• 9.378.047 stemmen

Geregisseerd door: Joe Carnahan

Met onder meer: Liam Neeson, Dermot Mulroney en Frank Grillo

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot The Grey

"Live or Die on This Day"

Nadat hun vliegtuig crasht, strandt een groepje medewerkers van een olieplatform in het ijskoude Alaska. Ze bevinden zich in het territorium van een groep wolven die hen als indringers zien. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven om niet ten prooi te vallen aan de hongerige wolven.

John Ottway

Jerome Talget

Pete Henrick

Jackson Burke

Luke Lewenden

John Ottway (5 Years Old)

Dwayne Hernandez

Company Clerk

avatar van underground

underground

Heb hem gekeken verwachten er vrij veel van dus kon niet afwachten tot ik hem ging kijken .

Toen ik hem keek was ik zwaar teleurgesteld over zon slechte film waar totaal geen verhaal inzit en steegs het zelfde in voorkomt ze hadden van dit verhaal wel een iets betere film kunnen maken jammer genoeg zwaar teleurgesteld!

Mijn cijfer voor deze film moet dan ook zijn : * 2.5 *

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Aardige film waar ik blanco in ging. Toch had de film 2 kanten. Aan de ene kant, de ongeloofwaardigheden, en de sommige geforseerde scenes. Maar aan de andere kant waren de beelden wel weer aardig, en was het acteren ook wel prima. Spanning was ook wel aanwezig!

avatar van aburefan

aburefan

De film hangt samen van ongeloofwaardigheden en onlogica en zoals eerder gezegd, geforceerde scenes etc. Dit had heeeel veel beter gekund. net aan 2 sterren

Iedereen dood na de crash, op 7 man na, prima, maar alle 7 man mankeren dan niks?, onmogelijk. Crash site verlaten is misschien nog wel het domste, vooral in barre omstandigheden, EN het was hun enigste beschutting tegen de wolfen/kou etc.

Degene die een sprong van 20 meter maakt over een ravijn en ongedeerd in een boom terechtkomt? lol.

En dan die zwarte man die ze gewoon laten slapen in het ''open'' terwijl ze zich zelf ingegraven en dan raar opkijken dat de man s'ochtends dood is lol. En kan zo nog wel ff doorgaan.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

spannende briljante scenes met wolven, worden afgewisseld met storend

sentimenteel hollywood-geneuzel en soms ongeloofwaardige feitjes.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Na underworld awakening te hebben gekeken kwamen deze wolven wat nep over.

Het verhaal bevat net zoveel gaten als Zwitserse gatenkaas en net zo onlogisch als "as the world turns".

Had er meer van verwacht. De opening is iedergeval goed.

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Waardeloze film! Voorspelbaar (we beginnen met 8 man en eindigen...), niet origineel, oeverloos gezwam tijdens de vele conversaties en compleet doelloos.Een blamage voor de wolf. Dat Neeson zich hiervoor heeft laten strikken... Lekker overslaan deze ongeloofwaardige B-film.

avatar van olbo

olbo

Tja, de formule is niet origineel. Maar toch was het boeiend wat er zou komen. En het einde was gelukkig niet zo standaard. Ik heb me toch vermaakt.

avatar van estheur

estheur

Aaaah het begon nog best ok. De opening van de film is prachtig, de spanning werd goed opgebouwd in het eerste uur, de onheilspellende maar ook prachtige beelden van een witte/grijze wereld waaruit elk moment een wolf kan opdoemen, Liam Neeson die ik toch wel hoog heb zitten, de crash met het vliegtuig die me de stuipen op het lijf joeg; ik vermaakte me prima.

Maar toen.

Toen begon de film ineens van ongeloofwaardigheden en over the top 'emotionele' scenes aan elkaar te hangen. Sommige scenes deden me ook sterk denken aan Snakes on a Plane, met Samuel L. Jackson, qua over the top reacties op de wolven (i'm done with these motherfucking wolves in this motherfucking snowworld...het werd nog net niet met zoveel woorden gezegd).
En als toppunt de laatste scene...wat een anti-climax.

Ondanks dat, toch wel geboeid zitten kijken, maar kon een gniffel niet onderdrukken op sommige momenten.

avatar van james_cameron

Goedgemaakte 'man vs. nature' film, met een ijzersterke rol van Neeson. De rest van de cast is ook prima. Na een min of meer realistisch begin en een traditionele opbouw neemt het script gaandeweg meer mythische en filosofische vormen aan, iets waar niet iedereen op zal zitten te wachten. Ik vind de film hierdoor juist sterker en vooral interessanter worden. Bepaalde emotionele scenes hebben een enorme impact; deze worden ook subliem in beeld gebracht, ondersteund door prachtige muziek. Vooral de laatste paar minuten van de film zijn in dit opzicht van een uitzonderlijke schoonheid.

avatar van ndejong

ndejong

De opening van deze film smaakte naar meer en tot de helft van de film bood de film dat ook. Daarna kakte het verhaal wat in en werd alles steeds ongeloofwaardiger.

De laatste scene vond ik een misser.

avatar van kathmandu

kathmandu

Wat doet Leeson in zo'n flut-film?

avatar van Yugnav

Yugnav

De hele film dacht ik aan 4 sterren, maar het einde haalt hem toch een halve ster omlaag

avatar van Castaway

Castaway

een leuke wegkijk film!! meer helaas ook niet. De wolven zijn beetje onrealistisch. De film blijft wel spannend!

avatar van vranque

vranque

Troïka hier, troïka daar

Ja je ziet er veel dit jaar

Gevoelig, maar teveel steken laten vallen waardoor de geloofwaardigheid in het gedrang komt . Bij vlagen, zoals de crash, wel sterk hoor.

avatar van jadolino

jadolino

Goh wat een uiteenlopende reactie op deze film. Van naar de top in geprezen tot in de afgrond. Punten wardering voldoende IMDB doet het een stuk beter. De reactie van james_cameron vind ik wel interresant en de inhoud spreek me wel aan. Dus de proef op de som , zeker kijken. Ben benieuwd.

avatar van cees72

cees72

Tien kleine negertjes....en daarmee is de verhaalinhoud wel vertelt denk ik zo...anderhalve ster voor de mooie landschappen. Oh ja, het is ook knap om een trailer van deze film te maken. Heb je de trailer gezien, dan heb je alles gezien...

avatar van Thampon

Thampon

Vond het wat eentonig maar wel netjes in beeld gebracht.

avatar van Nascimento

Nascimento

echt jammer dat die film laag scoort, ik ga m nu niet meer kijken.

ben gek op avonturenfilms als the cast away, the way back etc. iemand nog tips?

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Nascimento schreef:

echt jammer dat die film laag scoort, ik ga m nu niet meer kijken.

ben gek op avonturenfilms als the cast away, the way back etc. iemand nog tips?

Gewoon kijken, is best aardig en zeker gezien de andere bagger die er op het moment rouleert!

avatar van jadolino

jadolino

Liam Neeson speelt zijn rol mooi. De reacties hier zijn van goed naar slecht, daardoor blijft een film nog wel interresant om hem zelf te gaan zien. Als de reacties hier alleen maar slecht zijn en de punterwarderingen heel erg laag, dan zou ik net als Nascimento de film laten liggen , maar dat is bij deze film niet het geval en voor mij persoonlijk vind ik deze film wel de moeite waard.

avatar van Number23

Number23

Verrassend sterk en afwisselend avontuur-drama met een vleugje thriller/horror door de constante, dreigende aanwezigheid van een angstaanjagende roedel wolven. De eerste 45 minuten leef je constant in angst en het hart zat bij mij dan ook in mijn keel door de man vs wolf ontwikkelingen, het 2e deel wordt het wat rustiger en gaat het meer over man vs natuur. Ook wordt de tijd genomen voor wat persoonlijk drama dat niet eens misplaatst aanvoelt. Lekker tussendoortje.

avatar van ribas123

ribas123

Effe serieus!! Wolven die mensen aanvallen ?? Dit is echt serieus een onzin film.

Verhaal is alles behalve geloofwaardig.

Het acteren slaat ook echt nergens op.

De ruzie's lijken nergens op.

Heb de film niet eens af kunnen kijken zo slecht was die!

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Vermakelijke film met een sterke Neeson. The Grey is een fijne film voor ‘tussendoor’. Geen topper maar wel een film die een goed niveau laat zien met sterk acteerwerk van Neeson, een redelijk verhaal, spannende momenten, lekker sfeertje en mooie beelden. Een film over de mens tegen de natuur, een oneerlijke strijd die redelijk mooi in beeld is gebracht. Geloofwaardig of niet, ik heb er van genoten. 3,5*

avatar van schumacher

schumacher

Ik ben iemand die nogal snel tevreden is, veel tralala wil ik er nooit van maken maar een film moet voor mij vlot vooruit gaan, niet te saai of Nie teveel dooie momenten in een film.

Deze film is absoluut geen topfilm, het is eens oke om deze gezien te hebben maar binnen een paar dagen spreek ik er niet meer over. Ik vind de film nogal ééntonig, niet boeiend genoeg. Neem bv de film burried, das een film die heel de tijd om 1 man in een kist draait maar geen seconde verveeld en ijzersterk is en blijft.

Bij deze film hier kort samengevat: te eentonig, saaie momenten in de film, kon me niet blijven boeien en die ging niet snel voorbij ook, was content de film eindelijk gedaan was.

Tis geen slechte film hoor, maar deze in de cinema gaan bekijken zou ik echt geldverspilling gevonden hebben. Ik had al mijn twijfels over deze en die word helaas bevestigd en niet in positieve zin. Kijk die gewoon thuis eens, er spelen beter films in de cinema vind ik.

avatar van Blekkerstifte

Blekkerstifte

Een film met minder bekende namen, op Neeson na, maar naar mijn mening van een lovenswaardige kwaliteit.

Uiteraard is dit geen gelaagde film, maar een basisscenario, en daar is op zich niets fout mee. Simpel kan goed zijn, zolang de fundamentals maar van hoge kwaliteit zijn: goede acteerprestaties, goed camerawerk, geslaagde sfeersetting, geen betuttelende moraal of out of the blue plottwists. ChEcK !!

De regisseur slaagt erin de kijker in de situatie van de noodlijders te laten inleven, je voelt de dreiging van de desolate omgeving aan den lijve. Een verregaande uitputtingsslag.

Ik heb deze film tijdens de laatavondvoorstelling gezien, geen volk in de zaal. Precies of ik zelf omsingeld was door een horde wolven. De sfeersetting was voor mij echt geslaagd.

Gewoon een 4. Echt pretentieloos goed

Tip: Probeer de film in afwezigheid van de grote meute te bekijken. Laatavondvoorstellingen ofzo. Dit laat toe om de "beleving" meer over je heen te laten komen. Dit maakt mijns inziens een essentieel verschil bij deze film.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Zo te zien ondergewaardeerd hier op Moviemeter.....eens kijken

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Mood Indigo schreef:

spannende briljante scenes met wolven, worden afgewisseld met storend

sentimenteel hollywood-geneuzel en soms ongeloofwaardige feitjes.

exact

avatar van vluchtheuvel

vluchtheuvel

Goede film die boeit tot het eind, een eind echter die wel abrupt is, had liever een ander eind gehad, maar dat is persoonlijk, een film die van mij een 3.5 krijgt

avatar van pkpaul

pkpaul

Vind het geen onaardige film.

Het eerste deel van de film is zeer sterk. De vliegtuigcrash is super gemaakt. Kreeg er de rillingen van in ieder geval. Dit vroeg om meer!

Middendeel: wat een bagger... Een combinatie van Nova Zembla en de wolven die eruit zagen als in Red riding hood... Moest hier wel een paar keer op mijn telefoon kijken voor de tijd.. (wat ik normaal nooit heb).

eindscene vind ik daarentegen weer wel sterk. Goed gekozen muziek en een mooie dicht.

Overal toch net wel 3 sterren waard. Dit komt door Neeson en een paar prachtig gemaakte shots. Verhaal is verder wat "ongeloofwaardig", wat ik persoonlijk jammer vind.

avatar van Layne

Layne

Middelmatige film. 3*
Degene die de moeite neemt om alle credits te kijken wordt beloond en krijgt nog een klein toetje