• 9.370.069 stemmen

Geregisseerd door: John Eyres

Met onder meer: Jay Harrington en David Beecroft

Plot Octopus

"A cruise to hell"

In Oost-Europa arresteert CIA-agent Roy Turner de beruchte terrorist Casper Gorack. De CIA regelt een geheim transport naar de Verenigde Staten per onderzeeër van de Amerikaanse marine. Als de onderzeeër aangevallen wordt door een enorme gemuteerde octopus weet Gorack in de chaos te ontsnappen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Mijn God ik had echt niet verwacht dat deze film hoger als een 2 gemiddeld stond. Ik vond m verschrikkelijk ! Het verhaal was zo dun als het maar zijn kan , de acteerprestaties ver onder de maat en de S-FX waren ronduit kut. 1 ster.

avatar van Exploitation

Exploitation

moviefreak#1 schreef:

Volledig mee eens! Niks verder aan toe te voegen....

avatar van Dragon

Dragon

Belachelijk slechte b-film vol clichés, knullige special effects en warrige actiebeelden. Het verhaal is te vergezocht en de combinatie van terroristen-thriller met het SF/monster-gegeven werkt voor mij niet echt.

Erg storend waren de belachelijke dialogen en het ridicule gedrag van de erg slecht acterende hoofdrolspelers. Zo is er bvb. blijkbaar tijd om stupide, seksueel getinte grappen te maken terwijl de duikboot op ontploffen staat en de gigantische octopus hen op de hielen zit. Nadien op het cruise-schip wordt dit nog eens herhaald. De bom gaat bijna ontploffen, maar toch is er nog voldoende tijd om wat met elkaar te babbelen en sentimentele praat te verkopen. Ongetwijfeld grappig bedoeld maar totaal niet geslaagd en een dooddoener voor de al zeer schaars aanwezige spanning.

Het einde van de film is al helemaal te belachelijk voor woorden. 1/2-*****

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 2,5. grappig filmpje

avatar van saw1991

saw1991

trok op niks vond ik vooral op het einde

ik ga er niet te veel woorden aan

vuil maken

avatar van Wassup !

Wassup !

Ronduit belachelijk deze film. Slechte special effects, acteerprestaties waren ondermaats. Hier moet je je tijd zeker niet aan verspillen. 1* !

avatar van beaster1256

beaster1256

een van de slechtste horror films dat ik ooit gezien heb

avatar van toontjelager

toontjelager

belabberd slechte film , zowel wat verhaal als acteerprestaties betreft , het bekijken niet waard !!!

avatar van y.A.S.d.

y.A.S.d.

komt vanaaf op tv jongens, ik zal em kijken door jullie recensies denk ik XD

avatar van Thomas83

Thomas83

Bij dit soort films, als ze ook nog eens heel slecht worden gewaardeerd op de filmsites, weet je van tevoren altijd al dat ze dramatisch slecht worden. De lol zit hem er voor mij dan in om te lachen om hoe slecht het allemaal is. En wat dat betreft heb ik me af en toe nog kostelijk vermaakt.
Met name het eerst en laatste deel in de film is puur actie, als in een slechte B-film. Echt slechte actiescènes met hier en daar een explosie of auto-ongelukje, die de betrokkenen vaak nog op wonderlijke wijze weten te overleven. Er wordt ook erg slecht geacteerd. Het acteren gaat ook echt serieus de mist in als de acteurs proberen heftige emoties als woede, angst, paniek en verwarring neer te zetten. Gewoon pijnlijk om te zien hoe onhandig ze dat doen. Pluk een willekeurig persoon van de straat en dikke kans dat hij of zij het niet minder doet.
Beetje raar camerawerk af en toe ook trouwens, en de geluidseffecten zijn nogal matig en soms echt vreselijk, net als de dialogen. De special-effects vielen me lange tijd eigenlijk nog best mee. Al werd dat op het einde nog wel goedgemaakt. Een kwartier voor het einde komt de onderzeeër bijvoorbeeld boven water. Hij leek wel van piepschuim. Het cruiseschip zag er ook niet bepaald overtuigend uit tijdens de stunts met de octopus.
Al met al een zeer slechte film, en ik heb me niet eens erg kunnen vermaken om de extreme knulligheid. De film probeert een beetje om meerdere genres in een te zijn, wat totaal niet werkt en de film nog rommeliger maakt.
Het einde is vreselijk met dat niets toevoegende sentimentele gedoe. Die ene vent die aan de ander zijn medaille geeft, het meisje dat hem hartstochtelijk zoent, de kerel die de oneliner "see you on the next side" weer gebruikt... Mijn haren gingen er recht overeind van staan.
Nee, dit is gewoon een onwijze kutfilm. Veel van die slechte films zijn door hun foutheid juist weer erg leuk en worden zelfs een beetje cultfilms, maar bij deze zal dat niet zo snel gebeuren denk ik.

avatar van stephan73

stephan73

Tja, als je ooit tegenover jezelf een "belofte" gemaakt hebt om alle (maar dan ook alle) horrorfilms te willen zien, dan wordt je af en toe gestraft.

Octopus is zo'n bestraffende film; slecht script, slechte regie, slechte acteurs en erg slechte effecten.

Maar ja, een belofte is een belofte. En toch blijf ik terugkomen naar dit soort rommel.

Misschien tijd om mijn belofte te gaan breken?

avatar van K@i

K@i

2000 deste triester

huilen op het dak met een microfoon met twee opgestoken middelvingers

dit toch niet meer tefilmen waneer leren ze nou es

dat dit soort films bijvoorbaat al kansloos zijn

der is maar 1 geslaagde film met een roofzuchtige beest in de hoofdrol JAWS

de rest is allemaal T R O E P

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Geen B-film, geen C-film....het is een S-film. Slecht!!!

avatar van Pepermolen

Pepermolen

Inderdaad bar slechte film.

Amateur toneel doet het beter naar mijn mening.

avatar van 606

ontzettend standaard verhaal terrorist vs monster

acteren belabbert en monster ook

1,5 ster

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

was nu ook weer niet zo goed, maar ik heb al slechtere films gezien. Het verhaal houd midden tussen een detective film, en een monster film. Hier en daar lijken er ook scénes weggelopen te zijn uit Das Boot en Danger Beneath the Sea.(vooral het begin van de film). Ik vondt het ook wat weg hebben van "K-19, alhoewel deze uit 2003 stamt en de andere uit 2000. Al bij Al viel hij neg wel mee. toch genoeg om hem een 3.5 te geven

avatar van K@i

K@i

W A A R D E L O O S

avatar van misterwhite

misterwhite

Zwakke film, niks eng aan. 1* voor een poging tot spanning die een klein beetje gelukt is.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Van het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel gezeten. Zerker, hoe verder de film vordert hoe meer ik in het intelligente verhaal wordt meegezogen. Prachtig hoe het horrorelement vermengd wordt met een post-koude-oorlog-verhaal.

Een dikke pluim voor de puike special effects, anders was dit een totaal ongeloofwaardige film geworden. Een van de meest ondergewaardeerde films ooit. Ik snap niet waarom deze film bij mij in een doos zit, die de B-Movie DVD Collection heet.....

En nou even serieus... Zelfs voor een B-Film vond ik 'm niet leuk om te kijken.

avatar van Vascago

Vascago

Vreselijk slecht beeld en een octupus die nauwelijks aan bod komt. Helaas, normaal hou ik van dit soort slechte films, maar deze was echt te slecht.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik heb me er prima mee vermaakt.