Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Mimi Leder
Met onder meer: George Clooney, Nicole Kidman en Marcel Iureș
IMDb beoordeling: 6,0 (63.834)
Gesproken taal: Engels, Russisch, Servisch, Bosnisch en Kroatisch
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Peacemaker
"How do you get the world's attention?"
Een trein, geladen met nucleaire koppen, verongelukt in de voormalige Sovjet-Unie. De briljante geleerde Dr. Julia Kelly ontdekt dat het ongeluk eigenlijk een dekmantel is voor het stelen van de atoomwapens. Luitenant-Kolonel eerste klas van een commando-eenheid, Tom Devoe, wordt aangewezen om Dr. Kelly te helpen de verdwenen bommen te vinden. Samen achtervolgen ze, in een race tegen de klok, de laatste kernkop tot op de stoep van de Verenigde Naties.
Lt. Col. Thomas Devoe
Bazta Sergeant
Jody
Terry Hamilton
Arkan
Naar mijn mening is dit een film zoals een actiefilm moet zijn.
Spannend van begin tot eind, met acteurs die goeie en geloofwaardige personages neerzetten.
Enig minpuntje is een beetje het deja vue gevoel, maar misschien komt dat ook doe het feit dat ik al verscheidene boeken met soortgelijk thema heb gelezen.
des1
Goeie film, met een verhaal waarvan je zou hopen dat die bedoeld is om James Bond op een missie te sturen. Want wat moet 007 onnozele verhaallijnen trotseren om overeind te blijven? Premisse van The Peacemaker is eigenlijk heel realistisch (En is dat niet het beste ingrediënt voor een spannende film? Iets dat écht kan gebeuren). Er liggen veel nukes verspreid over de voormalige Soviet-Unie. En landen maken zich zorgen over dat nucleair materieel en wapens in de verkeerde handen (bij de highest bidder) terecht komen. Hadden we voor mogelijk gehouden dat een "larger than life" aanval op de TwinTowers zou plaatsvinden en dat er een échte Evil Empire zou ontstaan als IS dat die van Darth Vader en Ernesto Blofeld zou doen verbleken tot een kinderdagverblijf? Doet ook nadenken wat het Westen eigenlijk in godsnaam doet in landen en regio's waar mensen en bevolkingsgroepen er hun levenstaak van maken zoveel mogelijk "anderen" naar de andere wereld te helpen. Zoals Clooney opmerkt "Sir, it's not our war". Zouden meer politici zich moeten aantrekken. Clooney vindt het evenwel niet bepaald z'n beste film. Is dat vanwege dat wiebelige hoofd van hem dat hij in latere films meer onder controle kon houden? Of de boodschap? Mooie rol van Nicole Kidman als intelligent poppetje tevens bijtertje.
Dk2008
Een film van Dreamworks. Van Clooney heb ik eigenlijk nog nooit echt een goede film gezien en van Kidman ook niet. De trailer leek me wel aardig. Maar deze film is het ook al niet geworden. Als kritiek wordt geuit dat er weinig chemie is tussen die twee.
Het probleem is dat alvorens die twee in de film komen er al een enorm uitgebreid en langdradig intro aan voorafgaat. Waarna er nog meer hectische toestanden aan te pas komen. Maar het duurt en duurt voor er actie komt. En die is dan vervolgens ook niet echt geweldig. Hoop gewichtig gedoe meer niet. 2.0
Glennekeeeee
George Clooney als actiester, tot op de dag van vandaag heeft hij mij nog niet overtuigd. Ik vind hem nog steeds de zwakste Batman tot nog toe (al had dat niet alleen met hem te maken) en ook in deze simpele actiethriller kan hij mij niet echt bekoren en ben ik best blij dat hij dit soort films vermijd.
De film is een typische actiethriller van die periode. Stereotiepe personages, voorspelbare momenten waar de actie losbreekt en een geforceerde bombastische finale. Vaak aangenaam om kijken, zeker deze dagen door het hoge campy gehalte, en ook deze film is dat zeker, maar alles bij elkaar bied het toch gewoon te weinig. Nochtans start de film sterk. Een lange, mooie openingsscène (zelfs Bondiaans te noemen) ondersteund door de aardige soundtrack van Hans Zimmer (ik voelde er soms zelfs al wat POTC in). Ook Kidmans personage lijkt op het eerste gezicht een atypisch personage. Geen volgzame vrouw maar een vrouw met ballen die voor zichzelf opkomt. Maar wanneer Clooney ten tonele verschijnt wordt ze al snel verdrongen tot het hulpje en is haar aanwezigheid redelijk nutteloos. Nog een groot zwaktepunt is het verhaal. De badguys zijn - zo blijken- geen kleine garnalen maar gaan wel te werk als de grootste amateurs. Dit zou geen ramp zijn indien de film zichzelf ook niet al te serieus neemt maar dat doet het duidelijk wel en ook Clooney lijkt dat niet te begrijpen. De man zit met een constante smile naar het scherm te zien, zelfs op momenten dat Kidman in een halve depressie zit bij het bekijken van dode soldaten. Het zorgt ervoor dat Peacemaker totaal niet in balans is. De actie is wel redelijk aanwezig en is ook solide uitgevoerd. Alleen zet het je nooit tot op het puntje van je stoel en kan het dus ook niet echt alles goedmaken. Waar de eerste en tweede akte nog schitterende locaties van Europa doorkruiste wordt voor de finale toch maar weer snel gekozen voor Amerika. Het is een redelijk luie en doorzichtige keuze en hoewel de finale wel vermakelijk is mist het door de locatie wel de eigenheid die de rest van de film had.
The Peacemaker is best een vermakelijk tussendoortje maar de film kan zijn eigen opzet niet behalen. De actie is best aardig maar de cast en verhaal laten toch te veel steken vallen
IH88
“What do you think I am, some gung-ho, stupid son of a bitch?”
“No, I don't think you're stupid. I think you're a talented soldier with sloppy impulse control.”
The Peacemaker is een wat clichématige en inspiratieloze film. Het is zeker geen slechte film, maar alles heb je als eens in andere films gezien. En beter. Het gaat over nucleaire wapens en terroristen die een stad willen opblazen, maar van spanning is eigenlijk geen sprake. De actiescènes zijn vakkundig gemaakt en Clooney en Kidman zijn goed op dreef. Op het laatst wordt de spanning nog een beetje opgevoerd. Jammer genoeg had er veel meer in gezeten en blijft The Peacemaker nu een dertien in een dozijn actiefilm.
BlueJudaskiss (moderator films)
Heerlijke en ook ondergewaardeerde film. Origineel voor geen meter maar wat leuk!
Complimenten voor de lange intro - ik had niet verwacht dat een popcornfilm als deze zo lang de tijd zou nemen om het verhaal op te bouwen, en dat iedereen de eigen taal spreekt!
Clooney vind ik altijd fijn, aan Nicole en haar personage moest ik even wennen. Humor was wel aanwezig maar nooit te veel, de film bleef toch vrij serieus en dat vond ik eigenlijk wel prima.
Spannend, spannend spannend, en natuurlijk is op het einde Amerika de grote redder van e wereld maar ik had eigenlijk niet anders verwacht.
Een paar leuke sequenties, soms een beetje over the top maar wat heerlijk. En lang geleden dat een film zo mijn aandacht wist vast te houden.
- 12065 berichten
Goeie film waarin een lading atoomwapens van een trein in Rusland wordt gestolen. Niet het meest originele plot, maar het levert wel een onderhoudende film op. Een aantal prima actie-scenes en hier en daar redelijk spannend. Nicole Kidman en George Clooney zijn goed gecast samen en het is verfrissend dat de verplichte romance achterwege gelaten wordt.
Hans Gruber
Aardige thriller/actiefilm. Verhaallijn is dun maar Clooney en zeker Kidman spelen hun rol met verve. Daardoor is de film van een redelijk niveau. Voor mij 3*** waard.
Don Homer
Het rommelige over the top script trekt ook de acteerprestaties naar beneden. Voor mij was het hoogtepunt een ontploffing vroeg in de film.
jordorientje
Tja nogal een 13 in een dozijn actie film, desalniettemin was ie prima te doen. Ondanks de clichés en dat het erg voorspelbaar was, was het spannend van begin tot eind met een simpel verhaal. Eigenlijk precies zoals een actie film moet zijn.
blondiefilmfreak
vind het ronduit een erg vervelende film*had hem zelfs 2x gekocht voor 75 cent per stuk***toch 1.50 wat ik weer in de vuilnisbak gooi
Brabants
- 2047 stemmen
The Peacemaker is soort van actiefilm waarbij alles op de automatische piloot voorbij vliegt. Je moet er van houden. Iets meer diepgang en inlevingsvermogen van acteurs had zeker niet misstaan. Als je enkel uit bent op veel actie en visueel onderhoudende scenes dan zit je wellicht goed.
Civillian Supreme
Vond het destijds een erg vermakelijke film met een goede Clooney en een nog normaal uitziende Kidman. Hedendaags vermijd ik de series en films liever waar ze in zit. Kan gewoon niet meer.
schram101
Super cheesy maar ik heb me best vermaakt met deze typische 90ies flick. Toffe openingsscène en de soundtrack van Hans Zimmer is ook gewoon bovengemiddeld. Kidman en Clooney met weinig bijzondere rollen, al zijn het dat voor hen als acteurs dan weer wel natuurlijk. Verder duurt dit niet te lang en is het amusant tot aan het einde, hoewel het ook nooit echt uitblinkt.
Kondoro
"Colonel, the guy you bagged is Dr. Amir Teraki, Pakistani. PhD in Astrophysics, educated at Harvard.”
“That's right, people. We educated half the world's terrorists.”
Opzich best een vermakelijke film al ben ik geen groot Clooney fan. De openingsscène was erg tof maar, misschien ook wel de beste scene van deze film want daarna kakt de film toch wel akelig erg in. Het kat- en muisspel vind ik leuk maar had in mijn ogen ook wel gewoon een flink stuk korter gekund, gezien de film gewoon een twee uur duurt en daardoor toch wel in mijn ogen te lang is. Het verhaal is aardig, al is het nergens héél spannend en daardoor ook wat saai om te volgen. Acteerwerk is overigens prima, gewoon normaal en niks hoogstaands. Prima tussendoortje, niks bijzonders.
Dit zijn momenteel de populairste films die je via Apple TV+ kunt streamen
Kijkers raken nauw betrokken bij dramafilm 'Ouistreham': 'Uitstekend gemaakt en boeiend'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze Amazon Prime Video-series worden momenteel het meest gestreamd
Dead Man Walking