• 9.369.673 stemmen

Alternatieve titel: Game of Assassins

Geregisseerd door: Matt Eskandari

Met onder meer: Bai Ling, Dustin Nguyen en Jude Ciccolella

Plot The Gauntlet

"In Hell... Only your sins can save you..."

In een kasteel, bedolven onder het aardoppervlak, worden zes vreemdelingen wakker. Ze hebben geen eten, geen water, geen geheugen en geen uitweg. Ze zijn alle zes doodnormale mensen, maar ze dragen elk een geheim met zich mee. Ze weten het nog niet, maar ze zijn in staat tot iets wat ze nooit voor mogelijk hadden geacht. Ze zullen moeten samenwerken om zich voor te bereiden op het sinistere avontuur wat hen te wachten staat.

avatar van Noodless

Noodless

Een bekend gegeven dat op geen enkel moment spannend wilt worden en qua locatie eentonig is.

Je zou zeggen dat deze locatie net uitnodigt voor avontuurlijke scènes. Helaas.

Het verhaal stelt niks voor en ook de cast kan er niet veel van maken.

Overslaan. 2/10

avatar van Shinobi

Shinobi

"All that matters is getting out of here."

Beter dan verwacht.

Uiteraard is de opzet zo clichématig als het maar kan; als kijker krijg je te maken met de zoveelste groep vreemdelingen die zijn opgesloten. Al doet het gegeven me wel enigszins denken aan een soort van vagevuur, vooral als je kijkt naar de reden waarom ze zijn opgesloten en de - foutieve - mythe die later wordt geïntroduceerd.

Qua locatie mag het dan ietwat eentonig zijn, maar er wordt toch gepoogd om er iets van te maken. De verscheidene puzzels die opgelost moeten worden gaan namelijk gepaard met wat opmerkelijke oplossingen.

Jammer genoeg is de uiteindelijke uitkomst te vergezocht. Weliswaar wordt het miniem uitgelegd, maar eigenlijk slaat het nergens op. Daarbij is het op sommige momenten wel erg donker, al heeft dat denk ik meer te maken met budgettaire redenen.

Al met al is 'The Gauntlet' een B-film die best te doen is, mits je niets anders voorhanden hebt.

2,0 Sterren.

avatar van Alathir

Alathir

Toch wel beter dan verwacht. Deed me denken aan een combinatie van Saw en the Condemned, maar gelukkig toch ook weer niet helemaal. Soms wel heel donker gefilmd, maar geeft natuurlijk wel een iets benauwender effect aan de kijker. Leuk voor is gezien te hebben.