• 8.710.160 stemmen

• MUBI Bekijk via MUBI
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Whores' Glory

Een filmisch drieluik over prostitutie in drie landen (Mexico, Thailand en Bangladesh), drie talen en drie religies. Het verhaal centreert zich rond de levens van de vrouwen; hun ervaringen, hun behoeftes en de individuele verwachtingen van het leven. Deze vrouwen ervaren alles wat er maar kan gebeuren in een relatie tussen mannen en vrouwen, zowel fysiek als geestelijk. Ze ontvangen er geld voor, zonder dat het hun levens rijker maakt.

logo tmdbimage

avatar van Malick

Malick

Op een bepaald moment in Whores' Glory - het eerst deel over prostitutie in Thailand - laat regisseur Michael Glawogger zien waar de 'dames' stoom afblazen. Deze dames zoeken knappe gastheren (Toy-Boys) op die hen een goed gevoel geven over zichzelf en hun leven. Dus hetgeen wat ze verdienen met hun baan gaat dan weer op aan deze pleziertjes. En daarmee is de cirkel rond. Zie ook Club Zeus van David Verbeek.

En als je na het zien van Whores' Glory nog afvraagt hoe het komt dat kasteloze meisjes / jongvolwassenen in Bangladesh worden gedwongen tot prostitutie dan raad ik je Pink Saris van Kim Longinotto aan. Het zou namelijk perfect als double bill geserveerd kunnen worden.

Lees ook dit artikel door: Comments from the director.

En hier in mijn ogen één van de sleutelscènes van de documentaire:

It was one of those moments that you can call real documentary. Those dogs started to hump one another in front of the "High Class" massage parlor. All those dogs had been around while we were shooting there. So it was a magical moment. I think of that scene more like a painting entitled "Dogs fuck in front of brothel." There is no metaphor behind it. As Samuel Beckett said: "No symbols where none intended!"

avatar van voskat78

voskat78

Heb deze docu gemis op IDFA maar fijn dat k hem alsnog kan zien. Als is het onderwerp alles behalve leuk. YouTube - Whores' Glory trailer NL

avatar van Redlop

Redlop

Vooral het portret van doodsbange meisjes en hun legale verkrachters in Bangladesh was erg mensonterend. Een film die iedereen gezien moet hebben.

avatar van ohkino

ohkino

Eigenlijk treurig om te zien hoe vrouwen de mannelijke illusie over sex dienen om er zelf het slachtoffer van te worden. Of sex wordt gebruikt waar het eigenlijk gaat om uitbuiting of de behoefte om mensen te vernederen. Knappe docu maar ik zou graag willen weten hoeveel er in scene is gezet of nagespeeld, zeker bepaalde scenes met klanten. Als ergens een camera niet gewenst is dan is het wel een bordeel. Ook genoten van de soundtrack?

Whores' Glory EP by Maike Rosa Vogel on Spotify - open.spotify.com

avatar van DV1984

DV1984

Een documentaire die je niet snel doet vergeten.De soundtrack paste goed bij de beelden, Ik heb deze documentaire zon 2 maanden geleden gezien en hij hangt nog iedere dag in mijn hoofd.

Heeft toevallig iemand een rechtstreekse link naar de soundtrack ? Ik zie namelijk dat bij de link van ohkino eerst spotify moet instaleren en een facebook account moet aanmaken,

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Schrikwekkend hoe talloze vrouwen in de prostitutie belanden zonder enige kans om iets anders te doen. Al vinden sommige het wel best en hebben er plezier in geven andere aan dat ze zeer ongelukkig zijn. Middels drie locaties (Thailand, Bangladesh en Mexico) krijgen we een duidelijk beeld van deze verborgen levenswijze. Vele jongen meisjes werken in de branche en blijven blind voor andere opties. De geïnterviewde mensen leken totaal geen moeite te hebben met de camera voor hun neus en zijn volledig hunzelf. Ondanks een paar vieze details met ijsklontjes hebben de makers dat mooi voor elkaar gekregen. De tragische muziek zal ik niet snel op mijn mp3-speler zetten maar bied een goede ondersteuning.

avatar van Artemis

Artemis

ohkino schreef:

In het eerste deel zijn alle ''klanten'' 100% acteurs waarvan er twee zelfs lokaal bekend zijn. De locaties zijn echt maar vrijwel alles is in scene gezet. Zal voor

avatar van Shinobi

Shinobi

Wereld van verschil.

Ten tijde toen Only God Forgives (2013) net uitgekomen was, wees een vriend me op deze docu, omdat bepaalde dingen (o.a. Fish Tank) overeen zouden komen. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht.

Op zich wordt er wel een indringend beeld gegeven hoe de prostitutie eraan toegaat in Mexico, Thailand en Bangladesh. Hierbij lijkt het in Thailand vrij gemoedelijk te verlopen; de dames hebben het zelfs over bijbanen en zoeken hun vermaak bij gastheren. Terwijl het in Mexico en met name Bangladesh er veel grimmiger aan toegaat. Wat dat betreft is er sprake van een erg groot contrast, best deprimerend om te zien.

Het enige wat ik jammer vind, is dat het lijkt alsof sommige interacties in scène zijn gezet. Naast het feit dat het geheel enigszins onsamenhangend overkomt. Ik snap dat regisseur Michael Glawogger dit gebeuren zo objectief mogelijk wil brengen, maar enige beredenering hierin zou toch gewenst zijn.

Al met al een interessante documentaire om eens gezien te hebben, maar iets te richtingloos. Overigens is de soundtrack prima gekozen, helaas leidt het soms te veel af.

2,5 Sterren.

avatar van david bohm

david bohm

Ben deze documentaire tegengekomen in één of ander toplijstje en gaan kijken. Het prikkelende onderwerp wordt vanuit drie landen bekeken wat tot verschillende beelden leidt. Maar de overeenkomst is dat het een schrijnend gebeuren is de prostitutie en ongezond voor de vrouwen.

Bij de meesten zit toch een steekje los en dat is misschien ook wel een coping mechanisme want het is een trieste wereld.

Ik begrijp dat het één en ander in scene is gezet, wellicht is dat met een dergelijk onderwerp haast onontkoombaar maar wel bijzonder jammer.