• 9.377.071 stemmen

Les Neiges du Kilimandjaro (2011)

Drama / Komedie | 90 minuten

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 26 juli 2012

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Les Neiges du Kilimandjaro

Ondanks dat hij zijn baan heeft verloren, is Michel gelukkig samen met zijn vrouw Marie-Claire, hun liefdevolle kinderen en kleinkinderen, en hun vrienden. Dit geluk wordt echter verstoord wanneer twee jonge, gewapende en gemaskerde mannen hen in elkaar slaan, vastbinden, en beroven van hun trouwringen en hun spaargeld. De schok wordt nog groter als ze ontdekken dat deze brutale overval georganiseerd is door één van de jonge werknemers die op hetzelfde moment ontslagen is als Michel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van scorsese

Aardige film waarin een koppel op leeftijd wordt beroofd, kort nadat de man zijn baan heeft verloren. Een mooi verhaal over de rol van slachtoffer en dader. De ontwikkelingen zijn wellicht niet even geloofwaardig, maar dit wordt grotendeels opgevangen door de twee mooie rollen van Ariane Ascaride en Jean-Pierre Darroussin. Verder heeft de film een kalm tempo en wordt ondanks het onderwerp nergens zwaarmoedig.

avatar van Decec

Decec

Een mooie dramafilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/

muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Movsin

Movsin

Goedheid ontroert, maar "Les Neiges du Kilimandjaro" is ook een film over onze maatschappij, de tewerkstelling, de sociale, al dan niet correcte inpak van de overheid, baatzucht, eenzijdige beoordelingen, het solidair zijn.

Het zonnig optimisme en het aanstekelijk gelukkig zijn steekt schril af met hetgeen volgt na het dramatisch gebeuren, maar beide fazes in de film worden schitterend gedragen door een weergaloos acterend Jean-Pierre Darroussin (wat heeft die men al veel mooie rollen neergezet) en een nagenoeg even sublieme Ariane Ascaride.

Kan naar het einde toe het misschien wel iets teveel naar het sympathieke gedreven overkomen, het doet goed dergelijke positieve ingesteldheid te ervaren.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Zonder meer een mooi Frans melodrama. De film is niet te zwaar en straalt positiviteit en optimisme uit. Het acteerwerk is van een zeer hoog niveau en blinkt uit in realisme. De ontwikkelingen verlopen 'smooth' en zijn geloofwaardig. Zoals eerder al gezegd: je kunt voor iedereen in het verhaal begrip opbrengen: er worden geen karikaturen neergezet maar realistische mensen met hun eigen problemen en hun eigen oplossingen daarvoor. Daar zit de kracht van deze film. Het verhaal zit voldoende goed in elkaar, maar daar moet de film het zeker niet van hebben. Het is vooral het inkijkje in de wereld van de hoofdpersonen en hoe ze zich daar in bewegen en staande houden wat de film interessant maakt. En toch is het geen film die me heel lang zal bijblijven. Daarvoor is het verhaal net wat te dun. Ik denk wel dat er uit gehaald is wat erin zit. Het verhaal is gewoon wat dun en heeft daarmee ook niet meer te bieden. Maar dat het wat dun is doet niet af aan het feit dat een mooie, aangename film is, die het waard is om te bekijken. Zeker als je een zwak hebt voor Franse melodrama's. Daarom 3,5 sterren.