• 9.376.793 stemmen

Geregisseerd door: Rupert Bryan

Met onder meer: Zara Phythian, Barbara Nedeljakova en Ben Loyd-Holmes

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Hike

"It's All About Survival"

Kate is een soldate die terugkeert van een trip naar Afghanistan, waar ze haar vriendje tijdens een gevecht zag sterven. Ze is terug bij haar vrienden en ze besluiten een weekendje te kamperen op het afgelegen Britse platteland. Net voordat ze vertrekken maakt Kate's vriendin Torri het uit met haar agressieve vriendje Dean. Ze naderen de plaats waar ze willen kamperen maar ontmoeten dan een groepje vreemde Oost-Europeanen en later drie bergbeklimmers. Maar tijdens de nacht verdwijnt één van de vriendinnen en ze zullen nu alles op alles moeten zetten om haar terug te vinden.

Niet goed.

Een wel erg typische opzet, die niet gered wordt door leuke personages of fijne bad guys. Een stelletje vervelende Engelse vrouwen en een groepje van drie te nette kerels. De rest laat zich al raden, jammer genoeg doet regisseur Bryan er niet voldoende mee.

Sowieso wel het type hit-or-miss genrefilmpje. Kleine details zorgen in dit soort films vaak voor het wel of niet leukvinden van de gehele film. Ik kon er ditmaal maar weinig in ontdekken wat ik leuk zou moeten vinden.

Eens het donker wordt zit de sfeer er iets beter in, maar ook daar blijft alles aardig cliché, einde inclusief.

Niet al te best dus, maar wie zich wel kan amuseren met deze groep van vijf vrouwen ziet waarschijnlijk een hele andere film.

avatar van perceived

perceived

perceived schreef:

Slepend filmpje dat werkelijk nergens in uitblinkt. Aanvankelijk leek het wel enige potentie te hebben, maar vond het al snel op alle vlakken zwaar ondergemiddeld. 3/10*

Nog even een aanvulling mijn commentaar...

Een film hoeft dus niet per definitie in iets uit te blinken. Kan evengoed de moeite waard zijn...

Voor 'the Hike' gaat die zon niet op!

avatar van stinissen

Een gegeven wat we al vaak gezien hebben en ja het was best onderhoudend tot het vreselijke einde die echt de hele film om zeep helpt...