menu

The Peacemaker (1997)

mijn stem
2,88 (956)
956 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Mimi Leder
met George Clooney, Nicole Kidman en Marcel Iures

Een trein, geladen met nucleaire koppen, verongelukt in de voormalige Sovjet-Unie. De briljante geleerde Dr. Julia Kelly ontdekt dat het ongeluk eigenlijk een dekmantel is voor het stelen van de atoomwapens. Luitenant-Kolonel eerste klas van een commando-eenheid, Tom Devoe, wordt aangewezen om Dr. Kelly te helpen de verdwenen bommen te vinden. Samen achtervolgen ze, in een race tegen de klok, de laatste kernkop tot op de stoep van de Verenigde Naties.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=QG8O3Cr9kEs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Naar mijn mening is dit een film zoals een actiefilm moet zijn.
Spannend van begin tot eind, met acteurs die goeie en geloofwaardige personages neerzetten.

Enig minpuntje is een beetje het deja vue gevoel, maar misschien komt dat ook doe het feit dat ik al verscheidene boeken met soortgelijk thema heb gelezen.

avatar van des1
4,0
Goeie film, met een verhaal waarvan je zou hopen dat die bedoeld is om James Bond op een missie te sturen. Want wat moet 007 onnozele verhaallijnen trotseren om overeind te blijven? Premisse van The Peacemaker is eigenlijk heel realistisch (En is dat niet het beste ingrediënt voor een spannende film? Iets dat écht kan gebeuren). Er liggen veel nukes verspreid over de voormalige Soviet-Unie. En landen maken zich zorgen over dat nucleair materieel en wapens in de verkeerde handen (bij de highest bidder) terecht komen. Hadden we voor mogelijk gehouden dat een "larger than life" aanval op de TwinTowers zou plaatsvinden en dat er een échte Evil Empire zou ontstaan als IS dat die van Darth Vader en Ernesto Blofeld zou doen verbleken tot een kinderdagverblijf? Doet ook nadenken wat het Westen eigenlijk in godsnaam doet in landen en regio's waar mensen en bevolkingsgroepen er hun levenstaak van maken zoveel mogelijk "anderen" naar de andere wereld te helpen. Zoals Clooney opmerkt "Sir, it's not our war". Zouden meer politici zich moeten aantrekken. Clooney vindt het evenwel niet bepaald z'n beste film. Is dat vanwege dat wiebelige hoofd van hem dat hij in latere films meer onder controle kon houden? Of de boodschap? Mooie rol van Nicole Kidman als intelligent poppetje tevens bijtertje.

Dick2008
Een film van Dreamworks. Van Clooney heb ik eigenlijk nog nooit echt een goede film gezien en van Kidman ook niet. De trailer leek me wel aardig. Maar deze film is het ook al niet geworden. Als kritiek wordt geuit dat er weinig chemie is tussen die twee.
Het probleem is dat alvorens die twee in de film komen er al een enorm uitgebreid en langdradig intro aan voorafgaat. Waarna er nog meer hectische toestanden aan te pas komen. Maar het duurt en duurt voor er actie komt. En die is dan vervolgens ook niet echt geweldig. Hoop gewichtig gedoe meer niet. 2.0

avatar van Glennekeeeee
3,0
George Clooney als actiester, tot op de dag van vandaag heeft hij mij nog niet overtuigd. Ik vind hem nog steeds de zwakste Batman tot nog toe (al had dat niet alleen met hem te maken) en ook in deze simpele actiethriller kan hij mij niet echt bekoren en ben ik best blij dat hij dit soort films vermijd.

De film is een typische actiethriller van die periode. Stereotiepe personages, voorspelbare momenten waar de actie losbreekt en een geforceerde bombastische finale. Vaak aangenaam om kijken, zeker deze dagen door het hoge campy gehalte, en ook deze film is dat zeker, maar alles bij elkaar bied het toch gewoon te weinig. Nochtans start de film sterk. Een lange, mooie openingsscène (zelfs Bondiaans te noemen) ondersteund door de aardige soundtrack van Hans Zimmer (ik voelde er soms zelfs al wat POTC in). Ook Kidmans personage lijkt op het eerste gezicht een atypisch personage. Geen volgzame vrouw maar een vrouw met ballen die voor zichzelf opkomt. Maar wanneer Clooney ten tonele verschijnt wordt ze al snel verdrongen tot het hulpje en is haar aanwezigheid redelijk nutteloos. Nog een groot zwaktepunt is het verhaal. De badguys zijn - zo blijken- geen kleine garnalen maar gaan wel te werk als de grootste amateurs. Dit zou geen ramp zijn indien de film zichzelf ook niet al te serieus neemt maar dat doet het duidelijk wel en ook Clooney lijkt dat niet te begrijpen. De man zit met een constante smile naar het scherm te zien, zelfs op momenten dat Kidman in een halve depressie zit bij het bekijken van dode soldaten. Het zorgt ervoor dat Peacemaker totaal niet in balans is. De actie is wel redelijk aanwezig en is ook solide uitgevoerd. Alleen zet het je nooit tot op het puntje van je stoel en kan het dus ook niet echt alles goedmaken. Waar de eerste en tweede akte nog schitterende locaties van Europa doorkruiste wordt voor de finale toch maar weer snel gekozen voor Amerika. Het is een redelijk luie en doorzichtige keuze en hoewel de finale wel vermakelijk is mist het door de locatie wel de eigenheid die de rest van de film had.

The Peacemaker is best een vermakelijk tussendoortje maar de film kan zijn eigen opzet niet behalen. De actie is best aardig maar de cast en verhaal laten toch te veel steken vallen

avatar van IH88
3,0
“What do you think I am, some gung-ho, stupid son of a bitch?”
“No, I don't think you're stupid. I think you're a talented soldier with sloppy impulse control.”


The Peacemaker is een wat clichématige en inspiratieloze film. Het is zeker geen slechte film, maar alles heb je als eens in andere films gezien. En beter. Het gaat over nucleaire wapens en terroristen die een stad willen opblazen, maar van spanning is eigenlijk geen sprake. De actiescènes zijn vakkundig gemaakt en Clooney en Kidman zijn goed op dreef. Op het laatst wordt de spanning nog een beetje opgevoerd. Jammer genoeg had er veel meer in gezeten en blijft The Peacemaker nu een dertien in een dozijn actiefilm.

avatar van BlueJudaskiss
4,0
Heerlijke en ook ondergewaardeerde film. Origineel voor geen meter maar wat leuk!

Complimenten voor de lange intro - ik had niet verwacht dat een popcornfilm als deze zo lang de tijd zou nemen om het verhaal op te bouwen, en dat iedereen de eigen taal spreekt!
Clooney vind ik altijd fijn, aan Nicole en haar personage moest ik even wennen. Humor was wel aanwezig maar nooit te veel, de film bleef toch vrij serieus en dat vond ik eigenlijk wel prima.
Spannend, spannend spannend, en natuurlijk is op het einde Amerika de grote redder van e wereld maar ik had eigenlijk niet anders verwacht.
Een paar leuke sequenties, soms een beetje over the top maar wat heerlijk. En lang geleden dat een film zo mijn aandacht wist vast te houden.

4,0*

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een lading atoomwapens van een trein in Rusland wordt gestolen. Niet het meest originele plot, maar het levert wel een onderhoudende film op. Een aantal prima actie-scenes en hier en daar redelijk spannend. Nicole Kidman en George Clooney zijn goed gecast samen en het is verfrissend dat de verplichte romance achterwege gelaten wordt.

avatar van Hans Gruber
3,0
Aardige thriller/actiefilm. Verhaallijn is dun maar Clooney en zeker Kidman spelen hun rol met verve. Daardoor is de film van een redelijk niveau. Voor mij 3*** waard.

avatar van Don Homer
1,5
Het rommelige over the top script trekt ook de acteerprestaties naar beneden. Voor mij was het hoogtepunt een ontploffing vroeg in de film.

3,5
Tja nogal een 13 in een dozijn actie film, desalniettemin was ie prima te doen. Ondanks de clichés en dat het erg voorspelbaar was, was het spannend van begin tot eind met een simpel verhaal. Eigenlijk precies zoals een actie film moet zijn.

vind het ronduit een erg vervelende film*had hem zelfs 2x gekocht voor 75 cent per stuk***toch 1.50 wat ik weer in de vuilnisbak gooi

Gast
geplaatst: vandaag om 02:38 uur

geplaatst: vandaag om 02:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.