Genre: Komedie / Familie
Met onder meer: Jonathan Taylor Thomas, Jessica Biel en Adam LaVorgna
Releasedatum: 17 december 1998
Bekijk via Disney+
Plot I'll Be Home for Christmas
"Somewhere between L.A. and N.Y. Jake found the meaning of Christmas."
Jake Wilkinson is een egocentrische student die graag van alles voor zichzelf regelt. Hij heeft slechts één ding aan zijn hoofd: op tijd thuis zijn voor Kerst, anders verspeelt hij de klassieke Porsche die zijn vader hem heeft beloofd. Slechts enkele dagen voor de deadline wordt Jake echter wakker midden in de Californische woestijn, gestrand en zonder een cent op zak, verkleed als kerstman en met een witte baard op zijn gezicht geplakt! In een wanhopige poging om zijn cadeau op te eisen vliegt, kruipt, bedriegt en racet hij zich een weg naar huis.
Allie
Leuke film
Heb er van genoten
Krijgt van mij een 3.5*
alexis
als je niet weet dat disney de producent van deze rolprent is dan is dat na 90 minuten toch glashelder geworden. Moerzoet kerstfilmpje dat nog eigenlijk best wel lekker wegkijkt. Nog genoeg gelachen, en miss biel zorgt voor het vrouwelijk schoon.
doe maar ***, ik ben in een gulle bui!
savi_7
Jonathan Taylor Thomas is een erg grappig ventje, alleen dat is deze film niet zo.
JerryL
redelijke film
Had er wel iets meer van verwacht.
Roept geen echt kerstgevoel bij me op.
Zou hem dan eerder rond de kerst kijken maar niet op de 2 dagen zelf.
Wat het acteren betreft; het zijn nogmaar kinderen dus zal er verder niks over zeggen.......
Big Fish
ik irriteer me aan die mensen die zeggen redelijke film ofzoiets, nee het is gewoon een goeie film en een gezellige film, dit is een film die je moet kijken met een deken en warme chocolademelk
DragQueen
Een leuk filmpje, met een verteerbaar kerstverhaaltje. grappige momenten, en leuk acteerwerk van thomas. biel is natuurlijk ook een prima toevoeging. 2,5 sterren.
brabusRUS
Heb 'm vandaag weer gezien, voor de 4e keer. Hij blijft leuk. Vooral Adam LaVorgna is geinig.
Stem verhoogt van 2.5 naar 3.0
ILDIB
Vermakelijk genoeg, alhoewel simpel. Lekker tempo. Enige ongeloofwaardige, hoe Biel in hemelsnaam iets met dit menneke kan hebben. Zeer slechte combi.
Norma
Gezellige kerstfilm. Die Jonathan Taylor Thomas houdt enigzins het midden tussen zwaar irritant en best grappig, wat voor zijn personage waarschijnlijk nog zo gek niet is. Het verhaal begint een beetje als een flauwe tienerkomedie, maar gaandeweg is er meer ruimte voor kerstsfeer en vermakelijke capriolen. Niet de beste kerstfilm, maar zeker een stuk leuker dan het gros dat op tv voorbij komt. Met de aankleding zit het wel goed, het verhaal wordt nergens saai en het einde is zoet maar sfeervol.
jumpstylemovie
Opnieuw een film die ik al eerder gezien heb maar nog niet op gestemd heb. Ik heb hem vanavond niet gezien maar door de Tv-Promo weet ik nu wel dat ik er nog op moest stemmen. Het was een aardige kerstfilm met een redelijk verhaaltje. Niets meer en niets minder.
Xen0n
Al verschillende keren gezien met kerst, blijft vermakelijk. Simpel zoals zoveel van die kerst films. Het zal wel werken?
Nu inderdaad ook even stemmen voor deze.
tommykonijn
Niet de aller-beste kerstfilm die je kunt bedenken, maar het is wel leuk opzicht. Het barst allemaal van de clichés en het is uiteindelijk best wel voorspelbaar (behalve dat hij de auto nog even niet neemt). Ik denk dat als ik hem als kleiner jochie had gezien (dus op de leeftijd dat ik ook Home Alone zag bijv.) ik hem toch niet zo heel leuk gevonden had en dat nekt de film ook een beetje aangezien hij ook een beetje voor de wat kleinere doelgroep geschikt kan zijn. Maar nogmaals absoluut geen slechte film, best vermakelijk zelfs, maar geen geweldige film.
movies2323
DIt is gewoon een prima familie/kerst film, die heerlijk is om naar te kijken in je bed op een koude decemberavond.
3,0***
Kondoro
I'll Be Home for Christmas
Stiekem heb ik I'll Be Home for Christmas al op 29 november gezien, ik wou alleen november niet eindigen met kerst films, eentje vond ik eigenlijk al teveel dus had 30 november nog snel even een film gekeken voordat ik stemde op I'll Be Home for Christmas , kerst films zijn voor december! Toen het gister dan 1 december werd heb ik gelijk maar in de ochtend gestemd op, opzich wel een komische kerst film met een zweer wat niet al te veel kerst gevoelens naar boven brengt. Ja, ik heb me nog redelijk vermaakt met I'll Be Home for Christmas en donders wat had ik veel zin in een kerst film die avond!
Jonathan Taylor Thomas speelt een redelijk rol en ook Jessica Biel speelde het goed, mooie meid trouwens. Het verhaal is niet echt 'spannend' en zoals al verteld niet echt zweer vol met kerst gedachtes. Het concept is nog redelijk maar ook niet zwaar met een kerst gevoel , dat miste ik een beetje in de film! Voor de rest geinig om te zien en zeker kijken rond kerst, want je word er niet goed van in de zomer, althans ik zou dat niet worden!
Shinobi
"I'm in the middle of nowhere dressed like Santa Claus."
Dit is zo een film die ik als klein jochie had gezien waar ik me alleen nog flarden van kan herinneren en op de één of andere manier kreeg ik zin om 'm te herzien.
Jonathan Taylor Thomas is natuurlijk bekend van 'Home Improvement' en destijds uiteraard erg populair bij de jonge dames, vandaar dat hij als hoofdrolspeler mocht komen opdraven in deze kerstfilm. Het uitgangspunt is simpel gehouden; een egoïstische student die enkel naar huis gaat om een Porsche te krijgen en onderweg daarnaartoe opgescheept wordt met vele tegenslagen.
Qua verloop is 'I'll Be Home for Christmas' een typische road trip film inclusief alle clichés van dien. De protagonist komt namelijk van de ene gestoorde situatie in de andere terecht, waarbij hij de meest opmerkelijke figuren tegenkomt zonder enige logische verklaring. Hierbij varieert de humor, omdat het merendeel van de grappen veelal flauw is. Desondanks kan een glimlach op momenten niet onderdrukt worden.
Aangezien dit uit de stal van Disney komt, mag de moralistische boodschap vooral niet vergeten worden. Vanzelfsprekend komt langzamerhand naar voren dat Jake het hart toch op de goede plek heeft zitten. Wat dat betreft komt de kerstsfeer aardig naar voren. Wel moet gezegd worden dat het acteerwerk wisselvallig is.
Al met al best een redelijke comedy die geschikt is voor het hele gezin om de feestdagen mee door te komen.
2,5 Sterren.
Brabants
Als kerstfilm kan deze productie er zeker mee door. Het acteerwerk is niet hoogstaand maar daar is het verhaal ook niet echt naar. Zou hem geen tweede keer kijken, dat zeker niet.
Gang_Star
Voor een keer best leuk om te zien, maar had er toch eigenlijk wel meer van verwacht. Qua kerstsfeer meer dan geslaagd, maar tegelijkertijd is het wel een film die qua humor net een beetje meer kon hebben. Zal ongetwijfeld de inbreng van Disney zijn waardoor deze film toch net iets teveel aanvoelt als een film voor de jong(st)e doelgroep.
Collins
Regisseuse Arlene Sanford die voornamelijk bekend is van tv-werk maakt met I’ll Be Home for Christmas een aardige kerstkomedie rondom een enigszins irritante hoofdpersoon. Die hoofdpersoon is Jake (matig geacteerd door ene Jonathan Taylor Thomas) die dankzij de aangeversrollen van de vele andere personages steeds leuk uit de hoek kan komen. Van de charmante uitstraling van het personage Jake moet de film het niet hebben. Het personage Jake is een glad en eigengereid mannetje. Maar goed, het ergerniswekkende mannetje raakt gelukkig verzeild in verwikkelingen die best grappig zijn.
Jake vindt zichzelf, dankzij een misgelopen schimmig opzetje, ver van huis terug in een snikhete woestijn in Californië gekleed in een kerstmanpak. Uiteraard moet hij op tijd thuis zijn voor het kerstdiner. De film volgt de gladde egoïst op zijn tocht van de Californische woestijn naar New York waar zijn ouders vol hoop op hem wachten. Tijdens de reis ontmoet hij gekke figuren en beleeft gekke dingen en ontwikkelt zich tot een sympathieke jongeman met een goede inborst. Heel origineel klinkt dit niet. Heel origineel is het ook niet. Maar ja, welke kerstfilm is dat wel.
De film is vermakelijk dankzij de verschillende situaties waarin Jake terecht komt. Dankzij de rampspoed die hem overkomt. Dankzij de merkwaardige personages die hij ontmoet. Uit deze elementen vloeien grappige momenten voort, die ik wel kon waarderen. Het Amerika waar Jake doorheen reist, is een aangepaste versie. Dat is gedrenkt in kerstsferen en lijkt in deze film op een reusachtige uitgelaten speelplaats. Echt slechte mensen bestaan niet. Echt slechte mensen ontmoet Jake dan ook niet. Iedereen is op de een of andere manier geraakt door het kerstfeestvirus en is goedertieren en goedwillend. De mensen zijn hoogstens wat sentimenteel, wat dommig of wat gespannen. Het is prima menselijk materiaal om een kerstkomedie mee uit te rusten.
De film is (zoals verwacht) niet erg diepzinnig. De combinatie van grappige dialogen, hilarische situaties en de dynamiek die de roadtrip met zich meebrengt levert echter wel een prettig kijkbare en humoristische film op. Stap over het irritante hoofdpersonage heen en vergeef de film de vervelende momentjes van sentimentele bezinning die altijd weer uit de kerstsfeer ontspringt. Lukt dat dan kijk je naar een vermakelijke film. Lukt dat niet dan beleef je aan de film minder plezier. Mij lukte het.
TragieStar.*
Ook al heel lang op het lijstje, maar vanwege de feestdagen nu dan eindelijk gezien. Best een leuke film, maar het is niet geen topper in het genre, maar wel een fijne wegkijker.
Jonathan Taylor Thomas is charismatisch en een knapperd/lekkertje om te zien. Acteert ook best leuk. Helaas is hij nu helemaal afgegleden als je ziet hoe hij er tegenwoordig uitziet als een soort slons en junk. Je herkent hem niet eens meer. Zo ontzettend zonde!
Leuk om ook Jessica Biel in deze film te treffen, dat had ik niet verwacht. Altijd leuk om naar te kijken.
Het verhaal en het concept is leuk, maar het had voor mij net wat grappiger en over the top mogen zijn. De situaties die elkaar opvolgden waren vrij vergezocht en nep om echt leuk te noemen.
Desondanks genoten en misschien nog eens voor herhaling vatbaar.

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

The Sandlot
Familie / Komedie, 1993

This Christmas
Drama / Romantiek, 2007
vakantiekerstmansabotageselfishnessboyfriend girlfriend relationshipbribe vrouwelijke regisseurcross country tripkerstmisvader-zoon-relatiesanta claus costume boyfriend girlfriend relationship