• 9.371.048 stemmen

Geregisseerd door: Rupert Bryan

Met onder meer: Zara Phythian, Barbara Nedeljakova en Ben Loyd-Holmes

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Hike

"It's All About Survival"

Kate is een soldate die terugkeert van een trip naar Afghanistan, waar ze haar vriendje tijdens een gevecht zag sterven. Ze is terug bij haar vrienden en ze besluiten een weekendje te kamperen op het afgelegen Britse platteland. Net voordat ze vertrekken maakt Kate's vriendin Torri het uit met haar agressieve vriendje Dean. Ze naderen de plaats waar ze willen kamperen maar ontmoeten dan een groepje vreemde Oost-Europeanen en later drie bergbeklimmers. Maar tijdens de nacht verdwijnt één van de vriendinnen en ze zullen nu alles op alles moeten zetten om haar terug te vinden.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ook met Shauna McDonald van The Descent 1 en 2 en Tamer Hassan van Kick Ass. Looks good

Niet goed.

Een wel erg typische opzet, die niet gered wordt door leuke personages of fijne bad guys. Een stelletje vervelende Engelse vrouwen en een groepje van drie te nette kerels. De rest laat zich al raden, jammer genoeg doet regisseur Bryan er niet voldoende mee.

Sowieso wel het type hit-or-miss genrefilmpje. Kleine details zorgen in dit soort films vaak voor het wel of niet leukvinden van de gehele film. Ik kon er ditmaal maar weinig in ontdekken wat ik leuk zou moeten vinden.

Eens het donker wordt zit de sfeer er iets beter in, maar ook daar blijft alles aardig cliché, einde inclusief.

Niet al te best dus, maar wie zich wel kan amuseren met deze groep van vijf vrouwen ziet waarschijnlijk een hele andere film.

avatar van perceived

perceived

Slepend filmpje dat werkelijk nergens in uitblinkt. Aanvankelijk leek het wel enige potentie te hebben, maar vond het al snel op alle vlakken zwaar ondergemiddeld. 3/10*

avatar van perceived

perceived

perceived schreef:

Nog even een aanvulling mijn commentaar...

Een film hoeft dus niet per definitie in iets uit te blinken. Kan evengoed de moeite waard zijn...

Voor 'the Hike' gaat die zon niet op!

avatar van erik1677

erik1677

Pfffffffff dit was echt slap, wel een mooie setting en gaaf camera-werk.

avatar van stinissen

Een gegeven wat we al vaak gezien hebben en ja het was best onderhoudend tot het vreselijke einde die echt de hele film om zeep helpt...

avatar van Noodless

Noodless

Viel wel mee, al heel wat slechtere gezien in dit genre.

Het gegeven is inderdaad niks nieuws, maar het is allemaal best te pruimen.

De mooie setting geeft de film toch een pluspunt en zorgt voor wat sfeer.

Het slot is onbevredigend en wekt een heel zwak beeld op over de hele film. Heel jammer.

5/10

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Deze film wist mij wel te boeien, mede door de ''avontuurlijke'' sfeer

Ikzelf ben ook een behoorlijk avontuurlijk typje, dus een en een is.....

Gelukkig ben ik nog nooit zulke rare types tegengekomen bij het kamperen!...Mischien ook wel beter voor hen..

De ''kampeerchicks'' speelde niet al te best, maar door de toch altijd aanwezige spanning, viel het mij niet zozeer op!...De spanningsopbouw is redelijk tot goed, en op het einde zat ik zowaar even te stressen;)

Leuk filmpje, waar je je niet al teveel moet storen aan de ''cliche'' foutjes, welke je altijd wel in een Horror kunt verw8ten

avatar van trueblood

trueblood

een woord WAARDELOOS totaal geen horror

avatar van amysteel

amysteel

Wie houdt van dit soort survivals kan beter eens het grimmige Rabies uit Israel checken in plaats van dit misbaksel!

avatar van U-77

U-77

Veel slechter kun je ze niet maken. Ik heb zelden een film gezien die niet begon. Beter kan ik het niet omschrijven.