menu

The Interrupters (2011)

mijn stem
2,96 (23)
23 stemmen

Verenigde Staten
Documentaire
125 minuten

geregisseerd door Steve James

'Interrupters' zijn voormalige bendeleden die het geweld in hun buurt willen stoppen. Mannen en vrouwen die met lef, nederigheid en humor ernaar streven om hun gemeenschap te beschermen tegen het geweld dat zij ooit zelf gebruikten. Over de periode van een jaar worden ze gevolgd terwijl ze proberen te bemiddelen in ruzies en problemen, voordat deze uit de hand lopen: twee broers die dreigen elkaar neer te zullen schieten, een boze tienermeid die pas terug uit de gevangenis is en een jonge man die op wraak uit is. Het schetst zowel een beeld van de volhardende problemen, alsook van de bereidheid die er begint te groeien om er wat aan te doen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=wS5Hjhy1RhM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Meneer Bungel
Website (inclusief trailer en clips).

avatar van lanki101
4,0
Mooie film / documantaire over een zwarte gemeenschap waar veel geweld in voorkomt. Leuk om te kijken blijft boeiend met veel actie (wat dus niet gespeeld is maar echt gebeurd).

avatar van Zinema
3,0
Zinema (crew)
Zinloos zegevieren.

Ondanks dat de mannen en vrouwen ‘jongerenwerkers’ in de Amerikaanse getto’s menig Nederlandse collega moeten doen verbleken vanwege de hoge dosis gevaar waaraan ze zichzelf blootstellen en de enorme veerkrachtigheid en flexibiliteit die ze vertonen, is een en ander hopelijk geen voorbode op Nederlandse taferelen met georganiseerde bendes die elkaar zonder mededogen bestrijden. Waarschijnlijk en gelukkig nooit op Amerikaanse schaal, maar helaas wordt ook in Nederland het Bloods & Crips-gedoe gekopieerd en, middels de vele multi-problemgezinnen, genoeg voer voor bende-achtige activiteiten aangeleverd. Als het leven je dagelijks in elkaar beukt is het goed uitrusten op de schouders van een zelfrespect biedende kerel waar zelfs je ouweheer van schrikt. ‘Welke ouweheer?’ zal menigeen zich zelfs afvragen. Sommige taferelen zijn helaas internationaal. Ook criminelen kunnen tof zijn.

Feit is dat er altijd jongeren zullen zijn die, om wat voor reden dan ook, zullen besluiten de maatschappij de rug toe te keren en te kiezen voor criminaliteit en andere ellende. Vaak hebben hun egoïstische ouders en ander opvoedtuig dat al voor hen besloten, door ze structureel het verkeerde voorbeeld te geven en op andere wijzen te mishandelen. De ‘interrupters’ die in deze naargeestige documentaire optreden proberen in elk geval met man en macht te voorkomen wat henzelf nipt gelukt is te vermijden. Alhoewel, sommige van hen zijn ex-moordenaars en dergelijke. Vrijwel altijd met een gang-verleden en een door hun ouders verpeste jeugd. Ook hier moest eerst diep getreurd worden voordat een andere boeg in zicht kwam. Ze verdienen heden ten dage een standbeeld: een boef vang je immers het beste met een andere boef. Opdat die boefjes ook boegbeelden kunnen worden.

De docu is behoorlijk warrig en lijkt van de hak op de tak te vliegen tijdens een zoektocht naar de meest sensationele situaties, die eenmaal op film vastgelegd tot weinig hoop doen stemmen. Zoals een van de boefjes zelf al zegt: ‘Wat moet er ooit nog van deze wereld terechtkomen?’ Doordat deze agressieve en uitzichtloze wereld een andere blijkt te zijn dan die van de doorsnee brave burger in de ‘veilige’ lage landen, komt een en ander uiterst heftig binnen. En blijkt haast het ongeloof, om zoveel zinloos geweld, te zegevieren. Ware het niet dat de twee uur aan vicieuze cirkels, waarin deze elkaar ‘koud makende’ en kil verworden kinderen vastzitten, echter dan echt zijn.

Goed.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:21 uur

geplaatst: vandaag om 13:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.