• 9.377.473 stemmen

Genre: Drama / Familie

Geregisseerd door: Charles Martin Smith

Met onder meer: Harry Connick Jr., Morgan Freeman en Ashley Judd

Plot Dolphin Tale

"Inspired by the amazing true story of Winter"

Een jongen raakt bevriend met Winter, een gewonde dolfijn die zijn staart verloren is in een krabbenval. Hij probeert iedereen om zich heen te motiveren om de dolfijn te redden. De dierenarts Clay redt de dolfijn en brengt hem naar zijn hospitaal. Hier proberen ze samen met een dokter (Morgan Freeman) een prothese te maken om de staart te vervangen en zo de dolfijn te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

De enige reden voor aandacht is vanwege Freeman, de film lijkt me niets aan.

avatar van Elineloves

Elineloves

Een gehandicapte dolfijn, een lief, schattig joch EN Morgan Freeman in een film, zorgt gegarandeerd voor traantjes bij Eline.

Jeetje, wat heb ik weer eens lekker kunnen snikken bij een film. De dolfijn Winter is ontzettend schattig en vanaf het eerste moment dat ze in beeld is zie je haar opbloeiende band met Sawyer.

Ik heb iets met dieren, of het nou Marley, Hachi, Simba of Winter is, ik ben er dol op. Na Hachi heb ik niet meer zo om een dier gehuild. Winter was, zelfs toen ze gewond was, een prachtbeest waarvan je direct gaat houden. Even was ik bang voor oversentimentele valkuilen en cliches die niets met het verhaal zelf te maken hebben, zoals opbloeiende liefdes tussen bij-personages, maar dit bleef uit. Het verhaal draait grotendeels om de band tussen Winter en Sawyer en zo hoort het ook.

Regelmatig zat ik vanachter mijn 3D bril te huilen. Vlak voordat de film begon en wij nog zaten te wachten om de zaal in te gaan, zagen we vrouwen nog na-snikkend naar buiten komen. Dat het emotioneel zou worden had ik tijdens het zien van de trailer al door, maar dit was wel veelbelovend.

Enkele scenes hebben indruk op me gemaakt, zoals bijvoorbeeld het jonge, donkere meisje die met haar moeder Winter kwam bezoeken. Wat zij zei ontroerde me ontzettend. Dit werd na de aftiteling (aanrader om te blijven zitten!) duidelijk toen de beelden van de echte gebeurtenissen rondom Winter in beeld kwamen en je te zien kreeg hoe ze het nu doet. Prachtig.

De chemie tussen de twee jonge strijdertjes was goed zichtbaar, af en toe lekker kinderlijk maar tegelijkertijd ook erg volwassen. De cast was sowieso prima in orde, met name Morgan Freeman wist voor een komische noot te zorgen met zijn sarcastische en droge opmerkingen. Ik geniet sowieso van films waar hij in speelt, ik vind hem geweldig.

Het meest indrukwekkende was zien hoe het in zijn werk gaat, hoe er voor die dieren wordt gezorgd en gevochten. Wat mensen allemaal over hebben voor die beestjes en hoeveel liefde ze op hun beurt terugkrijgen is hartverwarmend.

Mooie, warme film die me diep heeft geraakt en die ik niet snel zal vergeten.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Ik ben het volkomen met je eens Eline! Ben sowieso ook een liefhebber van films over dieren en al helemaal wanneer ze waar gebeurt zijn. 4*

avatar van cyberdad

cyberdad

Geweldige film.

Een extra pluspunt omdat het op waarheid gebaseerd is.

avatar van Bobo_27

Bobo_27

vond het ook een hele mooie film , echt een familiefim . heb een vraagje misschien dat iemand het toevallig weet . in de film hoor je een rock en roll liedje uit de jaren 60 ofzo . iig een oud nummer . beetje in het midden van de film , mocht iemand weten welk nummer ik bedoel of welke het kan zijn hoor ik het graag ! bvd

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Amerikaanse feel good familiefilm. 3.5

tal1b

mooie familie film, vol met clichés, maar dat mag, gezien het op waarheid is gebaseerd

Heerlijk voor op de zondag middag.

goed geacteerd vooral ook door de kids!

en nu ff naar seewinter.com

avatar van stinissen

Aardige waargebeurde familiefilm met een mooie cast met als uitblinker Winter zelf die namelijk zich zelf speelde verder ook nog een rol van Kris Kristofferson.

Winter & Dolphin Tale - seewinter.com

avatar van queenie

queenie

Erg mooie familiefilm. 4*

avatar van Elineloves

Elineloves

Fijn dat deze film zoveel goede reacties krijgt, gaat dat zien!

hannanasje

na vandaag the cove gezien te hebben. zit ik met een heeel wrang gevoel of ik deze nog wel wil zien...

tal1b

tja, laten we zeggen dat het hier iets beter afloopt, dan in de cove

hannanasje

ik bedoel dat de dolfijn die hier in meespeelt misschien ( grote kans ) wel uit the cove komt..

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Ik heb me oprecht vermaakt met deze film. Natuurlijk een feel-good movie met een voorspelbaar einde maar het feit dat het op waarheid berust en de aanwezigheid van o.a. Freeman maken het plaatje kompleet. Op Seewinter.com is de echte Winter te zien via de webcam.

avatar van b00ts

b00ts

The Cove heeft niet zoveel met deze film te maken. Hier betreft het namelijk een dolfijn die, verstrikt in touw en een ijzeren kooi, op het strand aanspoelt. Zonder hulp was het dier sowieso ten dode opgeschreven. Sterker nog, zonder zijn kunstvin had het dier het waarschijnlijk ook niet gered. Het enige dat je je kunt afvragen is, of de mens het dier wel of niet had moeten helpen. Dat één en ander voor de dolfijn uiteindelijk heeft geleid tot een leven in gevangenschap, kon vooraf ook niet worden voorzien.

hannanasje

ik dacht na de trailer te zien dat het gwn een getrainde dolfijn was die met wat computerwerk geen staart had. maar na wat gegoogled te hebben zag ik dat winther nog leeft en denkelijk ook zijn eigen speelt in de film zelf met wat er met winther gebeurd is vind ik wel positief hoor ! idd een heel ander verhaal dan the cove..

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Lief en leuk.. Maar vééél te Amerikaans en vééél te zoetsappig. Verdacht hoge waardering op MM .

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

tal1b

maar 26 stemmen, niets verdachts aan. familie film hoort zoetsappig te zijn..

hannanasje schreef:

nee joh, ander kant vd aardbol

avatar van snellejelle1985

snellejelle1985

leuk dat die dolfijn echt is

vond t echt een leuke film heb met een big smile zitten kijken. en dat voor een kinder film

hehe verraste me totaal!

avatar van Uitje

Uitje

Super film echt om met het gezin te kijken. En je kan met ook op de webcam zien.

Via de site. Echt een aanrader om te gaan kijken.

avatar van Cjc

Cjc

Bobo_27 schreef:

The Chords- sh boom

avatar van Cjc

Cjc

Ik vond de film helemaal top, wel voorspelbaar. Maar heb toch een traantje moeten wegpinken zo nu en dan. Een hele leuke kinderfilm, en dat het waar gebeurd verhaal is dat maakt het extra mooi.

avatar van Waku

Waku

Zoete jeugdfilm.

En toch ook voor volwassenen goed te behappen.

Het waargebeurde tintje geeft de film iets extra's.

Voor de kerst zeer geschikt gezien het warme karakter van het thema.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Door het waargebeurde verhaal en de leuke dieren is deze vreselijk slechte film best te pruimen.

avatar van Anjin

Anjin

ook van mij 4 sterren voor deze schitterende film

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige film, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van Dominootje

Dominootje

Een geweldige film!

Sowieso hebben waar gebeurden films voor mij persoonlijk al wat extra's!

De rol van Morgan Freeman was een goede grapigge twist

Voor mij geldt ook dat de combinatie van kinderen in een grote rol en een dier erbij, al bijna niet kan missen

Na afloop van de film waardeerde ik vooral de daadwerkelijke filmpjes, hier zie je dan ook dat er qua film veel gelet is op het geloofwaardig overbrengen, hiermee bedoel ik: de realiteit naleven.