• 9.134.398 stemmen

Met onder meer: Michael J. Fox, Julie Warner en Barnard Hughes

Releasedatum: 22 november 1991

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Doc Hollywood

"He was headed to Beverly Hills to be a plastic surgeon... but he took an exit to a town that didn't take plastic."

Dr. Benjamin Stone is een jonge dokter die op weg is naar L.A. om plastisch chirurg te worden in Beverly Hills. Om uit de file te blijven verlaat hij de snelweg, maar hij raakt de weg kwijt en ramt met zijn auto tegen een hek in het dorpje Grady. Hij krijgt een taakstraf in het lokale ziekenhuis, en hij wil zo snel mogelijk uit het dorp, weg van de hillbillies. Maar de inwoners mogen hem graag, en willen dat hij hun huisarts wordt. En hijzelf wordt verliefd op de mooie Lou.

Benjamin Stone

Melvin the Mechanic

Maddie, Welcoming Committee

avatar van gimli f

gimli f

Ik heb dit altijd een alleraardigst filmpje gevonden. Gewoon aardig, met een traga voortkabbelend verhaal... en het meisje is ook zeker mooi!

Een aardig filmpje dus.

avatar van EmDee

EmDee

helemaal mee eens, gimli.

avatar van roda

roda

één van de minste films van Michael J. Fox.

erg traag en helmaal niet boeiend. 2*

avatar van speedy23

speedy23

Met deze Doc Hollywood vervolgt Michael J. Fox het succes dat hij scoorde met The Hard Way. In deze beide films staan mensen centraal en niet de speciale effecten zoals in de Back To The Future-prenten. Maar niet alleen Fox zet zijn beste komische beentje voor. De bijrollen van Julie Warner en Woody Harrelson komen ook best uit de verf...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een aardige, redelijk leuke film. Michael J. Fox doet het zoals gewoonlijk weer goed, maar ook Woody Harrelson, Barnard Hughes en Julie Warner doen het leuk. Verder is de film uiteraard niet echt bijzonder, maar drie sterren zeker waard ...

avatar van ellie

ellie

Leuke film, tikkeltje aan de zoete kant maar toch 3* sterren waard

avatar van Purmerend

Purmerend

Wat is Michael J. Fox toch een klein mannetje met een geweldig acteertalent. Ook Woody Harrelson vervult zíjn wat kleinere rol uitstekend. Waarom werken lachende mensen zo op je lachspieren?

Leuke scene: dat Julie Warner en later ook Michael J. Fox samen een bos onder pissen. Iedere keer weer die broek naar beneden. En dat varkentje is ook zo schattig

avatar van hinie

hinie

Heb deze film al meerdere malen gezien en ik blijf hem mooi vinden.

Michael J. Fox vind ik een hele leuke acteur, die zijn rol ook hier weer prima neerzet!

Heerlijke scene op de dansvloer met het nummer " crazy "

op de achtergrond....

avatar van klienie

klienie

ik zoek al zo lang naar de dvd versie van deze film. jeugdsentiment zeg maar! Anybody any idea?

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mwah.. Het grootste minpunt aan de film is meteen al een belangrijke. Ik heb eigenlijk maar heel zelden moeten lachen. Michael J. Fox en Woody Harrelson zaten wel goed in hun rol, en het varkentje was zeker wel leuk . Ik heb me er wel mee vermaakt, dus ik vond het zeker aardig voor een keertje gezien te hebben.

avatar van ezra mendez

ezra mendez

wat een lieve film dit...jeugdsentiment

avatar van ezra mendez

ezra mendez

Idd echt jeugd sentiment en al is dit geen hoogstaand verhaal...het kijkt gewoon lekker weg! Ik mis deze films wel eens en charmante Julie Warners....:-)

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Leuke weekend film.

avatar van Elineloves

Elineloves

Doc Hollywood. Klonk niet helemaal als mijn soort film, maar mijn vriend wou hem graag samen met me kijken omdat hij hem erg leuk vindt. Het varken was voor mij het hoogtepunt van de film, al acteerde Fox ook prima. Ik bleef me maar verbazen over hoe klein die man toch is, als ik naast hem zou staan zou hij tot aan mijn navel komen. Harrelson hoeft niet onder te doen voor Fox, hij zorgde ook voor vermakelijke momenten.

Op zich is de film best aardig, ik heb wel een paar keer een lach op mijn gezicht gekregen. Toch is het net niet leuk genoeg. Misschien ooit nog maar eens herzien wanneer ik mijn aandacht er beter bij heb.

avatar van blurp194

blurp194

Alweer twintig jaar oud, deze film. Voor mij heeft het nogal wat te maken met jeugdsentiment ondertussen, en als ik het geheel nu bekijk valt het verhaal als een warme deken over me heen. Dat is ook het sterke punt van de film, echt een mooie zoete feelgoodmovie.

Julie Warner draagt daar nogal wat aan bij, ze zal wel geselecteerd zijn omdat ze even klein is als Michael J, maar ze past wel heel goed in deze rol. En dat doet het hele dorp met z'n hillbillies en yokels ook. Mooi in contrast met de ledigheid van de grote stad, en de nepperigheid van de plastische chirurgie.

En toch ook wel wat echt aardige grappen die af en toe heel verrassend tussendoor komen. Zoals de vraag "is that a star", waarop Woody Harrelson zegt "no, it's Ted Danson".

avatar van Jan W

Jan W

Mooi gezegd Blurp194 (van welk zonnestelsel kwam je ook al weer? ). Prima film, tikje zoet maar ook warm. Barst van de voorspelbaarheid maar who cares. Deze film zag ik indertijd al een keer en nu op dvd tweemaal weer herbekeken in het afgelopen jaar.

Lekkere film, goede cast, voorspelbaar verhaal en toch leuk. Mooi gedaan. 3,5*

avatar van scorsese

Aardige film waarin een dokter onderweg is naar een nieuwe baan in Hollywood, maar ondertussen autopech krijgt in een klein dorpje. Een voorspelbare, maar charmante romantische comedie. Het kleine dorpje en de inwoners worden leuk neergezet en ook de romance is goed te pruimen.

avatar van Don-pepe

Don-pepe

klienie schreef:

Is nog steeds niet op dvd uitgekomen in nl !!!!!

avatar van filip500

blurp194 schreef:

Zelfs na ruim een kwart eeuw (26 jaar) komt deze film nog steeds zo over

avatar van missl

missl

Ik vind Michael J. Fox altijd leuk en deze film doet daar niet aan onder. Kijkt prima weg, een beetje romantiek, het is geen topfilm maar een heerlijk tussendoortje.

avatar van des1

des1

Ik las van de week dat Fox tijdens de opnamen van deze film de eerste symptomen kreeg van Alzheimer. Hij is er in 1998 mee naar buiten getreden. Sindsdien maakt hij zich hard voor meer research naar de ziekte.

avatar van teigertje

teigertje

Een van die goude oude komedie films.

Een hele leuke feel good film,met een gezellige sfeer.

Met de wereld beroemde Michael J Fox blijft een van de grote acteurs in dit genre.

Nog steeds genieten deze film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best oké.

Zeemzoet en vriendelijke niemendalletje. Michael J. Fox oogt met z'n jongensachtige overkomen niet echt geloofwaardig als dokter, maar het is misschien net dat contrast met het ouderwetse dorpje dat de film z'n sympathie geeft. Veel heeft het immers niet echt omhanden. De romance is wel oké, al is de afhandeling ervan best raar. Fox is degelijk, maar mijn oog viel toch net iets meer op de prachtige Julie Warner en de op zijn manier ook prachtige Woody Harrelson, mét haar nog wel.

avatar van finalman

finalman

des1 schreef:

Dude, het is Parkinson, niet Alzheimer. Groot verschil!