• 9.375.183 stemmen

Documentaire | 100 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Reinhard Radke

Met onder meer: Hardy Krüger Jr.

Gesproken taal: Duits

Plot Serengeti

De Serengeti, een groot, ongerept landschap en een UNESCO Werelderfgoed, heeft betrekking op honderden mijlen van Tanzania naar de noordelijke uitlopers van het beschermde gebied in Kenia. Uit de diepten van de aardlagen, onder de vulkanen van de Crater Highlands, over de netelige bushgronden van de centrale Serengeti, naar de weelderige weiden in het noorden, trekken bijna twee miljoen antilopen, gazellen en zebra's per jaar over ongeveer 25.000 vierkante kilometer wildernis. De Serengeti is het podium van een show waarop al duizenden jaren het dramatische schouwspel van de natuur gespeeld wordt: archaïsche, woeste en ontroerende gebeurtenissen.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Ik heb deze in 3d gekeken en dat zag er mooi uit, diepe zoals bedoelt is met 3d. Als je van dit soort natuur film houd zul je je hiermee ook wel vermaken. Er waren voor mij toch wel vernieuwende beelden en leuke camera shots. Maar het is grotendeels wat ik op national geographic en animal planet ook al gezien heb.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Prachtige beelden van prachtige natuur.

Alleen hier vonden de makers het nodig om verhalen te ensceneren waardoor het soms allemaal erg nep over komt.

Erg jammer wat mij betreft omdat natuurserie's over Afrikaanse flora en fauna dat wat mij betreft niet nodig hebben...