Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Drew Bolduc en Dan Nelson
Met onder meer: Drew Bolduc, Colleen Walsh en Cody Crenshaw
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot The Taint
Het drinkwater is vergiftigd. "The Taint" vergiftigt de geest van mannen. Hij verandert ze in razende vrouwenhaters: monsters die niets anders willen dan hoofden van vrouwen inslaan met stenen (of andere objecten). Wanneer de maatschappij getransformeerd is in een landschap van sadistisch geweld en vreselijke brutaliteit, komt het op Phil O'Ginny en zijn vriendin Misandra aan. Ze moeten het gevecht aan gaan met The Taint. Kunnen zij overleven in deze gruwelijke wereld?!
beavis
inderdaad! wow. erg 'punky' poster en website, maar de trailer doet eerder aan Duitse underground splatter gemengd met lowbudget Japans videowerk denken.
dank voor de tip
NB is ook op VHS te krijgen!
Jonkster
Lache dit,
No-budget film die bestaat uit 100% complete nonsens, kan ook verder niet anders met zo'n verhaaltje. Foute personages, foute dialogen, ladingen bloed en piemels. Alles lekker vlot en overdreven in beeld gebracht. Hippe muziekjes en een paar toffe shots maken daarbij de film af en toe zelfs bijna nog stijlvol.
Doet denken aan de Troma films maar dan cooler. Hoe dan ook, ernstig vermakelijke zooi, dikke 4*
FillumGek
Ik heb lang zitten twijfelen om deze film op de officiële site te bestellen maar ben achteraf blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik heb er lang naar uit gekeken, maar het is helaas op een teleurstelling uit gelopen. De mooie poster wekt de indruk met een erg stijlvol filmpje te hebben maar het is vooral een aaneenschakeling van lelijke beelden en special effects. En hoewel de special effects meer dan aardig zijn, maakt het wat mij betreft nog geen goede film.
De plot is onzinnig genoeg om iets leuks omheen te bedenken. Dat weet Bolduc ook en heeft The Taint volgegooid met penissen, tieten, ingewanden, kotspartijen, zaadlozingen, hersenloze vrouwenmoordenaars, gang rapes, nazi propaganda en veel meer creativiteit. Vermakelijke dingetjes, maar het verband tussen dit alles is mij wat onduidelijk. Het leek meer op zoveel mogelijk random bizarre vondsten in je face kwakken, precies hetzelfde gevoel wat ik kreeg bij het zien van de trailer. Maar dat was de trailer...
Daarbij vind ik het gebrek aan een goede cast toch wel doodzonde. Het dramatische acteerwerk heeft soms nog wel zijn charme, maar de personages op zich waren doodsaai. Phil was echt vreselijk. Wat een leuke antiheld had kunnen zijn is een blond mietje geworden met een enorm monotone stem. Misandra had nog wat voor eye candy kunnen zorgen maar helaas wordt ze vertolkt door een lelijke del. De rest van de cast wordt vermoedelijk aangevuld met familieleden en vrienden van de makers omdat ze geen van allen weten wat acteren is, en er van budget geen sprake is.
De special effects waren van een erg aardig niveau. Juist daarom lijkt het alsof de makers gewoon hun effects wilden showen aan een groter publiek in plaats van een serieuze film te maken. Want hoewel ik best kon genieten van de desbetreffende scenes moet ik zeggen dat het grootste gedeelte behoorlijk saai is. Inwisselbare personages die middels onkundig acteerwerk een oninteressant verhaal vertellen met enorm saaie dialogen. Door elk gebrek aan professionaliteit was het soms moeilijk om de kleppen open te houden. Een gebrek aan droge 'Troma' humor of oneliners kon dat ook niet verhelpen. De muziek was overigens wel in orde, beetje retro-achtig.
Een teleurstelling dus, al zit het met de special effects wel goed, wat de trailer eigenlijk al vertelde. De rest lijkt echter van minder belang te zijn en dat is jammer. Daarom kan Bolduc beter een praatje maken met Kaufman zodat hij onder hem kan gaan werken als make-up artist of zo. Want als goeie ouwe Kaufman hier aan het roer had gestaan was het ongetwijfeld veel beter geworden.
Tonypulp
Met afstand het meest briljante trashy gebeuren uit de 21ste eeuw. Troma on steroids, zo zie ik het. Geen remmen, een steile heuvel en een hoop rottende dierenlijken onderweg. Dat is hoe The Taint is.
Geen aanrader, voor niemand niet. Als dit wordt opgepikt voorzie ik tal van 0,5jes die rondvliegen, besmet en moordlustig maar met een babyarm als geslachtsdeel. Ik kan niet eens meer normaal typen na dit gestoorde gedoe, Drew... you are one messed up kid.
Gelukkig is het relativeren mij niet vreemd, stel dat je dit allemaal serieus zou nemen
... Met een team dat zoveel bizarre ideeën ook werkelijk tot uiting brengt, beloon ik dit soort ongeremde cinema maar al te graag met het maximale, dat heeft het verdient. Trash-classic in de maak, pfoeh.
Out of the ordinary: The Taint (2010) - tonypulp.blogspot.com
Tonypulp
Ik heb zo'n gevoel dat ook deze poep, kots, bloed en sperma ervaring niet goed afloopt. Beetje een black devil doll geval
Zo niet is doorverkopen nog altijd een optie
Maar de trailer doet anders vermoeden. Heerlijke score, helemaal in de stijl van Troma en wat een special effects! Zaken die ik bij BDD niet heb gezien.
IcU
Niet mijn ding. Effecten zien er erg goed uit, maar al die oppervlakkige viezigheid in combinatie met een slap verhaal en slecht camera werk maakt dit tot weinig goeds. De zieke geest die hier achter zit heeft zeker potentie. Voor nu is het echter nog niet veel soeps.
Zo niet is doorverkopen nog altijd een optie
Wat betreft de score, die is hier echt niets minder dan briljant
! Heb 'm nu nog aanstaan, vooral deze. Score + effecten, ja het heeft ook wel kans!
dutchtuga
Geweldig nummer, inderdaad. Doet me denken aan neon verlichte punk-ultra violence uit de 80's, net als de poster.
Prudh
De soundtrack is via de website (link in 1e post) te luisteren op Soundcloud + downloadbaar... Tip!
Ben de gehele soundtrack aan het beluisteren. Ik begeef me in de 80's
Beetje Carpenter meets Troma meets Goblin.
Edit: 'We'll meet within the Shadows öf Löve'
Meer 80's kan niet.
Beetje te veel van het goede. Soort no budget variant van Bad Taste, maar het mist de scherpte en het talent van Jackson. De gore is van het niveau van de over the top Japanse Gore Police films e.d., maar het gaat allemaal nergens heen. Verder hoog Troma, 80's en Toxie gehalte. Hou daar meestal wel van, maar was vandaag misschien niet helemaal in de juiste stemming. Na de 150e vocht spuitende dildo's geloofde ik het wel een beetje.
Een 3*. Nou vooruit, 3,5*
brucecampbell
Na een geweldig eerste 15 min zakt de film helemaal in en valt steeds in herhaling. De gore was echter wel erg knap gedaan, maar echt goed vond ik de film niet.
Kortom, leuke ideeën, knappe gore, maar te weinig afwisseling.
$pecial
Best lachen filmpje! Ik heb het met plezier uitgekeken moet ik zeggen.
Sounddesign is echt uitstekend, vooral de soundtrack bij de begin credits en die ergens in het midden van de film nog een keer naar voren komt is ijzersterk.
Idiote film vol absurde personages, best leuke gore, slap verhaal, alles wat een film als dit moet hebben. Toch neig ik meer naar de films met een iets hoger budget en met iets meer afwisseling. Camera werk is niet slecht, maar je merkt wel meteen aan alles dat je te maken hebt met een budget film. Aan de ene kant juist de kracht van de film, maar niet helemaal aan mij besteedt.
3*.
Cock Blocker
Trash cinema, maar dan met wat meer smaak. The Taint zou lijken op Black Devil Doll, maar waar daar voornamelijk smakeloosheid heerst weten de makers van The Taint wat droge humor is, wat dit werkje direct heel wat draaglijker maakt. Ik moest op momenten erg lachen om de typetjes die voorbij komen.
Het script is een fijn low-budget post-apocalyptisch avontuur van een dwaas figuur dat zich staande probeert te houden te midden van sex-crazed zombies, die het vooral op vrouwen hebben gemunt. Dit zorgt m.i. voor iets teveel geslachtsdelen in beeld. Het punt is duidelijk en ik wil gewoon gore zien en die is werkelijk fenomenaal. Heb soms met bewondering naar het scherm zitten kijken, zo knap dat die SFX zijn.
Had eerder al de score op het net beluisterd en ook bij de werkelijke kijkbeurt van The Taint vind ik deze meesterlijk. Om eerlijk te zijn had deze score een veel betere film verdiend, maar een pluspunt is het in het geval van dit obscuur werkje absoluut.
2,5* voor de film, maar de score verhoogt het totaal.
Wat langere recensie:
Cult Movies Reviewed: The Taint - recensie - cultmoviesreviewed.blogspot.com
Vascago
Aardig, maar niet de topper die ik verwacht had. Het uitgangspunt is erg leuk, maar de karakters die het verhaal vertolken zijn saai en bij vlagen zelfs vervelend. Bovendien zag je teveel van hetzelfde. Op een gegeven moment had ik het wel gehad met al die pikken in beeld.
Qua humor is het ook aardig, maar ook hier had het wel wat scherper gekund nog.
De sfeer is wel top. Lekker Troma-achtig en ondersteund door een geweldige soundtrack is het precies goed. Ook de special effects zien er erg goed uit.
Blijft jammer dus van de saaie hoofdrolspelers en de humor die beter had gekund.
Ik twijfel tussen een 3 en 3.5 maar ga voor het 1ste.
jordandejong
Kleine tegenvaller, maar best goed te doen.
Mager verhaaltje die je kort kunt samenvatten als mannen met oversized cocks die het op een killingspree op vrouwen zetten.
Zeker van de oversized cocks werd ik op een tijde moe, voelde ook een beetje te weird aan.
Gore was verder wel geweldig. Misschien wel de beste gore die ik ooit heb gezien, echt uitstekend gedaan.
Troma-achtige film maar dan net ff wat smeriger/zieker/weirder.
Weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier nou eigenlijk van moet vinden. Rare typetjes, grote lullen en uitstekende gore kortom 3,0*.
Ben eigenlijk best benieuwd naar een nieuwe film van Bolduc.
Noodless
Ik had de film toch wat beter verwacht. Weird is het helemaal. Daar kun je niet om heen.
Echt absurd ! Heel veel bloederige taferelen, cocks, bizarre personages en jawel.....weer die grote lullen.
De gore is prima en daarvoor krijgt deze film toch nog een voldoende. De rest liet mij een beetje koud. 5/10
jipt
Geinig low budget trash product. Mooie poster en dito soundtrack. Film zelfs is niet al te boeiend, gaat vaak nergens over en kent nogal wat overbodig gebeuren. Wel lekker over de top onzin met de nodige gore a la Troma. 3*
So slecht dat het eigenlijk nergens leuk (op een paar spaarzame momentjes na dan) is terwijl het wel de bedoeling zou moeten zijn van deze film. Zeg overigens maar gerust filmpje want langer dan ongeveer een uurtje duurt de film niet. Achteraf natuurlijk gelukkig, want nog langer naar deze onzin kijken is onverantwoord en zal ook niemand goed doen. Er zitten misschien wel wat onnozele en gore onzin in die ik normaal gesproken nog wel weet te waarderen maar hier was het zo nep (film had natuurlijk ook maar een heel laag budget) en zo triest toegepast dat het gewoon nergens op sloeg (geldt ook uiteraard voor het verhaal). Misschien sloeg het wel nog als een tiet op een drumstel, dat zat er overigens wel in (niet het drumstel). Het meest leuke stukje uit de film vond ik nog de tekenfilm met het konijn. De cast is inderdaad intens triest en van hoofdrol speler Drew Bolduc die erbij liep als een nicht (moest zogenaamd grappig voorstellen) dacht ik op een gegeven moment dat hij ging zingen:
Drew Bolduc
Nee deze film was niet bepaald besteedt aan mij terwijl ik juist een liefhebber ben van extreem, goor en ook wel van explicite seks maar in deze film kon het me vrijwel nergens bekoren. Geef me dan maar een film als deze die me wel kon bekoren en al die andere genoemde dingen bevat.
ovejanegra
- 1947 stemmen
Ik ben geen homofoob, maar van de liters sperma die in deze film de lucht in schoten, werd ik toch een beetje misselijk. Ik vond de film verder ook niet echt grappig. De bloederige stukken waren best aardig, maar voor de rest echt over/over/over de top!
Leuke studenten film, maar niet meer dan dat.
tattoobob
Zo fuckin dom dat het wel grappig is!!!
De gore ziet er wel geinig uit,deed me een beetje aan bad taste denken.
Maar te slecht geacteerd en het ziet er te goedkoop uit,maar dat zal waarschijinlijk wel de bedoeling zijn want ik krijg geen enkel idee dat er maar ook iemand z,n best doet...
Leuk om gezien te hebben maar ik zal hem weer snel vergeten....
15 jaar geleden had ik dit geweldig gevonden,met een joint er bij
mjk87 (moderator films)
Niet mijn soort film. Op zich kan ik dat drukke wel hebben, en dat zieke ook, maar doordat men vanaf seconde in de hoogste versnelling gaat wordt het nergens meer echt leuk, grappig of choquerend. Op den duur zelfs saai (en dat voor zulk een kort filmpje). Verder mist de film acteurs met enig talent waardoor humor pijnlijk misslaat en het overacteren vooral irritant is. Jammer, want vooral de openingsgeneriek zijn echt fantastisch, met die pompende muziek en zwart-witbeelden met groen water erin gemixt. Had de rest maar een fractie van die kwaliteit. 1,0*.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen