• 9.370.987 stemmen

The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town (2010)

Documentaire / Muziek | 85 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Thom Zimny

Met onder meer: Bruce Springsteen en Danny Federici

Plot The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town

De film richt zich op de totstandkoming van het album 'Darkness on the Edge of Town' van Bruce Springsteen in 1978. In de film zien we zowel repetities bij Springsteen thuis als opnames in de muziekstudio. Verder zijn er nieuwe interviews opgenomen met Bruce Springsteen zelf, de leden van de E-Street Band, Springsteen's manager Jon Landau, Spingsteen's oude manager Mike Appel en andere betrokkenen bij het maken van Springsteen's vierde studioalbum.

Himself - Manager 1972-1977

Himself - Recording engineer

Himself - Recording engineer

Himself - Mixer

avatar van Film Pegasus

De film heeft tal van oude beelden die mooi gemonteerd werden. Het resultaat is een prachtig overzicht van de creativiteit en de sfeer in de studio's tijdens het maken van dat album. Een documentaire rond een muziekalbum staat ook wel voor een deel met de smaak van de muziek van de kijker, niet alleen met de kwaliteit van de film. Als film heb ik al beter dingen gezien, maar de muziek is prachtig en de film zeer interessant.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Ik ben niet per se een fan, maar met Born To Run vind ik Darkness On The Edge Of Town zijn

beste album. Derhalve voor mij best wel interessant het creatieve proces van het album te

zien. Met tussendoor optredens wanneer betreffende nummers worden uitgevoerd, en

interviews met Springsteen en andere bandleden. Bij vlotte, vakkundige montage beslist

geen Classics benadering, een serie waarin een klassieker uit de popmuziek onder de loep

wordt genomen. Apart is het wel, om middels een docu een album uit te lichten. Wellicht

stuitte de regisseur al dan niet bij toeval op boeiend archiefmateriaal en wat hem tot dit

besluit deed komen.