helemaal niet in het verhaal wat de spanning niet ten goede komt.

avatar van Lucitair

Lucitair

Topher Grace heeft het grote nadeel dat ik hem nu als Eric Forman blijf zien van That 70's Show. Dus voelt het een beetje raar aan hem zo te zien. Toch best een goede film.

avatar van Q Jones

Q Jones

Aardig filmpje.

De plottwist van de film wordt vroeg weergegeven en dat was best een intressant gegeven. Alleen slaagt de film veder maar deels. Hij is boeiend genoeg om te blijven kijken en er zit ook nog wel wat spanning in. Alleen de grote finale is een beetje teleurstellend, en totaal overbodig.

Gere speelt echt top in deze film, en Grace doet het aardig alleen de chemie tussen de twee is ver te zoeken.

Verwacht niet te veel en voor een zondag middag filmpje is deze prima te kijken.

avatar van TimS82

TimS82

Redelijk vermaakt..alleen echt op de details is er niet gelet. Opeens zat het haar weer goed na een ontsnappingspoging 1 ster.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Aardige klopjacht-thriller met verassende rollen/twists. Film deed mij

denken aan Salt, maar dan geloofwaardiger en beter.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Oei een tegenvaller

Ik dacht een film met R. Gere als geheimagent op rust zou wel eens interressant kunnen zijn. Dat was het ook het eerste half uur. Toen ik T. Grace zag , kon ik hem niet direct thuisbrengen en toen herkende ik hem van "That '70s show". Toen in de tijd vond ik hem al in die sitcom een slome. Hier nu ook leek het wel alsof hij soms bijna in slaap viel Deze rol paste dus totaal niet bij hem.

Dat er zo vroeg iets onthuld wordt is wel eens iets nieuws. Maar inderdaad hierna begint het allemaal een beetje in elkaar te zakken en toen op het einde een totaal onverwachte twist kwam, vond ik helemaal niet meer geloofwaardig.

Het heroisch gevecht op het einde tussen Gere en Tamer Hassan had nog wel iets, maar als uiteindelij Gere dan ineens langs Grace kruipt en bijna onmiddelijk daarna zijn laatste adem uitblaast, had ik zoiets van "Yep, kom aan!". Het was precies volkstheater ineens

Een spionage/thriller met een uitstekend begin, een verrassend vroege onthulling en dan een neerwaartse vlucht naar een anti-climax. Pluspunt : het was nog eens leuk om Martin Sheen aan het werk te zien

avatar van Zeriel

Zeriel

Wat een flutfilm
Een totaal ongeloofwaardig verhaal met misplaatste goedkope effecten (de fluistersoundtrack bij het Capitool).
Gere is hopeloos gemiscast als geheim agent anex meedogenloze killer, totaal niet serieus te nemen. Hoe hij die "gevaarlijke" gevangene eventjes met 2 vingers in de neus uitschakeld....., daar is hij fysiek niet eens toe in staat. En dit zonder enige knipoog.

De actie stelt verder weinig voor.

Obligate plottwists die niet aankomen omdat je ze al bedacht had, en je de film al geen seconde serieus nam.

Kortom tijdverspilling deze niet leuke B-film, bezigheidstherapie voor gepensioneerde acteurs.