• 9.375.065 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 oktober 2011

Plot Lotus

"Loneliness Connects"

Een middag, een nacht en de daarop volgende ochtend in een grote stad. Een grote stad waar personages langs elkaar heen leven. Anoniem. In zichzelf gekeerd. Niet wetend van elkaars bestaan, levend in een drukke maatschappij. Zo leeft Ben, een gelukkige huisvader met Antilliaanse vrouw en drie kinderen, al jaren met het geheim dat hij homoseksueel is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Kippie.

Kippie.

Ja, dit lijkt me wel wat. Trailer ziet er degelijk uit.

avatar van Quido

Quido

Veelbelovend.

avatar van IcU

IcU

Ik ben erg benieuwd. Jammer van de muziek in de trailer, maar het ziet er prima uit.

schram101

Trailer is vrij interessant al blijf ik sceptisch tegenover Nederlandse films

• 11909 berichten

Ja bah, er zal wel weer heel veel seks inzitten.

avatar van Reint

Reint

Seks en Georgina Verbaan. Eh, los van dat: de trailer ziet er uit alsof het allemaal overdreven veel en makkelijk op emoties gaat inspelen (om niet te spreken over de muziek inderdaad). Met het plot zelf lijkt me niet zo veel mis, het kan wat worden.

avatar van nognooit

nognooit

Al zes stemmen en nul recensies, waar blijven ze?

avatar van Thiver

Thiver

BlueJudaskiss schreef:

Ja bah, er zal wel weer heel veel seks inzitten.

• 11909 berichten

Dat heet sarcasme .... ik ben juist iemand die allergisch is dat voor dat soort opmerkingen.

schram101

Allergisch voor de opmerking dat IK sceptisch ben tegenover de Nederlandse film..?

Of doelde je op een ander?

• 11909 berichten

Allergisch voor de idioterie van mensen die zeggen dat er in elke Nederlandse film te veel seks zit, terwijl dat al een jaartje of twintig niet meer zo is.

schram101

Aha, tja, een beetje sex kan geen kwaad toch? Zijn die Nederlandse film nog een beetje uit te zitten tenminste

avatar van Thiver

Thiver

En wat mijn smiley duidde dan weer op de opvallende afwezigheid van seks in deze film.

avatar van maxo922

maxo922

Veel meer van verwacht.

Gelijk was al duidelijk waar Pascale de mist mee in kon gaan: de lange stiltes. Die werden keer op keer, elke scene gebruikt. Soms kunnen de stiltes perfect passen in een scene. Pascale had vaak de verkeerde momenten....

Het acteerwerk was verrasend teleursetelend. Een paar steken er met kop en schouders bovenuit, vooral Jack Wouterse en Gerogina doen het verrassend goed. Andere zijn toch echt een pak softer en saaier om naar te kijken.

De verhalen, of eigenlijk meer de concepten van de verhalen, waren helemaal niet slecht. Alleen Pascale heeft het een beetje te open gelaten. Veel scenes zijn saai, best langdradig en voelen een beetje lanterfanterig aan. Een paar mooie shots vallen zeker op, en naar het einde toe werd de spanning beter, maar niet genoeg om de hele prent te redden. Ik was telerugesteld, hier had iets veel mooiers uit kunnen komen.

* 2,0

avatar van piedy-94

piedy-94

Doet me in verschillende facetten denken aan de film Magnolia: beide namen zijn van bloemen, beide films hebben een mozaïekstructuur. Aan de hand van de trailer lijkt de film me erg leuk, goede acteurs, personages met interessante problemen/levens.

En ook al is er seks in de films, deze film schets het leven van mensen en in het leven van de mens hoort seks, dus ik zie het probleem niet.

Ik ben in ieder geval benieuwd.

avatar van 93.9

93.9

Best goede Nederlandse film. Niet alle verhalen even sterk, maar zeker niet zo lostaand als sommigen beweren.

Dikke voldoende.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

niet echt super , maar valt naar te kijken .

jack Wouters is de uitblinker.

avatar van Lysander

Lysander

Een film die helemaal nergens over gaat.

Super saai dus.

avatar van vranque

vranque

Sprankelend geacteerd zou ik zeggen in tegenstelling tot wat menigeen hierboven beweert.

Verder snap ik er geen reet van en dus kan ik er derhalve niks mee.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Een regelrechte verschrikking. De slechtste film van Hollandse bodem die ik gezien heb. Zelfs 'de Eetclub' was beter te pruimen. De film probeert een soort van mozaïekvertelling er op na te houden, maar zakt verschrikkelijk door het ijs.

Pascale Simons heeft waarschijnlijk geprobeerd een Nederlandse 'Magnolia' te creëren. We volgen diverse personen, elk met een eigen probleem waar men mee worstelt. Wat opvalt in de film zijn de vele stiltes. Nu kan dat goed uitpakken in een drama maar geen enkel moment is zo'n stilte effectief. Sterker nog, eerder lachwekkend.

Tel daarbij op weer een stel drama-acteurs en het hele plaatje is compleet. De grootste verrassing was Georgina Verbaan, die als enige nog iets deed wat met acteren te maken heeft.

Ook de stad Rotterdam wordt wel aardig in beeld gebracht, vooral 's nachts. Verder is er geen positief woord meer over de film te vertellen. Saai, ondoordacht, slecht acteerwerk, eigenlijk belachelijk dat dit in een bioscoop heeft mogen draaien.

Snel vergeten..

avatar van stinissen

Meer dan redelijke mozaïekvertelling die beter uitgewerkt kon worden om zo de vele vragen na de film te kunnen beantwoorden eigenlijk was er nog genoeg stof om er een tv-serie van te maken ondanks dit gegeven toch een voldoende.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Mooi, dat is de bloem en wat haar wordt toebedeeld is ook mooi. Vanuit de drek naar zuiver. In de film met de naam van deze bloem snap ik helemaal niets van de reden om deze film “Lotus” te noemen. Het is, nagenoeg, alleen maar drek waar deze film over gaat. Hopende op een zuiverend einde is helaas tevergeefs. Gedurende de film zat ik telkens te wachten op een keerpunt waarin de naam Lotus haar recht zou krijgen......…helaas. Wat is dit een sombere en negatieve film. Allemaal mensen die niet kunnen praten, iets wat behoorlijk frustrerend gaat worden tijdens het verloop van deze film. Toch zou het niet terecht zijn om deze film totaal af te branden omdat het acteerwerk wél erg overtuigend is. En ook al is de sfeer erg negatief in de film, dat is dan wel weer op een hele mooie manier gedaan. Het ritme van de traagheid tikt als een solide uurwerk. Het is dus best een knap gemaakte film, alleen hij is erg donker. Ik heb er niet bepaald met plezier naar gekeken.

avatar van Paradise Boy

Paradise Boy

Best aardige mozaïekfilm van de talentvolle Pascale Simons met zeer goede acteerprestaties van vooral Gaite Jansen, Raymond Thiry, Monique Hendrickx en Jack Wouterse. De karakters in de film zijn soms heel herkenbaar en de treurige hartverscheurende scenes geven genoeg stof tot nadenken. Daar komt bij dat de prachtige sfeerbeelden van de wereldstad Rotterdam zeer herkenbaar zijn.Het is wel verfrissend vind ik dat er voor Rotterdam is gekozen en niet weer voor die andere stad. Pascale Simons heeft zeker geen slecht werk geleverd, maar er had denk ik wel meer ingezeten. Bepaalde zaken hadden beter uitgewerkt kunnen worden en aan het einde van de film blijf je als kijker toch met vragen zitten.

avatar van Waku

Waku

Verschillende verhalen en gebeurtenissen uit het leven gegrepen verwerkt in 1 film.

En met redelijk succes. "Lotus" is bewust traag waardoor de onderwerpen sleurend voorbij trekken en de insteek van de film somber is en eigenlijk ook blijft.

Er wordt naar behoren geacteerd. Hierdoor blijven de verhaallijnen geloofwaardig.

Zelfs aan een verrassings effect is gedacht. Let goed op bij de wandeling van het stel

Nasrdin Dchar en Birgit Schuurman op de kermis. Verder is Jack Wouterse zeer overtuigend in zijn rol als vader van een kind met gedragstoornis.

" Lotus" is geen topper maar een voldoende is het wel.

avatar van robertus65

robertus65

Het wordt wel veel van hetzelfde, al die ellende en problemen, als je het allemaal op een hoop legt, wordt het daardoor erg neerslachtig en depressief en neigt naar een vrouwenfilm. Had wat meer drama ingemoeten, nu was het teveel gewoon, en gewoon is saai. Dus met wat meer vaart, drama en humor, was het allemaal wat beter. Toch kon ik er wel doorkomen, bijna allemaal toppers, behalve natuurlijk Chris Zegers, die altijd al wat gehandicapt acteert, maar nu kan die helemaal zichzelf zijn.

avatar van eldorado

eldorado

Artistiek bedoeld maar compleet zonder welke vorm van amusement dan ook.

Als je een deprimerende avond wil kan ik deze wel aanraden.....

avatar van thefan

thefan

Ik vraag me heel erg af wat de achterliggende gedachte is geweest bij deze film. Ik bedoel als je een mozaïekfilm maakt, doe het dan goed! Dat is ofwel op de manier zoals in Paris, je t'aime of op de manier , met iets minder personages, zoals Alejandro González Iñárritu dat altijd zo sterk kan. Zoals Pascale Simons dit met Lotus heeft gedaan is een voorbeeld van hoe het niet moet. Door het gebrek aan diepgang, bouw je als kijker geen band (ook niet een korte) op met de personages en dan werkt het hele concept niet!

Aan het acteertalent heeft het dit keer niet gelegen. Er is vooral lof voor Jack, Georgina (ik geloof het zelf niet) en Raymond. Maar ook de rest van de cast, op een enkeling na, doet het niet onaardig in deze bij vlagen irritante film. De verschillende verhalen worden slecht afgewerkt en de scene op de kermis is bedroevend ongeloofwaardig.

Conlusie: deze film heeft gefaald door het (gebrek aan) verhaal en de slechte uitwerking ervan. De film is oppervlakkig, traag en de missie om het een ''zwaar thema' te geven is gefaald.

Wederom stelt de NL film teleur. Hoeveel kansen moet je het nog geven?

Een dikke 2*, puur op acteerprestaties

avatar van gauke

gauke

Een deprimerend, somber, zwaar en pijnlijk mozaïekdrama over, in het algemeen lijdende personages met emotionele remmingen en eenzaamheid. Alhoewel het ene verhaal heftiger is of meer overtuigt dan het andere, heeft deze film mij weten te raken, dit in tegenstelling met het merendeel van de andere gebruikers. De cast is overtuigend en speelt invoelbaar.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden!! De Cast is redelijk, acteerwerk matig en lang niet van iedere acteur even goed.

De film is treurig en depresief waarbij je wel letterlijk een naar onderbuik gevoel krijgt. Alles gaat van kwaad tot erger en als je denkt dat het niet erger kan....jawel hoor!!! Dan komt de overtreffende trap.

Wat mij trouwens wel opviel is de matte reactie op de kermis...no comment hier verder over. Maar voor de mensen de film gezien hebben zullen het wel begrijpen wat ik bedoel.

De soundtrack pas ook tevens goed in het geheel....treurig maar wel goed gekozen.

De film heeft mij (ondanks de heftige verhalen) toch niet echt kunnen raken.

Van mij een 2,5*