• 9.375.045 stemmen

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December (2011)

Familie | 85 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Martijn van Nellestijn

Met onder meer: Pamela Teves en Martine van Os

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 oktober 2011

Plot Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

De Pieten lopen op tegen een modern probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de cadeautjes te bezorgen bij de kinderen. Eén voor één belanden ze in de gevangenis. Wanneer Sinterklaas druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris. Ondertussen proberen Pieta en Mevrouw Dakjes een stel Pietjes het Pietenvak bij te brengen. Daar worden ze ook nog lastig gevallen door Michiel (Ralf Mackenbach), die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil hebben. Pakjesavond nadert en voor de Pieten en Sinterklaas wordt het een race tegen de klok om op tijd een oplossing te vinden en Pakjesavond te redden.

avatar van Kiros

Kiros

Helaas, heb ik deze film moeten kijken. Je moet wat over hebben voor je kinderen dus ga je met straffe tegenzin te film bekijken.

Hopende dat ie toch iets beter te doen was als de vorige, kwam ik bedrogen uit. Net als bij de vorige film vonden de kinderen de Sint maar raar en de Pieten te cartoonesk. Tenminste, die term hoorde ik niet uit hun mondjes maar de boodschap was duidelijk. De sfeer is de zaal was onrustig, veel kinderen hadden moeite om de aandacht erbij te houden. Iets wat ik twee dagen later bij Bennie Stout niet heb gemerkt.

Dat is nou een film die weet om te gaan met het Sinterklaas feest. Warmte, gezelligheid en geen debiel gedoe zoals deze film wel had.

De nichterige grapjes zijn flauw en komen raar over op kinderen van 5 en 6 jaar.

Kortom, een totaal wanproduct waar je je geld niet aan uit zou moeten geven. Ga voor een echte familiefilm naar eerder genoemde Bennie Stout toe, wanneer je met een goed gevoel uit de bioscoop wil lopen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Nou nou, er wordt hier wel een heel blik aan sterren opengetrokken. Op zich leuk voor de volwassenen die wel weten wie deze mensen allemaal zijn. Dat maakt het wat meer draaglijker om mee te kijken. Met name het gestuntel van sommige mensen zoals Wolter Kroes maakt het toch wel wat grappiger voor de volwassenen.

Deze film is wel voor de wat kleinere kinderen. Het verhaal zit niet zo bijster in elkaar en word opgeleukt door wat liedjes tussendoor. Maar ik merk dat mijn 7-jarige dochter toch wel wat meer verhaal verwacht. Ze zit op het randje van er nog in geloven dus helaas moeten we dit jaar nog braaf meekijken.

Als je nog een kleintje hebt van een jaar of 4 a 5 dan is dit zeker een aanrader. Het verhaal zit dan niet al te moeilijk in elkaar en dat maakt het voor deze doelgroep wat makkelijker om mee te kijken.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik sinds Bennie Stout misschien wat verwend ben want de rest van de sinterklaasfilms vallen toch wel in het niet vergeleken bij die film. En daar is deze film geen uitzondering in.