• 9.373.140 stemmen

Met onder meer: Dennis Hopper, Stephen Dorff en Debi Mazar

Releasedatum: 11 september 1997

Plot Space Truckers

"Earth's Only Hope"

Het jaar 2145. John Canyon is één van de laatste vrijbuiters van het heelal. De Space Trucker kent de Melkweg op zijn duimpje en laat zich door niemand uit het veld slaan. Op Triton, één van de manen van Neptunis, krijgt hij een geheime vracht aan boord. Langzaam wordt duidelijk dat het een dodelijke lading betreft. De eindbestemming ligt op aarde. Daar moet dood en verderf een eind maken aan de heerschappij van de zittende president. Echter door de haast verdwalen ze, waardoor ze in het zogenaamde Scum Cluster terecht komen.

avatar van neo

neo

verrassend leuke,coole science fictionfilm.special effects zijn ok en er zit ook wel wat leuke humor in.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Sorry hoor, maar dit lijkt mij echt een boutfilm.

avatar van dttom

dttom

Hij valt echt heel erg mee

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

zag nog een stukje op de tv, wat waren de effecten eigenlijk slecht zeg.

avatar van EmDee

EmDee

Het begin was veelbelovend met leuke gimmicks zoals een soort snelwegen met zwevende billboards en de beste grap van de film: genetisch gemanipuleerde vierkante varkens voor een optimale opslagcapaciteit.

Maar er moest weer een lovestory in voor komen en ook een aantal andere dingen haalde het niveau enorm naar beneden.

avatar van Menghini

Menghini

Vooral het einde is erg afgezaagd... Zeer voorspelbaar... Met die koffer is dan nog wel grappig.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mooie film en grappig ook

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Herzien en nog best leuk

3,0

Baggerman

Hectometerpaal schreef:
Ik sluit me volledig aan bij het commentaar van EmDee

Let me join the club!

Ik ben normaal gek van SF, maar dit is zéér matig.

De film krijgt nog wat puntjes van me omdat er toch af en toe nog wel een leuk, ironisch of sarcastisch grapje in zit. Maar voor de rest is het beroevend saai, wordt er plichtmatig geacteerd (vooral Hopper valt me tegen!) en wordt alles half/half gedaan.

Verder is het verhaal vaak tè onwaarschijnlijk. Eén superrobot kan hele legeronderdelen verslaan, maar de 3 helden weten er in de cockpit maarliefst twee onschadelijk te maken! Deze twee robots die onverklaarbaar GEEN gebruik maken van hun allesverzengende desintergratiestralen, maar ervoor kiezen om de helden met jiu-jitsu grepen te lijf te gaan????

Sorry hoor.........

avatar van Betamax

Betamax

Film van 11 jaar oud, dus de effecten zijn niet van deze tijd.

Maar het verhaal is prima, Hopper speelt prima.

Ik vond zelf i het begin de mostet en de hotdog er leuk gedaan.

Uitleg aan Baggerman hierboven: De robots hadden de opdracht om de spacetruk niet te beschadigen en konden daarom de desintergratiestraal niet gebruiken.

Ik vond het een leuke SF film, geen topfilm gewoon leuk!

avatar van veron35

veron35

Echt zo'n film die vreemdgenoeg onlangs alle prut in de film toch nog vermakelijk is.

onlangs alle prut een 2.5

avatar van Baggerman

Baggerman

Betamax schreef:

Kunnen die robots niet richten dan?

avatar van nightbreed

nightbreed

Lang geleden gezien maar ik weet nog goed dat dit gewoon een vermakelijk stukje pulp is.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vermakelijke slechte film. Het verhaal is afgezaagd en niet verrassend, maar de korte speelduur maakt veel goed. De effecten zijn slecht en daardoor soms wel grappig. De zwaartekracht is in de ene scene wel aanwezig en in de andere niet. Let er ook eens op dat de zwaartekracht op het ene voorwerp wel effect lijkt te hebben en het andere niet.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Zeer vermakelijke pulp. Vooral het stuk van de vierkante varkens was briljant...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Inderdaad best vermakelijke pulp. Film doet me qua stijl wel een beetje denken aan The Fifth Element maar die is echt toch een stuk beter. Het plot van deze film is eigenlijk dan ook om te janken zo slecht met als toetje het ongelooflijk cheesy einde (ja ouwe snoeper ik heb 30 jaar ingevroren gelegen daarom zie ik er nu nog steeds lekker en strak uit )).
Wel kent deze film een aantal vermakelijke en leuke foute SF elementen (zoals de piraten kapitein die zichzelf weer inelkaar geknutseld heeft) die het zeker de moeite maken. Geen topwerk maar een 2.36 gemiddeld doet dan ook weer geen recht aan deze film vind ik.

avatar van Malick

Malick

Het vreemde aan deze B-film was het feit dat hij zich veels te serieus nam. Waarbij Dennis Hopper gewoon een enorm slechte rol neerzet en geen enkele oneliner echt grappig uit zijn mond komt. In tijden niet zo belachelijke sciencefiction film gezien die echt nergens ook maar de moeite neemt om een fatsoenlijk verhaal af te geven. Het is daar wat verhaal, hier wat belachelijke achtergrondplakwerk, we nemen wat carnavalskostuums plus wat goedkope special effects. En toen kwam ik erachter dat Stuart Gordon de regisseur was van Re-Animator. Ik had gewoon beter moeten weten!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het vreemde aan deze B-film was het feit dat hij zich veels te serieus nam.

Absoluut niet, hoe kom je erbij. Dat deze film zichzelf niet serieus neemt maakt het nu juist wel weer aangenaam om te bekijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vond het ook geinige onzin. Zo pretentieloos als maar kan, maar daarom juist best te doen.

avatar van Theunissen

Ik vond het wel een geinige film met best wel aardige special effects. Hij kijkt zich wel lekker weg. Het is wel een B-film maar wel eentje in zijn betere soort. Vond Dennis Hopper wel aardig spelen.

Ehhh .... nee.

Erg brakke film. Misschien komt het omdat ik eerder deze week wat verwend werd met hilarische B-pulp maar dit was mij toch allemaal iets te goedkoop en vooral te saai.

Ik had stiekem wel zin in nog een keer een space filmpje maar het hillbilly in space sfeertje sprak mij niet bepaald aan. Daarnaast was het acteerwerk vaak irritant slecht, was de actie superbeperkt en zag alles er ongelofelijk fake en goedkoop uit. Enige uitzinnigheid om dit te camoufleren was er jammer genoeg niet.

De monsters zagen er al even belachelijk uit en ook onze kapitein was maar een zemelig in elkaar gedraaid figuurtje. Als het budget er niet is, is zo'n tekenplank voor een goed designtje extra belangrijk.

Erg saaie film die buiten wat geinige space appeal en een nogal tongue in cheek toontje echt geen bal te bieden heeft. Had toch wat meer verwacht van Gordon in space. Net als Carpenter lijkt hij echter zwaar te falen buiten z'n biotoop.

avatar van Erwinner

Erwinner

Onderhond@ Heb je Fortress al eens geprobeerd van S.Gordon?

Misschien is mijn 4.0* iets te hoog, toendertijd in de bios gezien en daarna nog op Vhs. Maar ik vond dat toen een leuk geval. Binnenkort ik eens op Dvd proberen.

Nog niet, maar die komt binnenkort wel een keertje aan de beurt. Eerst maar eens kijken naar Castle Freak en zien of die ijsjesdinges kan vinden.

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Deze film is inderdaad wel wat overdreven, maar met een beetje fantasie is hij helemaal niet zo slecht.

avatar van roherium

roherium

3.5 *en gewoon omdat het wel een leuke film is

avatar van Zandadder

Zandadder

Begon aardig, maar zakt in 2e helft behoorlijk in.

avatar van PEN15

PEN15

Mán, ik dacht dat dit zo'n jaren tachtig film was. Kom ik er achter dat het nog 1996 is ook. Film deed me denken aan Space Pirates. Je weet wel, zo'n Full Motion Video game die bijna hebben gezorgd voor een tweede "video games crash". Ik kan me ook herinneren dat de film bol stond van outer space onzin. Als die guyver achtige robots zo wegduiken achter een ruimteschip is er gewoon geluid, zwaartekracht en atmosfeer om vloeiend en soepel te springen.

avatar van Reinbo

Wat een geweldig filmpje is dit. Was al fan van het vroegere werk van Gordon, maar was na Robojox een beetje afgehaakt. Maar wat was dit leuk. Lekker cheesy sf verhaaltje geweldige designs, toffe kills, maar het beste zijn toch de killer robots. Preditor en Robocop eat your heart out!. Ik weet niet hoe ze heten, maar ze waren fantastisch. Zouden snel een eigen serie moeten krijgen.

Dikke 4*