• 9.374.720 stemmen

Met onder meer: Ole Kroes, Kim van Kooten en Remko Vrijdag

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 30 november 2011

Plot Dolfje Weerwolfje

Als de zachtaardige Dolfje op de nacht van zijn zevende verjaardag plotseling verandert in een wit pluizig weerwolfje, weet hij niet wat hem overkomt. Dolfje worstelt met zichzelf omdat het onbevangen wolfje ’s nachts tot heel andere dingen in staat is dan de verlegen jongen overdag. Zal het hem lukken zichzelf te accepteren zoals hij is? Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon.

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Grappig dat er weer eens een film gebaseerd op een boek van Paul van Loon uitkomt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ergens zag ik aankomen dat er een film zou worden gemaakt op deze succesvolle kinderboeken.

De trailer ziet er een beetje 'mwah' uit. Maar ik denk dat de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas er wel wat leuks van kunnen maken.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Aardige film voor de Nederlandse begrippen. Geen uitschieter maar wel lollig om te zien.

Het verhaal is natuurlijk leuk bedacht door Paul van Loon, zeker voor kinderen zijn die boeken echt geweldig, maar ook om voor te lezen zijn de boeken heerlijk. Het werd dan ook hoog tijd voor een verfilming. Die kwam er en op zich kan van Loon wel blij zijn met het resultaat omdat ze zich erg aan zijn stijl hebben gehouden. De opa wolf zag er het beste uit, leuk vormgegeven hoor.

Verder was het verhaal wel aardig en is de film dus gewoon een keurige 3* waard maar ook echt niet meer hoor.

avatar van soom

soom

1 Schattig jongetje, die naast mij zat, veroverde m'n hart. Hij was gezellig met oudere broer (?) en z'n vader (?) naar de film gegaan (kouhoud, ivm het feit dat de verwarming stuk was in Rembrandt, bibber de bibber..). Hij leverde volop commentaar op zo'n schattige manier, ik wou hem eigenlijk meenemen.

Ook het jongetje voor mij en mijn huisgenote, die een kort gesprekje met huisgenote begon, was erg schattig. Het was ook zeker te merken dat het dit keer niet Jesse was, die naast me zat , ghehe.

Erg fijne familiefilm. Jahoor, natuurlijk huilde ik. Wat ben ik toch ook een softie, ik kon het onmogelijk droog houden bij emotionele stukjes film, en ik ging ook echt plat..

Dolfje is ontzettend schattig, broer Timmie leverde het bewijs dat broers soms echt wél lief en zorgzaam kunnen zijn, op de goede manier. Kim en Remko waren hi-la-risch, lief en leuheuk. Verder was de zaal erg gevuld met kindertjes en ouders, die in de pauze rondrenden, de hele zaal door. Dwz, de kinderen dan, de ouders niet. Fijn stukje cinema, ik had er helemaal geen verwachtingen bij, dus het was zeker een film die niet tegen kon vallen. Het was ook zeker niet mijn eerste keus, maar zeker niet vervelend om dit gezien te hebben.

avatar van qwertzu

qwertzu

Hier moet ik wel heen met onze jongste zoon, hij is helemaal gek van de boeken van Dolfje!

Ben benieuwd!

avatar van Ridito

Ridito

Er naar toe gegaan voor de verjaardagfeest van mijn zoon samen met 7 kinderen ( rond de 10 )

Ze vonden het allemaan een leuke film,ik zelf vond het ook een leuke familiefilm.

De moeite waard.

avatar van ricardo74

ricardo74

Mijn kleine van 6 vond het een erg leuke film.

avatar van predator

predator

• 1949 stemmen

Leuke film, hier en daar wel een beetje eng (de jongste kijkt moeiteloos harry potter, maar dat met die omvorming tot weerwolf, vond ie toch wel griezelig). Fijne rollen van ouders en broertje.

avatar van Quentin

Quentin

Pracht film, zat alleen onbewust in een zaal waar men een gedubte versie draaide. Waarom moet er een Vlaamse dub overheen in België? Erg jammer.

avatar van queenie

queenie

Leuke familiefilm. Rollen van ouders en broertje worden ook leuk neergezet. Leuk gemaakt. 3,5*

avatar van mordang

mordang

Ik heb deze met mijn gezin bekeken en vond het een leuke, warme film. De acteurs weten harten te veroveren met hun liefdevolle karakters en hoewel het verhaaltje op zich niet zo veel om het lijf heeft doet het nergens vervelen. De kinderen hebben met open mond zitten kijken, dus die werden prima onderhouden door deze film.

avatar van bartbart

bartbart

erge leuke

avatar van otsy

otsy

Wij hebben hem gezien en vinden het een hele leuke film.

Als hij te koop is gaan wij hem zeker halen.

Groetjes,

Ronal & Conny

avatar van stinissen

Alleen geschikt voor de allerkleinsten onderons ik vond het geen echte familie film maar meer een echte kinderfilm.

avatar van ags50

ags50

De eerste minuut heeft een hoog "Harry Potter and the Philosopher's Stone" gehalte: straat met lantaarns, onbekende die rondloopt, kat, wieg, zelfs muziek klonk "bekend in de oren".

avatar van ipman-99

ipman-99

Een fijne familiefilm voor gans het gezin !!! Leuk en enorm van weten te genieten ! Als algemene filmliefhebber/verzamelaar kan ik ook hier enorm van genieten !!!

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Super leuke film!!!

avatar van Quido

Quido

Best teleurstellend. Er gebeurt bijzonder weinig, de animatie oogt bij tijd en wijle vrij knullig en het hoofdrolspelertje overtuigt zelden. Heb het boek van Van Loon niet gelezen, maar kan me niet voorstellen dat dat ook zo dun, spannings- en humorloos is. Kleine drie, voorlopig, omdat het toch nergens echt vervelend wordt en de sfeer wel oké is.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Mij persoonlijk viel de film een beetje tegen. Ik vond het geheel nogal saai verlopen. Het had een beetje een kneuterig sfeertje dat ook heerst in 'Bennie Stout" maar hier kwam dat toch veel minder uit de verf.

Wat mijn dochter betreft heb ik spijt als haren op mijn hoofd dat ik de film met haar heb bekeken. Ze is 6,5 jaar oud maar ze heeft er 2 nachten nachtmerries van gehad terwijl ze qua engere films toch wel wat gewend is. Ik had ook niet echt het idee dat het nou zo'n enge film was. Misschien het thema alleen al, ik weet het niet ....

Maar goed, al met al vind ik het een beetje magertjes.

avatar van robertus65

robertus65

Echt een kinderfilm met fantasy elementen. Ik vond het niet echt spannend, eerder zoetsappig. Deint een beetje mee met de Harry Potter rage, maar dan voor kleine kinderen, kun je wachten op een vervolg.

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg leuke kinderfilm, mijn zoon (8jr.) is helemaal weg van de boeken van Dolfje Weerwolfje, maar nu ook van de film!

De eerste keer moest hij zelfs een beetje huilen omdat hij zo´n medelijden met Dolfje had.

Hij presteert het om de film 3 dagen achter elkaar te kijken!

Maar ook mijn zoon van 11 vond het geen probleem om de film mee te kijken.

De film is leuk gemaakt, mooi aangekleed en goed geacteerd, het verhaal is behoorlijk trouw aan het boek en waar het dat niet is is het niet storend.

Al met al een aanrader voor kinderen die houden van een beetje griezelen en spanning.

avatar van Keane1983

Keane1983

Het begin deed me ook idd een beetje denken aan HP (straat, lantaarns, wieg).

SFX vond ik persoonlijk wat tegen vallen en ook het verhaal was in mijn ogen wat aan de matige kant.

Acteerwerk vind ik knap gedaan van de kleine acteurs.

Verder moet ik echt constateren dat het geen film voor mij is. Ik kan me wel heel erg goed voorstellen dat de echte liefhebben van dit soort films of de jongeren (kinderen) onder ons deze wel helemaal geweldig vinden.

Maar van mij krijgt deze film een 2,5*

avatar van Elineloves

Elineloves

Af en toe ben ik echt in the mood voor een film als dit. Na urenlang gestudeerd te hebben en geen zin te hebben in een 'zware' film, of op een regenachtige zondag. Of gewoon, omdat het kan. En tsja, Kim van Kooten hè, daar doe ik het sowieso al voor! (*Denkt direct aan kos als ze Kim ziet, hihi.*)

Het begin liet mij ook denken aan Harry Potter, haha! Nouja, beter goed gejat....

Wat is Dolfje een aandoenlijk joch. ''Gefeliciteerd Dolfje, ja bedankt, jij ook Dolfje!'' Maar Dolfje het weerwolfje.. Jezus, wat zag dat er uit zeg, haha. Snap ook wel dat ze geen gruwelijk beest ervan kunnen maken, maar dit leek op een uit de kluiten gewassen Furby. (Kennen jullie ze nog, die waren leuk!).

Mijn klasje (groep 3) zijn ook allemaal 6 á 7jarigen, dus er waren veel herkenbare situaties. De klassikale scènes, het optreden voor de ouders, etc. Altijd erg leuk om te zien als je zelf ook werkzaam bent in het onderwijs.Vooral het 'verkering' gedeelte was schattig.

Verder is het een typische kinderfilm, met af en toe een knipoog naar volwassenen. (''Het gebeurt maar 1 keer per maand! Goh, net zoals bij vrouwen.'') Naar het einde toe duurde het me net allemaal iets te lang. Maar verder, ach, best schattig. Vooral voor de doelgroep erg leuk, voor 'grote mensen' met vlagen saai.

Ik heb niks tegen Kim van Kooten hoor, integendeel . Alleen die ene rol he.. daar trek ik haar echt totaal niet, maar dat ligt aan het personage.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Tsja een echte kinderfilm. Op zich wel leuk, maar niet voor mij.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Voor een kinderfim is deze film erg goed gemaakt. Zelfs de 'special effects' zagen er goed uit. Ik ben zelf volwassen, maar heb toch genoten van de film. De decors, humor, effecten, scenario waren erg goed. Zeker de moeite waard om eens te kijken. En ga hem natuurlijk bekijken door 'kinder' ogen. En niet vergelijken met een echte volwassen weerwolf film.

avatar van wess16

wess16

Erg lieve en warme film!