• 9.108.450 stemmen

Met onder meer: Gaite Jansen, Michael Muller en Robert de Hoog

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot 170 Hz

170 Hz gaat over twee dove tieners Nick en Evy die samen voor het eerst de liefde ervaren. Omdat Evy’s ouders hun relatie afkeuren, besluiten ze te vluchten. Het wrak van de onderzeeër waar ze zich schuilhouden is de paradoxale metafoor voor de zogenaamde vrijheid die hen ten deel valt. In de onderzeeër wordt de invloed van Nick’s verleden duidelijk waardoor Evy zich langzaam begint te realiseren dat haar vrijheid een illusie is.

logo tmdbimage

avatar van starbright boy

Bijzonder debuut. Waar in een film als The Tribe de doofheid van de hoofdrollen vooral een gimmick bleef, in deze film is het al een stuk organischer gedaan. Ook durft van Ginkel voor een sfeer te gaan die veel poëtischer en veel meer op sfeer leunt dan veel andere Nederlandse films. Tandje teveel drana waar de film dat niet nodig heeft zorgt ervoor dat net niet aan de 4 sterren.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Zal wel erg artistiek en kunstzinnig zijn maar ik vond het helemaal niks, met als triest dieptepunt de scene met de rode verf smijterij.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Ik vind het een erg mooie film! Kunstzinnig, bijzonder, veel sfeer en een boeiend verhaal. Het acteerwerk vind ik goed, de vrij korte speelduur vind ik fijn en het doof zijn van de twee hoofdrolspelers, geeft het nog iets specialers. Graag gezien! 4*

avatar van Robi

Robi

Een film die zeker wel boven het gemiddelde uitsteekt. Een film over een jong doof stel dat verliefd is. Omdat ze allebei doof zijn wordt er nauwelijks in de film gesproken. Alles gaat in doventaal. (Gelukkig is er wel ondertiteling)

En dat maakt de film ook gelijk bijzonder. Verder is het ook allemaal heel mooi vormgegeven met mooie kleuren en belichting. Er zitten ook diverse bijzondere en experimentele andere scenes in de film. En tenslotte heeft de locatie scout erg zijn best gedaan. Het enige echte minpunt aan de film is het verhaal zelf. Dat is erg recht toe recht aan en heeft tenslotte ook nog eens een onbevredigend einde. Als het verhaal net zo bijzonder was geweest als de rest van de film was dit echt een top film geworden. Maar dat is het nu dus niet.

avatar van Robi

Robi

Het is niet ineens zo heel lang geleden dat ik deze film had gezien en daarom staat mijn recensie van vorige keer nog redelijk overeind. Maar ook nu was het verhaal weer de zwakke schakel en ergerde me ik deze keer bovendien aan een aantal ongeloofwaardige details. Dus nu van 3.5 naar 3 *