• 9.373.593 stemmen

Genre: Actie / Oorlog

Geregisseerd door: Robert Aldrich

Met onder meer: Michael Caine, Cliff Robertson en Henry Fonda

Plot Too Late the Hero

"War. It's a dying business."

Als hun levensgevaarlijke opdracht op een eiland in de Stille Oceaan mislukt, komen twee militairen terecht in een dodelijke strijd tegen de vijand.

Pvt. Tosh Hearne

Sgt. Johnstone

Major Yamaguchi

avatar van ww

ww

Langdradige film waarin zelfs gerenommeerde acteurs niet weten te schitteren.

avatar van Wouter

Niet een van de beste films van Aldrich, maar toch 3 sterren door de aardige tweede helft en een geweldige Michael Caine.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Ik heb deze film besteld, ik ben benieuwd hoe goed deze film is!

avatar van Humphrey

Humphrey

Niet echt een actiefilm in de zin van het woord en inderdaad nogal langdradig. Deze tekortkomingen worden goeddeels gecompenseerd door de acteerprestaties van de hoofdrolspelers, vooral Michael Caine. 3*.

avatar van RuudC

RuudC

Het voordeel van de twijfel dan maar, omdat ik ook er aan heb zitten denken om dit een halve ster minder te geven. Misschien ben ik te groot fan van Michael Caine, maar de beste man heeft in veel betere oorlogsfilms gespeeld. In Too Late The Hero doet hij het redelijk, maar het verhaal over deze missie op een eilandje in de stille oceaan kan maar nauwelijks potten breken. Het is de humor in het eerste deel en de achtervolging in de tweede helft die het de moeite waard maken. Voor de rest is het een vrij traag en weinig spectaculair filmpje. Wel met een redelijk verrassend einde.

avatar van coumi

coumi

Gekeken vooral omdat alleskunner Michael Caine meedeed. Regisseur Aldrich maakte vooral naam door zijn monumentale oorlogsfilm The Dirty Dozen, maar deze minder bekende war movie is kwalitatief toch een niveau minder. Heeft een erg lange aanloop nodig, eerste gedeelte is nauwelijks interessant ook al omdat de regisseur zijn personages nauwelijks body geeft. Dat verbetert gelukkig in de tweede helft, dan word ook duidelijk dat Aldrich met Too Late the Hero feitelijk hetzelfde beoogt als met The Dirty Dozen: ook dit is geen helden epos maar een realiteit uit Aldrichs rauwe werkelijkheid. In een oorlog zijn er geen heroes, slechts soldaten die voornamelijk met zichzelf bezig zijn en primair louter trachten te overleven. Typerend: de enige die een beetje humaniteit etaleert in deze film is nota bene een vijandige Japanner en die krijgt als dank te maken met een medogenloze afrekening. Identieke boodschap als in zijn genoemd meesterwerk alleen wist hij dit toen beter te verpakken. Jammer dat de sterren in de film(Fonda, Robertson en Caine) nauwelijks de kans krijgen om iets te maken van hun rollen.