Point Blank (1998)
Genre: Actie
Geregisseerd door: Matt Earl Beesley
Met onder meer: Mickey Rourke, Michael Wright en Danny Trejo
Plot Point Blank
"It's Not Just Another Day at the Mall"
Voormalig politieagent Rudy Ray (Rourke) leidt een teruggetrokken bestaan. Zijn rustige leven is voorbij wanneer zeven ter dood veroordeelden uit de gevangenis ontsnappen en een afgeladen winkelcentrum in gijzeling nemen. Een van de ontsnapten is Rudy's bloedeigen broer Joe, met wie hij altijd op gespannen voet heeft geleefd. Nu staan ze, wellicht voor de laatste maal, tegenover elkaar.
Rudy Ray
Sonny
Armani
Tracey Deakin
mister blonde
tja, heb deze film heel vaak gezien. (uit mijn hakken-drieduizend-film-tijd)
Weet dat het eigenlijke een matige film is, maar de muziek, de rauwe actie en (hoewel standaard) het spektakel zijn erg goed gedoseerd.
PartyMarty
bovenstaande verhaaltje klopt niet met deze film
Dan corrigeer je dat toch even.
mister blonde
een gecorrigeerd bericht moet eerst nog even goed gekeurd worden....
voordat jij je bericht plaatste was hij al onderweg.
donnie B.
toch wel beetje redelijke actiefilm voor een doorsnee avond. en mickey rourke is hoe dan ook altijd een genot om naar te kijken. en danny trejo is altijd op dreef als "bad guy".
salvatore
- 1937 berichten
Zo cliché en slecht allemaal dat het nog een beetje leuk word. Acteerwerk was ook niet van een hoog niveau en de dame die erin speelt lijkt wel van papier maché. Maar ja 2 sterren voor de mickey rourke action schietjumps'.
Ps. die gast heeft wel wat weg van michael myers (halloween)
U-96
- 2066 stemmen
Wat een hilarische film. Heb hem samen met mijn zus gezien en de verwachte lol kwam wel weer naar boven. Mickey Rourke die met zijn kinderlijke gezicht de boel weet te overmeesteren en Danny Trejo (Wallace) die zich helemaal gek loopt te snuiven.
Het akteerwerk en de dialogen zijn enorm slecht. Bijvoorbeeld dat 'onschuldige' figuur die zijn emoties kwijt raakt bij Tracey en de sterfscène van Rourke's broer Joe. Zo slecht dat het gewoon als grappig kan worden beschouwd. Zoals salvatore als zegt, die Tracey lijkt wel van papier maché.
Ik lag echt helemaal in een deuk tijdens die laatste vechtscène waar Trejo en Rourke in-slow-motion met elkaar aan het vechten waren met de "What have I done??" van Trejo.
De film was verder toch erg vermakelijk en de aktiescènes waren geweldig...
mister blonde
dat is een geweldige scène! Rudy die rustig op Wallace afloopt. Terwijl Wallace op hem schiet, kraakt Rudy op gemak zijn spieren, om hem vervolgens neer te steken. Wallace, zich nog van geen kwaad bewust; ‘what did I do?’ (net effe anders dan 'what have I done?)'
sinterklaas
Was wel lekker hard en geweldadig.
Rourke was ook goed en die Trejo mocht weer eens een rol spelen van een gestoorde maniak. Vooral het einde(what have i done!)
3,0
Maare volgens mij komt deze film uit 1997 en niet uit 1998
sinterklaas
He ? dan is dat veranderd zeker want een tijd geleden kwam ie nog uit 97
djelle
Mickey Rourke die het opneemt tegen Danny Trejo. Hoe cool kan je gaan? Erg cool, zo blijkt. Point Blank is zo'n heerlijke overdreven machoflick vol rauwe actiescenes, functioneel naakt (ahum) en veel geweld. Het stoere camerawerk (met o.a. veel slowmotion, scheve kaders en de nodige close-ups van Rourke's indrukwekkende spiermassa) is daar dan ook perfect op afgestemd. De effecten zien er goed uit en qua spectakelwaarde scoort de film erg hoog.
Terzelfdertijd zit er een aangenaam verhaal in (een beetje simplistisch, maar aangrijpend en charmant) en is men niet bang voor emotie. De geweldige muziek werkt het absoluut af en dit alles resulteert in een zeer genietbare, sfeervolle actieprent. 4*
Demoniac
ongelooflijk dat deze film nog zo "hoog" scoort hier. Ik heb er spijt van dat ik hiervoor ben opgebleven. Waardeloos geacteerd, stomme dialogen, geen enkele verdieping in de personages, geen medeleven voor de personages.....bla bla bla
Het begin ging nog wel, maar het werd alleen erger en erger...
Welterusten .....
djelle
Tja, deze film moet je dan ook bekijken voor de vele stoere scenes en vlotte actie. Dit is rechtoe rechtaan actienonsens die lekker los gaat, geen psychologische thriller met intelligente twists. Denk je dat de dialogen niet bewust plat waren? Inhoud en verdieping in personages is er trouwens wel degelijk, maar dan ook aangepast aan de belevingswereld van de film. Het is in hoofdzaak stoer vermaak, maar onder de oppervlakte levert het op zijn eigen, rauwe en viriele manier ondermeer kritiek op het rechtsysteem, brengt het een verhaal over onvoorwaardelijke broederliefde, vergeving en schuldgevoel, en vele personages worden wel degelijk uitgediept waarbij nuance gelegd wordt tussen het goede en het kwade. Of heb je de schrijnende verhalen van enkele gijzelnemers (mbt hun gepleegde misdaden) over het hoofd gezien?
Dit is echt een geweldig knappe film, alleen moet je wel houden van een flinke portie dom vermaak en kunnen zien hoe het allemaal precies bedoeld is. Dit is 1 van de meest onderschatte films ooit!
De Guns n' roses score blijft heerlijk verder.
mister blonde
geen enkele verdieping in de personages
, maar vind toch dat de film een pluim verdient voor de poging.
Demoniac
Over de personages met hun verhalen hebben jullie inderdaad gelijk. Ze doen bijna allemaal hun verhaaltje. En het is voor zo'n actiefilm misschien ook beter om de personages niet te veel uit te diepen, omdat dit dan weer ten koste van de actie gaat. Goed, het is gewoon niet mijn genre, dit soort actiefilms. Ik vind het allemaal zo overdreven. Terwijl Trejo op Rourke schiet, blijft ie superkalm en loopt gewoon door en pakt een mes. Of op het dak; Rourke ziet die donkere man, gaat eerst rustig zitten, ook niet even verbergen ofzo, en schiet dan pas. Vlak daarna wordt ie door een ander gepakt, maar dat is voor Rourke geen enkel probleem.
En over Casablanca, lees ik veel goede dingen over. Is die ook te koop ergens voor weinig?
djelle
Goed, het is gewoon niet mijn genre, dit soort actiefilms.

Wat Casablanca betreft: denk dat bol.com de goedkoopste is. Of anders eens binnenspringen in mediamarkt.
seanpuffy
wat ben ik blij dat dit de enige film is van deze regiseur!!! het enige goede aan deze film is de rol van mickey.
Tarkus
Op een enkele actiescene na (vandaar de halve ster) is dit waardeloze rommel.
Dit is de slechtste film met Mickey Rourke die ik al ooit heb gezien, en hijzelf bakt er ook niets van.
Rotslecht scenario, waardeloze dialogen, slechte montage, en ga zo maar door..
Als je de DVD ooit eens tegen komt, winkel of bib... één goede raad.. laat maar liggen waar hij ligt...
djelle
...één goede raad.. laat maar liggen waar hij ligt...
- Wat is er nu juist precies allemaal mis met het scenario?
- Wat is er nu juist precies allemaal mis met de dialogen?
- Wat schort er zo allemaal aan de montage?
- Wat schort er zo allemaal aan alle andere actiescenes?
Carlos Olivera
Deze film is eigenlijk gewoon erg goed! Goede aktie, een beetje verdieping in de verhalen van sommige personage's en vrij goede acteer prestatie. Mickey Rourke en Danny Trejo zijn in hun element, maar toch vond ik Kevin Gage nog het best, maar ik zie hem dan ook graag.
Ook een paar goede shot's, vooral de slow-motion shot's waren goed neergezet. En verder, passende en vooral goede muziek, ook dat telt.
roberto
Ik vind dit gewoon een lekkere film om onderuit te zitten.
ik heb genoten en vind deze film gewoon een 4 waard
djelle
Aah, eindelijk eens wat verstandige mensen.
dennisabc
Heerlijke knokfilm om gewoon te kijken als je rond 23.00 nog geen zin hebt om te slapen. Het verhaal hoef je niet op te letten, en actie is er gewoon genoeg. Gewoon verstand op nul, en genieten van deze lekkere actie-film.
3* omdat de film zo vermakelijk is, en vol actie zit.
Erwinner
Ja, gister een half uurtje bekeken op tv.
Dit is nou echt typische goedkope jaren 90 zooi.
Belachelijke muziek en montage.
Volgens mij is dit zo'n film waar de leeftijdsgrens 18 - moet zijn.

Hoodlum

Walking Tall: Lone Justice
Misdaad / Actie, 2007

Sniper: Reloaded
Actie, 2011
s.w.a.t.gijzelaarsluipschutterfbidrugstorehuurlingtransport of prisonerssiegeshopping mallescaped convictdying manfarm lifedie hard scenario