• 9.378.109 stemmen

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Liam Neeson, Dermot Mulroney en Frank Grillo

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot The Grey

"Live or Die on This Day"

Nadat hun vliegtuig crasht, strandt een groepje medewerkers van een olieplatform in het ijskoude Alaska. Ze bevinden zich in het territorium van een groep wolven die hen als indringers zien. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven om niet ten prooi te vallen aan de hongerige wolven.

John Ottway

Jerome Talget

Pete Henrick

Jackson Burke

Luke Lewenden

John Ottway (5 Years Old)

Dwayne Hernandez

Company Clerk

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Neeson was me eigenlijk niet eens opgevallen zelfs. Het ziet er niet echt veelbelovend uit nee.

Hahaha

avatar van geezoes

geezoes

"Niks an!" Deze film klopte gewoon niet.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dit soort films kan ik altijd wel waarderen.Ik heb me daarom ook geen seconde verveeld bij de bezichtiging van deze film.Uitstekende acteurs(Liam Neeson,Dermot Mulroney),goed acteerwerk,prachtige natuur en fantastische landschappen gekoppeld aan mooie scenes.

Alle 117 minuten goed besteed.

avatar van Raffael77

Raffael77

HALVE TAMME. schreef:

Alle 117 minuten goed besteed.

Mee eens.

geezoes schreef:

"Niks an!" Deze film klopte gewoon niet.

Het is ook een film, geen documentaire! Inglorious Basterds geef je een 5.0*, maar verrassing; die klopt ook niet!

avatar van usr14112

usr14112

Goeie film. Jammer dat een aantal scene's ietwat over the top was. Maar al met al een sterke vertolking van Neeson en een spannend en onderhoudend verhaal.

avatar van SunChaser

SunChaser

Begon veelbelovend maar het eind was gewoon kut, zonde zonde zonde

avatar van MarS79

MarS79

Een film met Liam Neeson in de hoofdrol. Dat wordt genieten, nou ja, dat dacht ik. Aan het acteerwerk van Liam en de rest van de cast heeft het niet gelegen. Zo ook niet aan het camerawerk en de mooie achtergrond waarop deze film zich afspeelt. Waarom dan toch maar 1,5 ster?

Waar het verhaal sterk en dramatisch begint (op zich een goede basis voor een goede film) vervalt het al snel in een wat onsamenhangend en ongeloofwaardig verhaal. De personages worden verder niet uitgewerkt en de film mist voor mij dan ook vrijwel elke diepgang. Voor mij klopte er gewoon te veel niet aan deze film/aan het verhaal waardoor ik me aan het geheel ben gaan irriteren. Ik ga niet zeggen dat je hem niet moet kijken, want op sommige punten is hij het kijken best waard. Maar over het geheel genomen vond ik het zeker geen topper.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

SunChaser schreef:

Begon veelbelovend maar het eind was gewoon kut, zonde zonde zonde

Einde vond ik juist wel sterk, is een keer niet een Hollywood-einde

avatar van edje555

edje555

vond deze film niet zo sterk, sommige tussen-scenes waren meer van die nadenk stukjes, die ik op dat moment niet kon plaatsen in de film, die op het einde wel duidelijk werden natuurlijk, en die wolven, die waren nou echt slim!

avatar van darryll1990

darryll1990

De film was weinig spannend. Er had meer spanning in gezeten als er meer met de wolven was gedaan. Verder wel mooie film locatie!

avatar van Rebby87

Rebby87

Vermakelijke avonturen/actie film. Niks meer, niks minder. Einde vond ik zelf wel sterk. Ik word nooit zo blij van die standaard Hollywood eindes. Ook wel erg ironisch dat ze uiteindelijk naar de Den toeliepen in plaats van er af.

Thorak

Ironisch, maar ook wel heel erg voorspelbaar. Dat is het eerste wat we in de bios tegen elkaar zeiden toen er spraken was van die 30 km zone waar ze over spraken. Maar verder maakt dat de film er toch niet echt veel slechter op.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Realistische film over overleven, geen hollywood trucjes, puur realistic based action.

Heerlijk.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Er bestaan een hoop realistische films, maar daar hoort deze niet bij. Lees de afgelopen 2 a 3 pagina's maar eens door. Alleen ik stoorde er mij in dit geval niet aan.

Heerlijk.

Thorak

Voor mij geldt het zelfde, normaal stoor ik me er wel aan, maar in het geval van deze film inderdaad niet.

avatar van riconx

riconx

Mooie en goede film met sterk acteerwerk. Over het eind kan je verschillen maar ik was een beetje beduusd toen ik op de eindconfrontatie zat te wachte, en ineens de lichten in de zaal aansprongen.

Was voor mijeen beetje anticlimax. Voor de rest en prima film met mooie natuuropnames.

avatar van paul83

paul83

MarS79 schreef:

Je betoog raakt echt kant noch wal. Heb nog nooit zoveel tekst gezien wat eigenlijk helemaal niks zegt. Je probeert de (schandalige) 1,5 ster nog te verdedigen, maar dat lukt blijkbaar niet helemaal. Geeft verder niet.

De film heeft juist wel diepgang en personages worden juist wel uitgediept. Ik heb geen flauw idee waar jij naar gekeken hebt eigenlijk. De wolven zijn maar een klein deel van de film. Het gaat om het groepsproces en daar je krijgt een beeld van wat voor mensen het eigenlijk zijn. Richting het einde van de film wordt dat bij een bepaald personage (Diaz) ook duidelijk zichtbaar.

Leg mij maar eens uit waarom het verhaal irriterend ongeloofwaardig is. Het feit dat ze weggaan bij het vliegtuig is omdat Neeson dat zegt (hij denkt door verder weg te gaan het territorium te ontlopen). Is en was een domme keus. Ik was ook niet weggegaan en blijkbaar wilde een aantal karakters ook niet weg. Daarnaast is Liam in de laatste scene helemaal niet droog na de sprong in het water. Gezien de temperatuur bevriezen de kleren direct. Uiteraard houdt iemand dat niet lang vol in het echt, maar Neeson heeft ook niet zo lang meer in de film.

Dit is een redelijk sterke film met mooie plaatjes, goed acteerwerk (vooral van Neeson die een gecompliceerd karakter speelt), veel spanning en een goed einde (de laatste shot van Neeson is briljant).

Weinig op aan te merken.

Thorak

Nou kom op zeg, je kunt veel over deze film zeggen, maar niet dat de personages nou zo lekker zijn uitgediept.

Nou is dat voor een film als dit ook niet héél erg nodig, maar het had wel meer binding met de personages gegeven. De enige die een beetje is uitgediept is het karakter van Neeson.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Geen onaardige film, alleen hij duurt veels te lang en het einde is bagger.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Toch wel verbazingwekkend dat deze film hier in tegenstelling tot elders lager is beoordeeld dan The Edge.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vooral het eerste deel is bijzonder indrukwekkend. De crash wordt angstaanjagend echt in beeld gebracht en de confrontaties met de wolven zijn strak geregisseerde momenten. Sowieso is de regie van erg hoge kwaliteit, het eerste uur. De tweede helft is een stuk minder indrukwekkend. De castleden worden stuk voor stuk meer uitgediept en de setting verliest zijn dreigende sfeer. Erg jammer, maar dit was grotendeels een prettige bioscoopervaring.

Edit: geen idee waar die lage score vandaan komt. Lijkt me toch een film die best een grote groep aanspreekt?

Thorak

Wat bij de meesten niet in de smaakt lijkt te vallen is het alles behalve mainstream einde. De meesten willen blijkbaar een happy end zien...
Ook is er op voorhand al door een of andere wolven organisatie tot een boycot voor deze film opgeroepen omdat de wolven niet realistisch worden afgebeeld in deze film. Nou klopt dat natuurlijk helemaal, maar het blijft een film puur ter vermaak en is het geen docu die info moet verschaffen over wolven.

avatar van Cinema072

Cinema072

Ik vond het wel meevallen zo slecht is deze film niet en er komen op het einde gelukig niet op eens tanks en helikopters te voorschijn om die wolven verrot te schieten.

En er wordt ook zeker goed geacteerd!

avatar van leuk!

leuk!

Zojuist deze fillm gezien.

Het verhaal had best goed kunnen zijn, maar er is echt te lang over nagedacht hoe je 7 mensen zo gruwelijk mogelijk aan hun einde kan laten komen... niet echt geloofwaardig. De vechtscenes met de wolven gingen veel te snel, je hoort gegrom en gegil en ziet alleen flitsen, en dan moet je in de scene erna maar kijken wie heeft gewonnen en wat de schade is geweest. En het einde.... tja.... als je geen goed einde kan verzinnen maak dan geen film.

Keek erg uit naar deze film, maar heb me jammer genoeg niet vermaakt!

avatar van Insignificance

Insignificance

Stemmige survival. De droom maakt de toch al heftige crash nog wat intenser, zoals de stiltes een mooi tegenwicht geven aan de dolle aanvallen van de wolven. Fraaie natuurplaatjes uiteraard, terwijl de scène waarbij Ottway een zwaargewonde toespreekt er om andere redenen bovenuit steekt. Somber, intens, uitzichtloos en in zekere zin ook wel eng met het gehuil en de ogen.

Toch gaat het na een uitstekend pakweg eerste uur hier en daar wat mis. Enkele onaannemelijke zaken zijn nog wel voor lief te nemen (alhoewel het een allesbehalve overtuigende sprong was), maar vooral het veel te praterige onderonsje is te nadrukkelijk opkloppen van wat volgt (voor de anderen). Dat werkt vervolgens dan ook niet echt, net als de Oh dear in een verder wel nobel slot.

avatar van Barry83

Barry83

Film begon hoopvol en spannend. Maar die spanning zakte helaas heel erg snel weg. Sommige scènes duurden zo vreselijk lang en waren gewoon saai en irritant. Ook allemaal dat "god en spirituele gedoe" is gewoon vet overdreven en lijkt net als ik naar een film op de EO aan het kijken ben. Ook het einde is belachelijk, zit je daarvoor 2 uur een film aan het kijken voor zo'n einde :S

Toch nog 2 * omdat ik de locaties mooi vond, het camerawerk ook een dikke voldoende krijgt en ik in tegenstelling tot de meesten hier de wolven er wel realistisch vond uitzien.

Barry83 schreef:
Juist niet, als het een EO film was geweest had hij zeker wel 'een teken van god gekregen'! Dit is juist heel erg niet EO.

Wat is er belachelijk aan dan? Vind je dat hij in zijn eentje de hele wolfpack had moeten afslachten? Tegen een teritoriale wolf ben je zo goed als kansloos en dat was hij in deze film dus ook.

avatar van pietpuk

pietpuk

Rommel. In dit genre zijn veeeeel betere films te vinden.