• 9.375.326 stemmen

Jeff, Who Lives at Home (2011)

Drama / Komedie | 83 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Jay Duplass en Mark Duplass

Met onder meer: Jason Segel, Judy Greer en Ed Helms

Plot Jeff, Who Lives at Home

"The first step to finding your destiny is leaving your mother's basement."

De film gaat over een dag in het leven van twee broers. De ene, Jeff (Segel), is een loser die nog thuis bij zijn moeder (Sarandon) woont, de andere, Pat (Helms), zit in een midlifecrisis en denkt dat zijn vrouw Linda (Greer) een affaire heeft. Wanneer ze eropuit trekken om Linda te bespioneren, brengt dit allerlei onbedoelde gevolgen met zich mee.

avatar van Justinw

Justinw

Ziet er interessant uit. Vind zowel Jason Segel als Ed Helms erg leuk.

avatar van Wilderness

Wilderness

Dit lijkt me echt geniaal worden. Ed Helms vind ik fantastisch en ook Jason Segel kan ik wel waarderen. Trailer ziet er ook goed uit

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

het is geen komedie, meer een drama.

film is wel ok, maar had hele andere verwachtingen

avatar van Yugnav

Yugnav

Het is idd niet echt een komedie. Meer een feel-good drama. Had er ook andere verwachtingen van, zeker met deze acteurs. Maar het is zeker een aardige filmpje.

avatar van cimbom91

cimbom91

Yugnav schreef:

Ik ben het met je eens. het is idd niet echt een komedie. Jammer dat het er wel staat, want je kijkt dan toch automatisch met andere verwachtingen

avatar van Fortune

Fortune

Aardige film die vis noch vlees is.

Niet grappig genoeg voor een komedie en niet dramatisch genoeg voor een drama, schommelt ertussenin en is een luchtige film met aardige personages; een ideale wegkijker die wel een paar verrassingen in petto heeft met een afsluiter waar je niet op kan haten maar wellicht te makkelijks is.

avatar van rep_robert

Zoals Fortune al zegt is Jeff, Who Lives at Home vlees noch vis. De humor is soms erg leuk in het eerste uur, maar door het zweverige sfeertje mis je uiteindelijk de luchtigheid. Daarnaast werkt het drama ook weer niet zo goed omdat de personages niet genoeg diepgang krijgen. Vooral het laatste half uur verloor ik de film en de personages uit het oog.

Een aardige eenhapscracker die ik morgen ook alweer vergeten ben.

avatar van Theunissen

Verrassend leuke eenvoudige film. Het verhaal van de film stelt eigenlijk niet veel voor maar gaat eenvoudig over het gewone ietwat saaie leven van drie personen (moeder en haar twee zonen) die alle drie zo hun eigenaardigheden en/of problemen hebben. Dit heeft men echter leuk verpakt in korte film (duurt nog niet eens 80 minuten) waar de combinatie van komedie en drama goed en vooral leuk is verwerkt. De film oogt luchtig maar toch zitten er best een aantal dramatische momenten in. Zeker op het einde waar alles eigenlijk samenvalt en ook best mooi eindigt. Dat deze film best aardig in elkaar zit is vooral te danken aan de leuke cast in de vorm van Jason Segel, Susan Sarandon, Judy Greer en Ed Helms. Vooral de laatste is goed opdreef en zorgt ook geregeld voor de komische momenten. Dat is trouwens Ed Helms wel op het leef geschreven.

Het is inderdaad wel een film die je over een tijdje alweer vergeten bent maar ondanks dat verdiend de film eigenlijk een hoger punt als nu (zijn wel pas weinig stemmen uitgebracht).

avatar van rep_robert

Dit is geen makkelijke film voor het grote publiek, dus meer stemmen zouden het gemiddelde geen goed doen.

avatar van Waku

Waku

Op zich goede speelfilm. Kan het niet echt zien als drama en/of komedie.

Er wordt goed geacteerd en de film neemt ruim de tijd om karakters uit de diepen.

Vanzowel de broers als moeder. Alhoewel de film mij niet heeft verveelt liet hij aan de ander kant ook geen diepe indruk achter.

2.5*/3*

avatar van Theunissen

Het is zeker geen film voor het grote publiek maar een makkelijke film is het zeker want het verhaal is eenvoudig en hetzelfde geldt eigenlijk voor de leuke hoofdpersonages die min of meer uit het leven gegrepen zijn. Wat me eigenlijk verbaasde is dat het gemiddelde hier behoorlijk afwijkt met het gemiddelde van IMBd. Maar goed er zijn pas heel weinig stemmen uitgebracht en als deze film niet snel op Film 1, HBO of op een andere TV zender komt zal het gemiddelde niet echt snel veranderen. Ik ben deze bij toeval tijdens het pindakazen tegengekomen want anders had ik nooit gehoord van deze film.

avatar van james_cameron

Ongemakkelijke mengeling van komedie en drama, met een flinterdun verhaaltje. De boel wordt enigzins gered door het akteewerk; vooral Ed Helms is goed als de zelfingenomen broer in een huwelijkscrisis. Jason Segel vertoont ook iets meer diepgang dan we van hem gewend zijn. Susan Sarandon is even leuk als altijd. Afgezien daarvan valt er weinig positiefs te melden over de film. Vooral naar het einde toe krijgt de kijker een reeks zweverige en zoetsappige scenes in de maag gesplitst, toewerkend naar een nogal misplaatste (en overdreven) finale.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Vond het best vermakelijk..! Zijn films die mij heel wat minder kunnen boeien.

3.5

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuk en simpel filmpje waarin goed geacteerd wordt. Het verhaal is niet bijzonder maar heeft een kalme en prettige sfeer. Ook de personages zijn gewoon prettig om naar te kijken. Gewoon een hele leuke film zonder ingewikkeld gedoe. Ik heb me ermee vermaakt. 3 dikke sterren

avatar van barcam

barcam

Vermakelijke aangename luchtige film.

avatar van MrWhatyousee

MrWhatyousee

Tja...wat moet je erover schrijven...geen drama,maar ook geen humor film....de film eindigd waar de film mee begon...'t houten balkje...maar idd wel een makkelijk eind.Toch maar 3 sterren voor de cast en de realiteit van de film,want sommige dingen zijn wel dagelijkse sleur...lol...

avatar van joey1973

joey1973

Onverwachts goed geacteerd van Segel. In tegenstelling tot velen vind ik het verhaal wel boven de middenmoot uitstijgen.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke drama/komedie die net wat anders is dan normaal. De personages worden goed en geloofwaardig neergezet, behoorlijk wat diepgang in zowel het verhaal als de personages. Veel interessante situaties.

Vanaf 19 september te koop op DVD (Universal)

Adviesprijs is € 14,99

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond hem tegenvallen. Had meer een komedie verwacht. Het acteerwerk is niet slecht maar ook nie echt denderend. Af en toe een beetje ongeloofwaardig. Ik vond het geen topper.

avatar van david bohm

david bohm

Aardige film met een innemende hoofdpersoon, die heilig gelooft in de synchroniciteit en de oerkracht van de kosmos. Ed Helms speelt op overtuigende wijze zijn vervelende materieel ingestelde broer. Paar aardige grappen, vooral in het begin van de film plus enkele prima dramatische scenes.

avatar van paulo31

paulo31

saai, niet grappig, geen drama, teveel gepraat en nietszeggende stukjes

avatar van Precies

Precies

Goed verhaal, goed acteerwerk = kijkplezier!

avatar van kezza

kezza

Aardige film, maar niet in de categorie "komedie"..., eerder drama

avatar van gauke

gauke

het banale maar echte verhaal over een plezierig disfunctionerende familie had wellicht wat meer diepte kunnen gebruiken, nu blijft alles wat terughoudend. Het verteltempo is perfect en het sentiment echt, mooie momenten worden afgewisseld met absurde situaties en de cliché's worden op een vaardige wijze ingezet voor de lach. De geestigheid ontstaat trouwens meer uit de personages dan uit het verhaal zelf. Het einde is weer wat teveel van het goede.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuk tussendoortje, Jason Segel heb ik leren kennen van How i Met Your Mother maar is ook een overtuigende acteur in serieuzere rollen zoals deze.
Wat ik jammer vond is dat de film op het einde zonder enige moeite in mierzoete clichés valt, zelf had ik Jason Segels personage liever meer uitgediept gezien in zijn zoektocht naar de naam Kevin.

Maar onlangs dat kijkt deze film wel heerlijk weg, en heb ik me er prima mee vermaakt dus daarom toch nog een voldoende

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Waar zat ik naar te kijken....wat een rommel. Autistisch menneke met een nog zwakzinniger ''grote'' broer. Sarandon speelt volgens Dr. Phil en een zaal vol gemuteerd klapvee een uitmuntende rol. Phil heeft ook van films geen verstand.

Niets bijzonders....NEXT.....!

avatar van Mescaline

Mescaline

Mega-Video schreef:

Autistisch menneke met een nog zwakzinniger ''grote'' broer.

Wat verwachte je dan bij deze plot omschrijving? 2 dood normale saaie broers?

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Had er meer van verwacht. Goed einde, verder matige film.