• 9.373.193 stemmen

The Trouble with Bliss (2011)

Komedie / Drama | 97 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: East Fifth Bliss

Geregisseerd door: Michael Knowles

Met onder meer: Michael C. Hall, Brie Larson en Lucy Liu

Plot The Trouble with Bliss

"Find your bliss. Then follow it."

De 35-jarige Morris Bliss zit gevangen in het leven van New York: Hij wil reizen maar heeft geen geld, hij heeft een baan maar geen vooruitzichten, hij deelt nog steeds een appartement met zijn vader, een weduwnaar, en de vroegtijdige dood van zijn moeder houdt hem in een emotioneel isolement. Wanneer Morris verwikkeld raakt in een lastige relatie met de seksueel vroegrijpe 18-jarige dochter van een vroegere klasgenoot neemt zijn statische leven verrassende wendingen.

Morris Bliss

Mrs. Cruxo

Hattie Skunk / Hattie Rockworth

avatar van Hankieh

Hankieh

Al voordat ik het plot gelezen had stond ie op mijn Wanna-See lijst. Michael C. Hall is daar de reden voor.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

De titel is inmiddels veranderd, hij komt in 2012.

avatar van Outblasty

Outblasty

Al iets meer bekend over wanneer deze film gaat verschijnen?

avatar van gauke

gauke

Je moet je een paar keer achter de oren krabben als je je realiseert dat je naar een film, gemaakt in 2011, zit te kijken, zo gedateerd is ie + saai en absurd. Met de nodige lange vervelende uitweidende monologen. Inhoud: een slappe fantasie waarin de hoofdpersoon, die een loser is in wiens leven niets gebeurt, een prooi wordt voor aantrekkelijke vrouwen (ik kan het me niet voorstellen). De cast maakt het nog een beetje dragelijk.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Michael C. Hall speelde er dus mijn interesse was gewekt. Film was wel echt aan de saaie kant en wat m'n buurman aangeeft er gebeurt echt niks. Faalt als dramadey en er had echt meer in gezeten.

2 sterren en dan ben ik nog mild.

avatar van rep_robert

Eens met Gauke, de gekke cast maakt de film nog dragelijk en af en toe toverden zij een flinke glimlach

op mijn gezicht. Michael C. Hall is erg goed in dit lome sfeertje dat de film kenmerkt, wat helaas ook in de film terugkomt in de vorm van een stuurloos verhaal dat maar geen kant op lijkt te gaan. De persoonlijke ontwikkeling van Michael C. Hall's personage komt er uiteindelijk wel, alleen was de interesse toen ook al weg.

avatar van BBarbie

BBarbie

Je hebt saaie komedies en je hebt érg saaie komedies. Deze film hoort thuis in deze laatste categorie. De film wordt nergens grappig, de mono- en dialogen komen onzinnig over en er gebeurt per saldo anderhalf uur lang bijzonder weinig. Maar het meest absurde is nog de suggestie dat schoonheden als Brie Larson en Lucy Liu zouden vallen voor de (niet aanwezige) charmes van een sukkel, zoals die gespeeld wordt door Michael C. Hall. Vreemd dat iemand op het idee komt om daarover een film te maken.