• 9.373.984 stemmen

Geregisseerd door: Jennifer Westfeldt

Met onder meer: Adam Scott, Jennifer Westfeldt en Maya Rudolph

Releasedatum: 5 juli 2012

Plot Friends with Kids

"Love. Happiness. Kids. Pick two."

Twee goede vrienden van in de dertig observeren koppels uit hun kennissenkring die kinderen hebben en de tol die dit geëist heeft. Ze besluiten om die stress te vermijden door eerst een kind te nemen en daarna met andere mensen te gaan daten.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Feelgood komedie met een leuke cast. Kristen Wiig en Edward Burns spelen ook mee.

Adam Scott en Jennifer Westfieldt spelen een koppel terwijl in real life Jennifer een relatie heeft met Jon Hamm

Hmz. Ben er niet zo blij mee dat Hamm zich voor feelgood komedies leent. Ga je toch opeens anders naar Mad Men kijken.

avatar van TragieStar.*

the-hague-pride

aardig saai

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Vond het wel leuke film, Megan Fox.......

avatar van klini-oma

klini-oma

Tja......
Het is een comedy..maar de humor komt van het begin af aan al wat geforceerd over..
Verder lag het er voor mij van af de eerste seconde al dik bovenop dat de 2 beste vrienden samen zouden eindigen Nouja eigenlijk was alles van de film te verwachten hoe die zou lopen.
Maarja dan kan het nog wel grappig zijn, maar dat was die jammer genoeg niet. Als je wilt lachen of een feel good movie wilt kijken zou ik een andere uitkiezen. Megan Fox vond ik trouwens niet opvallen door haar acteertalent Het leek erop alsof zij erbij was gecast als een soort Leontien bij het rad van fortuin, maar die maakte dan nog meer indruk. En Jennifer Westfeldt irriteerde me echt (in deze rol) Chris O'Dowd deed het wel het best in de cast van deze film

avatar van ahalya

ahalya

Leuk!

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Hebben ze deze tussendoor gefilmd bij het opnemen van Bridesmaids? O'Dowd, Hamm, Wiig, Rudolph,...

avatar van wwelover

wwelover

SaintOfKillers schreef:

Deze film is zelfs voor Bridesmaids opgenomen.

avatar van wwelover

wwelover

Het moet je een beetje liggen denk ik, al moet ik zeggen dat ik Bridesmaids niet geweldig vond. Maar deze film kon ik zeer waarderen, met name door de cast. Het verhaal zelf is geinig, maar niet heel bijzonder. De grappen zijn wel gewoon goed. Ik kon zelfs Megan Fox waarderen, al vind ik haar dus echt niet zo aantrekkelijk. O Dowd en Hamm zijn natuurlijk geniaal, maar toch vind ik Adam Scott het verrassends. Die was echt heel goed in in zijn rol.

avatar van loisvega

loisvega

Niet uitgeken. Daarom deze lage score. Saai !

avatar van killer13

killer13

jon hamm oftewel don draper van mad men speelt hier in mee de film ziet er niet echt mijn ding uit, maar misschien toch maar een kansje wagen. al is het maar voor jon hamm bezig te zien

avatar van stinissen

Heerlijke rom/kom die luchtig begint en na mate de tijd verstrijkt meer diepgang krijgt en meer drama wordt heerlijk kijkvoer en de uitmundende cast doet de rest. Vooral de gesprekken tussen de stellen met verwijten zijn meesterlijk en zeer realistisch.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Friends with Kids van Jennifer Westfeldt. Vermakelijk en op momenten best komisch. Op voorhand niet de film met het verhaal wat me direct aanspreekt maar achteraf heb ik hier best van genoten. Leuk verhaal. Oké binnen een minuut weet je hoe het eindigt maar dat maakte me niet zoveel uit. De weg naar het einde was boeiend genoeg om dat te compenseren. Verder zorgen een vlot tempo en een aantal aardige momenten voor een fijn filmpje dat lekker weg kijkt en wellicht ideaal is voor met je vriendin. Friends with Kids is zoals de titel al doet vermoeden een echte vrouwenfilm maar daardoor niet minder leuk. Kleine 3,5*.

avatar van komerad

komerad

Maar al te vaak stoppen ze de beste stukken in de trailer. Enkel als ik twijfel kijk ik de trailer maar wat blijkt : slappe trailer.

avatar van C.Freire

C.Freire

Leuke geacteerd.

Mooi om het contrast van stelletjes met en zonder kinderen te zien.

avatar van ricone

ricone

wat een verfrissende leuke film!

echt top

komt misschien door het verwachtingspatroon wat niet hoog was, maar toch, gewoon leuk, 3 sterren waard!!!

avatar van Keane1983

Keane1983

Leuke en onderhouden comedy/drama.

Score/soundtrack is prima, acteerwerk en chemie tussen spelers zeer goed.

Het verhaal is verfrissend en orgineel alleen jammer dat het geheel halverwegen inkakt als een taart die tevroeg uit de oven wordt gehaald!!!

De rek was er wel een beetje uit gezien je wel aan voelt komen hoe het allemaal gaat aflopen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de film niet leuk is en niet blijft boeien.

De karakter ontwikkelingen zijn leuk in beeld gebracht, maar had (gezien de speelduur van de film) net iets meer mogen zijn.

Voor de rest is het een leuke film voor een druilerige zomer avond op de bank (als je geen overkapping hebt, anders zou je daar wel zitten).

Van mij een 3,5*

avatar van schumacher

schumacher

Luchtig filmpje.

Tis niet datk iedere week zo ne film zou willen zien maar ik ben toch tevreden ik deze eens gezien heb.

De film toont deels aan waarom ik zelf (liever) geen kinderen wil hebben en trouwen zegt me ook al helemaal nikske en ik houd ook van mijn vrijheid.

De film is dus best oke, ze konden er mss nog iets meer uit halen maar al bij al best genoetbaar.

En megan fox is HOTHOT . Lekker beest.

avatar van chandor013

chandor013

was een leuke film maar erg voorspelbaar.. bijna alles kon je wel weten wat er zou gebeuren maar wel prima dialogen wat weer wel orgineel waren.

misschien als ik hem nog eens zou zien zou mijn beeld misschien een half puntje omhoog gaan maar niet van wow... dat zal het nooit worden denk ik

avatar van Zinema

Feelgood?

Deze romantische ‘feelgood’ komedie is lang niet altijd grappig, gezien het feit dat een aantal grappen nogal pijnlijk dicht bij de waarheid komen. Lachen is dus een optie. Zo wordt het beruchte taboe aangesneden dat kinderen krijgen en opvoeden lang niet altijd leuk is. Iets waar niemand openhartig over praat omdat de buitenwereld altijd moet zien hoe fijn we het hebben. Zoiets word gezien als zwakte of een reden om de kinderbescherming alvast maar in te schakelen. Kinderen zijn altijd leuk. En dus zwijgt men, maar makkelijk heeft niemand het en dus laaft men zich aan Dr. Phil en allerlei andere TV- en boek-goeroes, die pedagogiek hoog in het vaandel houden om het leed te bestrijden.

Ook dat andere euvel dat relaties onder druk kan zetten, sleur in je seksleven na een jarenlange relatie, wordt hier aan het licht gebracht. Ook hier zwijgt men graag over. Men praat nou eenmaal niet zo graag over het feit dat na een tijdje de spanning er wel een beetje vanaf is. Schaamte. Straks denken mensen nog dat je bent uitgeneukt. En zo heeft het script van deze film meer buskruit aan boord voor beter vuurwerk dan menig ander genre-genoot. En met Fox als welkome sierpijl zijn voorspelbaarheid en clichés minder erg. Een heerlijke film, al zal er door een hoop mensen worden gelachen als een boer met kiespijn om de herkenbare malaise. Feelgood? Tsja, hopelijk wel.

Zeer goed.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Er wordt goed geacteerd, het drama is aardig en er worden interessante onderwerpen aangesneden, maar op het eind verzand de film toch weer in hele dikke (romantische) clichés. De film doet denken aan Life As We Know It (2010).

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik weet het.

avatar van james_cameron

Redelijk geslaagde romantische komedie, de zoveelste variatie op het thema van When Harry Met Sally. De muizige Jennifer Westfeldt mist wat charisma in de hoofdrol (als regisseuse van deze film had ze de hoofdrol beter aan iemand anders kunnen geven), maar Adam Scott is prima en de rest van de cast is degelijk genoeg. En Megan Fox laten opdraven in een belangrijke bijrol is natuurlijk nooit verkeerd. De film wint aan kracht naarmate ie vordert en weet vooral in de meer serieuze momenten te overtuigen. Al met al geen hele sterke film, daar is het materiaal te voorspelbaar en te vlak voor, maar binnen het genre beter dan gemiddeld.

avatar van _Casper_

_Casper_

Hele leuke en gezellige romantise komedie, er zitten misschien dingen in het verhaal die vrij ''standaard'' zijn maar ondanks dat ze standaard zijn zijn ze wel erg leuk en goed uitgewerkt (en beter goed gekopieerd dan slecht gemaakt!) en daarnaast zitten er ook leuke ''nieuwe'/orginele momenten bij de film.. Film heeft ook een aantal echt grappige momenten en laat je na afloop met een heerlijk gevoel zitten..

Je weet wel vanaf het begin eigenlijk al hoe het af gaat lopen, maar dat deert totaal niet.. het is gewoon een ontzettend leuke, onspannen film om te kijken en ehct een aanrader

beter dan de gemiddelde romantische komedie

daarom een 3.5!

avatar van erik1677

erik1677

Tja, wat moet ik zeggen.

Het einde is wel heel voorspelbaar.

maar misschien is dit een groeifilmpje, en waardeer ik hem over een half jaar wel iets meer.

We shall see.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Zeer goed, herkenbare lekkere feelgood, met wat traantjes.

Zat er helemaal in, `t verhaal komt me ook zò ontzettend bekend voor.

Maar, ik zou niet weten waarvan.

Enfin, heb genoten van deze zeer geslaagde film....maar feelgood?....weet ik niet.

Wel een heel goeie film met een feelgood-end.

avatar van rroossiiee

rroossiiee

Super leuke feel good movie, lekker romantisch