• 9.371.024 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Silk Road

Een meisje van twintig ontpopt zich via haar charismatische overbuurjongen tot succesvolle drugsdealer op Silk Road. Gaandeweg raakt ze steeds meer verstrikt in een kat-en-muisspel met de politie, criminelen en haar vriendje. Hoe ver gaat ze? Wie kan ze vertrouwen en wie gebruikt wie?

avatar van panax

panax

redelijke film

geen topper in ieder geval !!

avatar van david bohm

david bohm

Best mooi geschoten deze film. Het acteerwerk is echter bijzonder matig en de dialogen lijken op papier misschien aardig maar komen bijzonder geforceerd over. Mooie dame dat wel zeker een pluspunt.
Nog een twist op het einde en dan de boodschap van onze schone als uitsmijter ' soms is misdaad de beste optie.'

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Nederlandse film die heel graag de ideale misdaadfilm wil zijn. Hiervoor gebruikt het een hoop ingrediënten die zo'n film doorgaans kunnen laten uitblinken, maar hier komen ze beslist niet goed uit de verf. Dit soort films horen eigenlijk ook een groter budget te hebben.

Eigenlijk voor de rest alleen maar opgezet voor Lonsdale, jammer dat ze nog niet optimaal ontdekt is. Maar door dit soort rollen aan te nemen kan ze zichzelf ook niet bewijzen, want het blijft allemaal beperkt. Smulders heeft wel de charme, maar zijn dialogen komen er niet lekker uit. Blom mompelt wat hier en daar en speelt onder zijn niveau.

Sowieso was het vooral mompelen terwijl de dialogen best pakkend hadden kunnen zijn. Maar dan is het aan de regisseur De Cloe om dan 'cut' te roepen. Als je als regisseur je acteurs onverstaanbaar laat acteren dan moet je er een stokje voor steken, maar hier lijkt het alsof ze elke scene maar 1 keer hebben gefilmd.

Visueel probeert De Cloe wat uit, maar ook dat lukt niet. De locaties zijn te openbaar om dit soort dingen te doen (Alexandrium? Echt?) en die vervelende trage momenten halen je uit de film. Dit had veel vlotter gemoeten. Het hackgevecht was nog wel leuk, en de huurmoordenaar scene in Tropicana ook wel. Maar voor de rest, tja.

Raar dat het verhaal ook incompleet is, Blom en co gedragen zich als groentjes, maar in het einde zijn het de grootste drugsbarons. Dat kwam wat mij betreft compleet uit de lucht vallen. De dialogen zijn te geforceerd inderdaad, waardoor het acteerwerk van de meeste niet voldoende is.

Te traag, iets te saai en afgeraffeld. Dit soort films moeten juist vlot zijn, ala David Fincher. Dit werkt gewoon niet helemaal.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De cast van deze film vind ik wel echt heel slecht gecast zeg. In de praktijk zijn het meestal toch wat andere types dan zulke tiener knaapjes. Dat alleen al komt niet heel geloofwaardig over he.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer fijn en boeiend onderwerp, maar vrij matig uitgewerkt, had het ook weer niet zo met de cast, die Olivia Lonsdale daar heb ik het precies niet zo mee. Ach we zullen mr zeggen, ts op z'n Hollands e

avatar van mrklm

mrklm

Telefilm geïnspireerd door het in 2013 opgerichte gelijknamige Darknet-platform waar o.a. illegale drugs en wapens te koop waren. Centraal staat Daphne [Olivia Lonsdale], een 20-jarige studente die de aandacht van haar aantrekkelijke overbuurjongen Raymond [Gijs Blom] probeert te trekken door zijn computer te hacken. Het werkt, maar niet op de manier die Daphne had verwacht. Raymond biedt haar namelijk een flinke som geld om een pakketje te bezorgen bij Sem [Jonas Smulders]. En voor ze het weet is Daphne betrokken in het ogenschijnlijk glamoureuze leven dat mogelijk is door de illegale handel in en export van XTC een aanverwante artikelen. Maar wanneer Daphne een pion wordt in een kat-en-muisspel met de doorgewinterde agent Gert Tiggelman [Ronald Top], blijkt al gauw dat ze verstrikt geraakt is in een situatie waaruit ze zich niet zelfstandig kan redden en volledig aangewezen lijkt op het vernuft van Raymond en Sem. De eerste helft, dat toont hoe gemakkelijk en (daarom) verleidelijk deze vorm van illegale handel kan zijn voor een studente die verlangt naar financiële onafhankelijkheid, is het meest overtuigend. De tweede helft, waarin de onderlinge relaties tussen de drie hoofdpersonen onder druk komt te staan, had veel meer spanning en drama kunnen opleveren maar blijft helaas aan de tamme kant.

avatar van mikey

mikey

Niet te volgen telefilm over 3 studenten die wat handelen in pillen via het internet en post.nl. Ik hoopte erachter te komen hoe dat zou werken maar helaas; je moet slechts een computer hebben met een achtergrondmuziekje. Een serieus gezicht trekken helpt ook. 2000 netto in de maand voor het hoofd internet criminaliteit, met 2 ex-vrouwen die alimentatie willen? Dat is inderdaad armoede. Durf te vragen: koop je nou xtc per gram of per pil?

bestellen van een hitman op 't darkweb: log in; druk op icoontje hitman, klik op buy now; quantity is 1; klik op purchase; order confirmed. Maar dan worden 2 gasten gewackt(?)

totale onzin.

avatar van mrklm

mrklm

De nog altijd thuiswonende twintiger Daphne [Olivia Lonsdale] beeft zich als hacker in wat ze ‘de derde wereld’ noemt en ontdekt en kans om snel geld te verdienen met haar vaardigheden wanneer ze in contaact komt met Raymond [Gijs Blom] en diens zakenpartner Sem [Jonas Smulders]. Samen zetten ze een illegale handel op via Silk Road, een zwarte markt op het Dark Web. Maar het gevaar van ontdekking door de politie wordt steeds groter. Een verhaal waarin de actie voor een groot deel plaatsvindt achter een computerscherm werkt beter op papier dan op het scherm, zo blijkt ook uit dit misdaaddrama. De jonge cast doet wat het kan en Lonsdale is (niet voor het eerst) voortreffelijk in de hoofdrol, maar De Cloe zit vast aan een statisch basisgegeven.