• 9.369.700 stemmen

Red Faction: Origins (2011)

Sciencefiction | 88 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Nankin

Met onder meer: Robert Patrick, Tamzin Merchant en Danielle Nicolet

Plot Red Faction: Origins

"Can Alec save everyone?"

Het jaar 2145. Een officier van een groep rebellen op de planeet Mars doet de ontdekking dat zijn zus nog steeds in leven is. Zij werd een aantal jaar geleden ontvoerd en is nu lid van een groep soldaten, die het doel hebben het kamp van haar broer te vernietigen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Je toevoeging van Red Faction: Origins (2011) is niet geaccepteerd, en verwijderd.

Toelichting: Is een pilot en die worden niet toegestaan op de site.

avatar van WaynesW

WaynesW

Amateuristisch, low budget, alles slecht (acteurs, acteren, special effects).

Slappe hap.

1/5

avatar van RickZ

RickZ

Pilotaflevering(?) van slappe SF-serie met slechte SFX en verhaal, te menselijk allemaal.

Toelichting: Is een pilot en die worden niet toegestaan op de site.

Bezopen hoor (is namelijk uitgebracht als film, en daar gaat het toch om), dus gewoon nogmaals wat ik er van vind.

avatar van barcam

barcam

SyFy Tv film gebaseerd op het gelijknamige videospel. Ken het spel niet maar vond de film ondanks zijn talrijke clichés nog tamelijk goed.

avatar van joenie

joenie

Beetje nep, maar onderhoudend.

avatar van Pevede

Pevede

Aai aai aai.

Ok deze film haal je het einde nooit niet.

acteurs ach valt best mee, alleen ze doen cliche matig zoveel verkeerd.

Verhaal lijn is een film uit de jaren 80 met dezelfde ideeen over good guy bad guy.

Succes mensen die een poging doen

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Oef, nee dit was het idd niet echt:( af en toe leek het wel een slap aftreksel van star wars..

Verder een heel oppervlakkig verhaal, je komt (bijna) niets van de rollen te weten en daarnaast is het ook vrij nep in elkaar gedraaid:( opzich was de aandacht er nog wel bij te houden...

avatar van RuudC

RuudC

Zo saai vond ik het helemaal niet. Het voorproefje gisteren op tv, trok mijn aandacht al, al twijfelde ik omdat ik juist syfy en soortgelijke ‘kwaliteit’ juist wilde vermijden. Toch maar gekeken dus. Het Universal logo aan het begin verbaasde me enorm eigenlijk. De film heb ik gewoon uitgekeken. Tijdens het laatste half uur, verloor ik wel wat aandacht, maar dat lag niet aan Red Faction. Allereerst heeft de film een prettige SF vibe. Verre planeet, nieuwe menselijke volken en een vreemde machtsverhouding. Het deed me aan Dune denken en dat is altijd een prettige verwijzing voor ondergetekende.

Het is altijd leuk als er van een bepaald soort mysterie uit gegaan wordt. Dat dan de special effects vrij goedkoop zijn, is jammer, maar ik kan er wel doorheen kijken. Veel dingen zagen er trouwens prima uit. Het acteerwerk is helemaal niet verkeerd. Zeker niet voor een productie als deze. De games heb ik nooit gespeeld, maar dit zag er verder verhaaltechnisch prima uit. Het had misschien wel meer actie mogen bevatten. Vooralsnog ben ik positief verrast en wil ik graag een vervolgfilm zien.

avatar van Decec

Decec

Een goede SF film...

Prima verhaal volgen...

Nee zo saai is het niet...

Prima acteerwerk...

SF is mijn goede genre...

Redelijk achtergrond muziek/geluid (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Heerlijk gekeken...

avatar van Sisko

Sisko

Kom op mensen, zo beroerd is deze film toch niet? Ik heb mij best geamusseerd. Misschien wel gemaakt met een laag budget, maar ik heb wel beroerdere films gezien. Toch 3*** om 'm wat omhoog te krikken. De film heeft ook nog een knipoog naar de beroemde sf schrijvers Heinlein (auteur van Starship Troopers) en Asimov

avatar van Seifer

Seifer

Zo slecht was de film inderdaad niet. Er zijn veel slechter films (Borat, The Naked Gun, Scary Movie, etc) en die waren zelfs te zien in de bioscoop in Nederland.

avatar van SimonV

SimonV

Gewoon vermakelijke film. Ik kende het spel waarop de film is gebaseerd niet, maar dat bleek gelukkig niet nodig. Verhaal leunt zwaar op menselijke kant. Dat moet ook wel want de SFX zijn soms erg goedkoop, maar meestal redelijk geslaagd. Voor de rest vrij standaard allemaal.

avatar van Diederik58

Diederik58

Helaas kon het niet opbrengen om de film uit te kijken.

avatar van Confusie

Confusie

Nooit geweten dat dit was vefilmd.

Met Robert Patrick nog wel.

Toch wel best een gangsterheld.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardig tussendoortje, echt geweldig was het allemaal niet.