• 9.373.069 stemmen

Il Raggio Infernale (1967)

Actie / Sciencefiction | 93 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Danger!! Death Ray / Nest of Spies / Death Ray / De Helse Straal

Oorsprong: Italië / Spanje

Geregisseerd door: Gianfranco Baldanello

Met onder meer: Gordon Scott, Delfi Mauro en Nello Pazzafini

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Il Raggio Infernale

Professor Carmichael heeft een dodelijk laserwapen ontwikkeld dat alleen voor vredige doeleinden gebruikt mag worden. Een groep boeven heeft echter wat anders in de zin en hij wordt ontvoerd en meegenomen in hun onderzeeër. Het is aan de spion Bart Fargo om hem terug te halen. Dat zal echter niet gaan zonder de nodige vechtpartijen met een stel slechteriken en intieme ontmoetingen met een aantal mooie vrouwen...

Bart Fargo

Lucille (as Maureen Delphy)

Mrs. Carver

Prof. John Carmichael

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Terend op de Bondsuccessen van ondermeer Dr. No en Goldfinger, kwamen er in de jaren '60 allerlei extreem foute Bond-ripoffs op de markt. Danger Death Ray is er zo'n één. Het plot is simpel: een laser ('for peaceful purposes' melden de bouwers) kan alles en iedereen vernietigen en het erge is dat het in verkeerde handen valt . Secret Agent Bart Fargo steekt daar een stokje voor en wat de kijker vervolgens te zien krijgt is een aaneenschakeling van ridicule actiescenes en achtervolgingen. Redelijk amusant dus.

avatar van Woland

Woland

Ook wel 'bekend' als Danger!! Death Ray. In de jaren '60 bestond er nog geen The Asylum, maar het concept van goedkope knockoffs van populaire films is natuurlijk al veel ouder - en dit is er een goed voorbeeld van. Het is een Italiaanse productie maar met Amerikaanse hoofdrolspeler(s), en het is uiteindelijk een goedkope versie van James Bond. Met alle oppervlakkige ingrediënten aanwezig, van een goedgeklede geheim agent, een boosaardig crimineel netwerk die de 'Death Ray'/Raggio Infernale uit de titel heeft gestolen (nou ja, de uitvinder ontvoerd), en natuurlijk vallen de dames met bosjes voor de charmes van onze held Bart Fargo. Maar het was eigenlijk best saai. De film heeft een wat warrig plot in de details, al zijn de grote lijnen duidelijk, en is het in de meeste opzichten net niet. Het is niet spannend, het is niet zo grappig met sowieso een onnodig serieuze toon voor zo'n duidelijk onzinverhaal, de dames zijn niet zo bijzonder, en ook de gevechten zijn dertien in een dozijn. Ik was blij toen het af was.