• 9.377.434 stemmen

Geregisseerd door: D. Kerry Prior

Met onder meer: David Anders, Chris Wylde en Louise Griffiths

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Revenant

"What could be worse than having your best friend die?"

Bart Gregory is zojuist overleden, dus hoe kan het dat hij nog steeds rondloopt? De enige persoon tot wie Bart zich kan wenden voor antwoorden is zijn beste vriend Joey. Al snel zijn ze er achter dat ze bloed nodig hebben. Om te overleven heeft Bart een constante aanvoer nodig. Ervan overtuigd dat niemand de drugsdealers en moordenaars in Los Angeles zal missen, besluiten ze de wetshandhavers een handje te helpen door de straten schoon te vegen. Ondertussen verzamelen ze het kostbare bloed om Bart in leven te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Origineel vampierenfilmpje! Het is niet van het soort dijenkletsende humor maar gewoon erg vermakelijk, en een gaaf personage die Bart.

Het eerste uur is nog wel matig met Joey als niet-leuke kloon van Lebowski, veel te opzichtig met z'n uiterlijk en maniertjes. Plus nog een hoop van zulke filmverwijzingen 'ah Dirty Harry, en Reservoir Dogs, etc'., het had ook een halfuurtje korter moeten duren die aanloop.

Maar halverwege gaat het gelukkig helemaal de goede kant op - wanneer Joey een vampier wordt - en wordt het almaar beter. Met een paar gebeurtenissen komt het verrassend uit de hoek en weet het dus boeiend te blijven. Inclusief het einde: maakt het helemaal af en laat je glimlachend achter.

Het camerawerk is ook dik in orde - paar mooie lange takes - , leuke afwisselende soundtrack en in het tweede deel is wat geslaagde gore. Jammer van wat mislukkingen in het begin maar het tweede deel maakt een hoop goed, en beter zo dan dat het andersom is. Alles bij elkaar is The Revenant gewoon een goeie binnenkomer van die regisseur, zeker geen typische horrorkomedie maar een vlotte-crime-setting met vampieren.

avatar van perceived

perceived

Aardig.

Wist me niet heel erg te boeien. Verhaal is veel te langgerekt en de vertolkingen komen wat mager tot hun recht. Geldt ook voor de humor. Naast een aantal scherpe(re) grappen is het gros aan de flauwe kant.

Visueel netjes. Een stuk vlotter en scherper dan het totaalplaatje. 5/10*

avatar van Keane1983

Keane1983

How a Zombie/vampier Break-out begins....

In een woord geweldig hoe deze film is opgezet. In veel films zijn er "opeens" zombies/vampieren en niemand weet waar ze vandaan komen, hier maak je een kijkje achter de schermen hoe de out-break tot stand komt.hoewel we nu nog niet goed weten waarom Bart weer tot leven is gekomen.
Acteerwerk is goed, hoewel ik wel een beetje bang was dat ik me aan Joey zou gaan erger (gister namelijk deadheads gezien waarbij ik me dus gruwelijk heb lopen storen aan deze personage).
Dit viel me gedurende de film erg mee en vond ik de ontwikkelijk van hem erg leuk gedaan van sukkel naar schurk.
De hele opzet van de film wekte mijn interessen en ik wist ook echt niet hoe het allemaal zou gaan aflopen. Het einde vond ik daarbij niet heel erg speciaal maar wel erg leuk gevonden (omdat het op een gegeven moment wel genoeg was geweest, het bleef allemaal een beetje hangen).
Dit gezegt te hebben vind ik wel dat de vaart voldoende is in de film en er geen "dooie" momenten vallen.
Gore is "not over the edge" maar wel voldoende aanwezig. De humor (soms behoorlijk hard) vond ik erg leuk, heb ook geregeld hardop moeten lachen om bepaalde situaties en uitspraken.
Camerawerk is dik in orde en zorgen ook wel voor wat mooie shots. Ook de SFX zien er prima/goed uit.
Kortom, een erg leuke film die mij van het begin tot het einde heeft weten te boeien en amuseren.
Van mij een 4,5*

avatar van ikkie01

ikkie01

Ja en zo kan je een "Tarzan"ook gebruiken.

Wat een geweldige film is dit zeg. Weer eens wat anders dan de doorsnee Zombie/vampier films. Ik vond de humor veel weg hebben van de tv serie Death Valley

avatar van aspers

aspers

SPT schreef:

Ik ben een groot fan van comedy-horror, maar vond dit een wel héél matig exemplaar...

Helemaal met je eens. Vond dit echt de slechtste film die ik sinds lange tijd gezien heb... Echt totaal niet leuk. Dat deze hierboven vergeleken wordt met Shaun of thé Dead kan ik echt niet volgen. Want dat was WEL een hele leuke film!

avatar van Theunissen

In de eerste 20 minuten had ik nog zoiets wat is dit voor een flauwe onzin en stond ik op het punt om de film af te zetten wat ik gelukkig niet gedaan heb, maar daarna (toen Bart naar Joey ging) kwam de film heerlijk op gang en heeft hij me prima vermaakt. Het leuke aan deze film vond ik nog dat het totaal niet cliché (gelukkig weer eens wat origineels in dit genre) was en dat er veel onverwachte en leuke dingen gebeurde. Het verhaal zat best goed en leuk in elkaar en er zat ook best veel humor in. Het naspelen van de legendarische Clint Eastwood scene was bijvoorbeeld geweldig en ook grappig. En natuurlijk niet te vergeten de dildo scene

Visueel mocht de film er ook best wezen en dat geldt zeker ook voor de cast. Met name de twee hoofdrolspelers David Anders (als Bart) en Chris Wylde (als Joey) vond ik zeer goed en leuk spelen. En die Louise Griffiths (als Janet) was natuurlijk een schatje. Dat de film betiteld staat als Horror moet je met een korreltje zout nemen want er zit natuurlijk geen horror in zoals bij een echte horrorfilm, er zit overigens wel veel actie in en soms ook best hard (wel met een komische ondertoon). De film duurt met bijna twee uur wel iets aan de lange kant en met name het einde (best goed eigenlijk) had wat korter gemogen. Maar al met al een verrassend leuke film die zich prima wegkeek. Deze film heeft me eigenlijk net zo goed vermaakt als het ijzersterke "Zombieland" alleen was die nog iets beter.

avatar van John Milton

John Milton

Boondock Saints meets Shaun of the Dead in vampire style. Deze indie horror met veelbelovende trailer wist toch niet helemaal waar te maken hoe leuk het eruit zag. Het zag er zeer goed uit voor een beperkt budget, goede special effects, leuk camerawerk (veel bad-ass shots gejat van andere klassiekers) maar helaas zijn de scènes soms net iets te lang, de dialoog wat houterig en niet altijd grappig en valt ook op het acteerwerk van de meeste acteurs genoeg aan te merken. Toch een plezierig horrorfilmpje, waarvan ik het einde weer verrassend leuk vond...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk geprobeerd maar niet bepaald uitgewerkt zoals ik had verwacht.

Het klinkt zoals gezegd leuk: Soldaat Bart word in Irak doodgeschoten, in Amerika begraven, staat weer op uit zijn graf, belt aan bij zijn maat die zich afvraagt wat hij in hemels naam geslikt heeft dat hij Bart levend ziet, uiteindelijk word zijn maat ook een zombie na een ongeluk en zo komen ze met het goede idee om zo al het uitschot in LA een kopje kleiner te maken. Leuk leuk leuk, maar met een hoop gebrek. Wil nog niet zeggen dat The Revenant niet vermakelijk was, want de dialogen, en bepaalde momenten waren echt om te lachen. Alleen de rest is zo afgeraffeld en belabberd uitgewerkt en ik had ook veel meer actie en over the toppe momenten verwacht, maar helaas blijft dat wel vaak haken.

Het einde was wel behoorlijk fout, stuur de Amerikaanse zombies maar naar Irak.

Gewoon een niemendalletje die ondanks de gebreken nog wel vermakelijk is.

avatar van Leno

Leno

Slechte cast, irritante karakters en mislukte humor; daar komt het zo'n beetje op neer bij deze film. Er zit één leuke vondst in maar verder is de film mislukt.

avatar van joolstein

joolstein

Met een mix tussen horror en komedie ben ik waarschijnlijk niet de meest geschikte persoon om hier echt iets van te vinden. Het hier aangehaalde 'S.o.t.D.' was eveneens geen succes voor mij. Maar vreemd genoeg moet ik zeggen... was het wel leuk om de situatie te bekijken vanuit de zombie zelf en waren er bepaalde scenes die ook best grappig waren! Helaas overheerste de onnodige, flauwe momenten. De meeste aandacht ging uiteraard naar de komedie en de film hoef het helemaal niet te hebben van goede make-up of van veel speciale effecten. Echter door regisseur Prior's achtergrond in special effects (films als ‘A Nightmare on Elm Street’ 3&4 of Phantasm 2,3&4) zijn die kwaliteiten wel aanwezig! Dit komt tot een climax in een prachtig vormgegeven pratend hoofd. Ondanks dat er enigszins potentie in zat was het helaas te teleurstellend.

avatar van Collins

Collins

Het Amerika van regisseur Kerry Prior is gewelddadig, vervallen en verziekt. Geen aantrekkelijke samenleving om te vertoeven. De twee hoofdpersonages (de één dood, de ander niet) maken van de nood een deugd en passen zich perfect aan de verlopen atmosfeer aan. Veel gewetensbezwaren hoeven ze daarbij niet te overwinnen. Om zich te verrijken gaan ze stevig tekeer, maken de nodige slachtoffers en gebruiken daarbij de simpele rechtvaardiging dat hun slachtoffers crimineel zijn en de wereld een betere plek wordt als zij worden geëlimineerd. Dat credo levert veel actie en veel opwindend vertier op, maar laat ook een wat nare smaak achter.

De film is geen echte komedie. Echt grappige situaties doen zich zelden voor en de dialogen zijn zelden hilarisch. Je zou de film hoogstens ervan kunnen betichten dat hij maatschappijkritische kantjes heeft die satirisch worden aangepakt.

Door het gebrek aan humor is de nare smaak die achterblijft na het bekijken van de zoveelste gewetenloze of gewelddadige handeling, trouwens goed te verklaren. Voor de hoofdpersonages kon ik maar weinig sympathie opbrengen. Ze zijn zelden grappig (vind ik dus hè) en gespeend van elke relativering en humoristische zelfreflectie. Daar komt bij dat het personage van Chris Wylde, die de levende buddy speelt, mij vanaf de eerste scène al irriteerde en mij hevige golven van antipathie bezorgde. Vervelend personage en acteur.

De film duurt onnodig lang. Veel scènes worden zolang gerekt dat de interesse verflauwt. Prior had de schaar best wat radicaler ter hand kunnen nemen en de film compacter mogen monteren. Binnen de filmduur van twee uur bevinden zich talloze van die langgerekte momenten die de voortgang verstoren. Mijn concentratievermogen werd op die momenten behoorlijk belast en mijn kijkplezier nam erdoor af.

Hm, dat klinkt allemaal niet heel positief. Toch is het op zich geen verkeerde film. Het plot is origineel. Het eerste uur kijkt nog wel lekker weg en bezit wat momentjes met leuke humor. Nee, ’t is niet alleen maar ellende.

De film is een aardige horror comedy annex buddy film, die na een uurtje kijken verzandt in een film vol grappige zombie activiteiten, die ik niet echt grappig vond en in een film die een diepere inkijk biedt in de personages, waar ik niet op zat te wachten. Ik had met beide niets.

Uiteindelijk komt het er misschien wel gewoon op neer dat de film veel te lang duurt.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Bart... you gotta kill me. You gotta kill me, man..."
"Kill you?"
"I can't go through eternity talking with a fuckin' dildo on my throat."

Ik twijfel een beetje bij deze film. Ik wil deze echt al jarenlang zien maar, kon nooit echt een fatsoenlijke pindakaas vinden voor deze film. Toch gelukt van de week, en deze direct maar aan geknald. Ik denk persoonlijk wel dat ik iets té veel van deze film heb verwacht, want zo waanzinnig vond ik het achteraf toch niet. Ik had dit overigens in 2013 wel echt waanzinnig leuk gevonden, onwijs flauwe humor waar ik nu niet altijd wat mee kon. Toch kijkt het best geinig weg, was het idee stukken beter dan de daadwerkelijk uitwerking en dat is het gene wat ik echt jammer vond bij deze film.

Het idee is inderdaad wel leuk. Want hoe de soldaat Bart terug keert uit de dood als een soort B-niveau vampier is best geinig. Het gotische is overigens niet aanwezig, wat in mijn ogen toch wel de vampieren films hun recht aan doen. Prior kiest er trouwens wel voor om een soort depressieve filter over te gooien, al was dat niet echt een geslaagde zet, want het voegt weinig toe bij de film. Daarnaast had ik ook echt wel een bloederige pelgrimstocht verwacht van Bart, ik vond het allemaal nogal tam en dat is misschien de grootste doorn in het oog.

Redelijk sfeervol, licht komisch maar, allemaal niet echt goed genoeg om echt te genieten van deze film. Make-up zag er overigens wel tof uit, voor wat de film heeft, en dat is niet héél veel. Onwijs jammer, want de potentie die het script kent wordt er gewoon niet uitgehaald. En dat mis je wel.