• 9.374.652 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Peter Masterson

Met onder meer: Rutger Hauer, Dylan Walsh en Rya Kihlstedt

Plot Arctic Blue

"In Alaska, when the nights get longer… People get crazy."

De zachtaardige bioloog Eric Desmond komt samen met zijn vriendin naar Alaska om de invloeden van een aan te leggen oliepijpleiding voor het milieu te onderzoeken. Ze krijgen het al snel aan de stok met Ben Corbett, een keiharde, niets en niemand ontziende individualist. Een aantal collega's van Eric moet deze confrontatie met de dood bekopen. Eric besluit door te vechten en escorteert Corbett met een vliegtuig naar Fairbanks om hem als verdachte van moord voor het gerecht te slepen. Maar dan slaat het noodlot toe. Het vliegtuig stort neer en twee absoluut onverenigbare karakters zijn op elkaar aangewezen om de ontberingen van het noorden van Alaska te doorstaan.

avatar van Leno

Leno

Mooie landschappen en Hauer zijn de pluspunten aan deze verder weinig opzienbarende film.

avatar van Richard1189

Richard1189

Volkomen mee eens, Leno. Hauer blijft een aangename kijkmagneet voor me; zo vaak zien we hem niet, net zo min als de indrukwekkende landschappen van Alaska.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Altijd leuk om Hauer weer eens in een film te zien, die het wel goed doet maar de film heeft

een zwak plot en wil geen moment boeien. Typisch een Hauer niemendalletje: Niet slecht

en ook niet goed.