• 9.200.630 stemmen

Hamilton: I Nationens Intresse (2012)

Actie / Thriller | 109 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Hamilton: In the Interest of the Nation / Hamilton / Agent Hamilton: In the Interest of the Nation

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Kathrine Windfeld

Met onder meer: Mikael Persbrandt, Pernilla August en Leo Gregory

Gesproken taal: Russisch, Zweeds, Arabisch en Engels

Plot Hamilton: I Nationens Intresse

Gemaskerde soldaten vallen een voertuig aan dat beladen is met geavanceerde raketten tijdens een smokkeloperatie in Oezbekistan. Ondertussen wordt een Zweedse ingenieur gekidnapt in Ethiopië. Hamilton krijgt de opdracht om de kidnapping te onderzoeken en ontdekt al snel een internationaal wapenschandaal in de top van de overheid, alsook plannen voor een terroristische aanval op Zweeds grondgebied. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld maar de natie komt op de eerste plaats.

logo tmdbimage

Johanna Runestam

Staffan Wärnman

Maria Solska

avatar van stinissen

De film begint zeer voortvarend maar kan dit niveau niet vast houden zelfs de uitstekende Zweedse acteur Mikael Persbrandt kan deze prent niet naar een bovengemiddelde film laten uitstijgen.

avatar van gauke

gauke

Het verhaal is langdradig, te simpel en voorspelbaar, het script zwak en de actiescènes saai. Ook de cast oogt niet bijzonder sterk en het trillende cameragebruik irriteert. De personages zijn clichématig en blijven onderbelicht, waardoor ze nooit echt interessant willen worden. Voor de Zweedse tegenhanger van James Bond en Jason Bourne is de 49-jarige Mikael Persbrandt wat te oud.

avatar van armand 1

armand 1

Zeer goede film

avatar van opa-ben

opa-ben

goeie,spannende film. Een soort Zweedse James Bond, maar dan wat minder overdreven. Een aanrader wat mij betreft.

avatar van Betamax

Betamax

Deze vond ik stukken beter dan de laatste twee 007 films.

Prima aktie en een stuk rauwer.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Op zich wel een prima film maar wel met een vrij standaard terrorisme/spionage verhaal. Het ziet er allemaal wel goed uit en er wordt ook goed geacteerd maar deze film blinkt eigenlijk nergens in uit. Niet bijzonder dus. 3 sterren

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Inmiddels is er ook een 2e deel die 7 september uitkomt in Zweden:

Hamilton 2: Men Inte Om Det Gäller Din Dotter (2012)

avatar van Toontje35

Toontje35

Pazmaster schreef:

Kan ik me helemaal in vinden deze recensie!

avatar van b00ts

b00ts

Niet bijzonder inderdaad. Echter als je het hebt over een lekkere actiefilm. waarin fatsoenlijk geacteerd wordt en die lekker weg kijkt, dan staat deze ergens bovenaan.

avatar van qwatje

qwatje

prima spionage actie film. Ik heb me geen moment verveeld. Goed geacteerd, en zeer behoorlijke actie. een aanrader voor de fans van 'Bond achtige films' 3,5*

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede actiescenes, de verhaallijn in combinatie met de tijdlijn rammelde wel een beetje naar mijn mening. Een goede harde actiefilm, in het begin een beetje rommelig maar zeker de moeite waard.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Een lekkere wegkijkfilm. Met genoeg actie en voor een zweedse film zeker niet onaardig. Ik heb slechtere films gezien.

Het is zeker een "Bond" achtige film, zoals eerder gezegd.

Ik heb mij in ieder geval niet verveeld.

Op naar "Deel 2".

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Saai actiefilmpje van het type 13 in een dozijn. Geen aanrader, heb me laten verleiden omdat de film van Zweedse makelij is, maar dat voegt hier echt niets toe.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Gewoon een goede spionage film. Met een redelijk verhaal. Soms een beetje onwerkelijk, maar de actie en spanning zijn goed. 3.5

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke actie film, leuk voor een avondje...

2.0

avatar van kleez

kleez

Zeer en zeer erg ondergewardeerd hier (3,25). Ongelooflijk dat menigeen Hollywood hoger staat dan deze werkelijk zeer sterke film.

Nee, je moet geen actie film a la Jason Statham of Rambo-achtig.

Zeer degelijke Scandinavische thriller / actie! Voor mij beste film die ik dit jaar heb gezien.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

kleez schreef:

Inderdaad, dat is een juiste conclusie! Helaas is het zo dat als je vraagt waarom men het niet zo waardeert, is de eerste opmerking vaak dat het de taal is. Zelf ben ik meertalig en heb geen hekel aan andere talen, ga er gemakkelijk in op. Heb deze net binnen gekregen en ben benieuwd!

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/thriller/drama film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Te snel camerabeweging (onrustig)...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Bekende acteur Mikael Persbrandt...

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Zeker niet slecht deze. Is inderdaad een beetje de zweedse james bond. Film verveelt nergens en vliegt snel voorbij alleen jammer dat er niets vernieuwend aan is en natuurlijk weer wat cliche. Cast speelt wel goed, maar is een beetje een dertien in een dozijn film. Goed als je van james bond houd en eens iets anders wil zien. Zeker blij dat ik hem gekeken heb. Maar zal bij die 1ne keer blijven denk ik. Ga wel nog de 2de zien misschien dat die nog beter bevalt. 6/10

avatar van knusse stoel

knusse stoel

knusse stoel schreef:

En nu, na ruim 8 jaar, heb ik de film van onderweg de stapel boven zien komen en het is inderdaad een actiefilm die wel een voldoende waard is. Hij is zelfs in die 8 jaar 0,07 * gestegen op Moviemeter.

De Zweedse agent Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) werkt undercover in de Russische maffia die tweehonderd Zweedse wapens verkoopt aan Afghanistan-terroristen. Uit het niets worden ze aangevallen door Amerikaanse huurlingen die alle dealers en kopers van wapens doden maar Hamilton ontsnapt.

Al snel komt hij erachter dat de huurlingen de Zweedse Martin Lagerbäck (Gustaf Hammarsten) in hun basis hebben en Hamilton gaat erheen als een soort van toezichthouder om hem op te halen. Hij komt er ook achter dat de Amerikaan Benjamin Lee (Ray Fearon) gevangene is van de groep en hij redt hem. Hij ontdekt dat Lee weet dat de Amerikaanse huurlingen onder leiding van Rob Hart (Jason Flemyng) aanvallen op leiders smeden om terroristische groepen de schuld te geven en het volgende doelwit zal de Zweedse premier zijn. Hij werkt samen met zijn partner Mouna Al Fathar (Saba Mubarak) om de manschappen van Hart te stoppen.

"Hamilton: I nationens intresse" is een prachtige Zweedse actiefilm met een goed opgebouwd plot.

Het verhaal is uitstekend en de film is het bekijken waard.

Mijn waardering is een 7.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne film, vind Mikael Persbrandt sowieso een prettige acteur, al als Side Kick van Beck.

avatar van james_cameron

Het zweedse antwoord op James Bond en Jason Bourne, maar dan wel met een flink lager budget en wat beperkter van opzet. Niettemin best aardig, met Mikael Persbrandt prima op dreef in de geheimzinnige en stoïcijnse hoofdrol. De aktiescenes schieten (duh) hier en daar wat tekort en qua logica valt er wel het één en ander aan te merken op het script, maar de film steekt visueel verder netjes in elkaar en het tempo is aangenaam. Hier en daar wordt het ook nog best spannend.