Nihon Bundan: Heru Doraibâ (2010)
Genre: Horror / Sciencefiction
Alternatieve titels: Helldriver / Hell Driver / Yoshihiro Nishimura's Hell Driver / ヘルドライバー
Japan
Geregisseerd door: Yoshihiro Nishimura
Met onder meer: Yumiko Hara, Eihi Shiina en Kazuki Namioka
Gesproken taal: Japans
Plot Nihon Bundan: Heru Doraibâ
"A joy ride."
Het verhaal volgt de jonge Kika, een tienermeisje dat al een tijd op de vlucht is met haar vader. Het paar probeert weg te blijven van het pad van Kika's moeder en oom, een dodelijk duo van psychotische kannibalen. Maar de moeder haalt ze in, eet de benen van de vader en heeft als doel Kika te doden, een moord die onderbroken wordt door een meteoor die de borst van de moeder doorboort op het kritieke moment. Moeder neemt Kika's hart als een vervanging voor haar eigen en Kika spartelt op de grond. Dan spuit er een bizarre stofwolk stof uit de mond van moeder, wat een zombie-uitbraak veroorzaakt. Uiteindelijk wordt Kika ontdekt door een wetenschapper die een kunsthart in haar plant, dat ook de macht heeft over een kettingzaagkatana. Hij stuurt haar terug om de ondoden te doden, haar moeder neer te halen en de zombiedreiging te stoppen.
Tonypulp
Hij heeft me nog nooit teleurgesteld, dan ben ik op voorhand natuurlijk niet sceptisch. Of het geslaagd is moet altijd blijken, hoe enthousiast of zeker je ook bent. Maar hij moet wel 180 graden draaien wil dit teleurstellen, zie ik niet gebeuren
beavis
puur delirium!! Nishimura moet duidelijk solo vliegen om het beste uit zijn onderbewuste naar boven te halen, want dit is voor het eerst sinds Tokyo Gore Police dat een Japanse splatter komedie of exploitation film me weer eens echt vastpakt en omverblaast... ik had de hoop eigenlijk al opgegeven zelfs, maar dit was van begin tot eind genieten. Het duurde even om in de juiste mindset te geraken, maar de bijzondere muiziek/geluid mix waar hierboven al aan wordt gerefereerd hielp hier enorm bij! Zou niet willen weten wat er gebeurt als je hier nog extra psychedelica bij gebruikt... jarenlange therapie waarschijnlijk
Noodless
Lijkt mij grote fun.........hopelijk niet te flauw
Gezien de trailer geweldige ideeën en personages
Montorsi
Ach, misschien wel iets minder dan Tokyo Gore Police, maar veel minder echt niet. Het zit weer vol met bizarre creaturen, en het bruist weer van de creativiteit. Ook de minpunten zijn weer aanwezig, best lelijke CGI, en een halfuur te lange speelduur.
Maar het is fun, weinig origineels aan tov andere Nishimura's geloof ik, dus de vraag is hoelang je kunt blijven volhouden nagenoeg dezelfde films te gaan maken, maar tot dat moment kan ik me er vaak wel mee vermaken.
McSavah
Meh. Nishimura is door zijn ideeën heen lees ik hier, dat zou ik (nog) niet willen zeggen, maar deze is wel in alles minder dat zijn vorige films. Wat mij vooral tegenviel was de rommeligheid, het werd allemaal zo onoverzichtelijk in beeld gebracht, waardoor de punch voor mij helemaal verdween. De (CGI) bloedfonteinen zagen er echt lelijk uit, kon ik niet van genieten. Soundtrack was wel oké, lekker opstuwend, en de humor was bij momenten ook aardig. Ik denk trouwens dat jeroentjuhhhhh en Onderhond zich inderdaad geen zorgen hoeven te maken, die lusten dit wel, ik helaas niet..
mauwiewauwie
LEKKER HOOR veel gore en abstractie, mindless ,spektakel gewoon een lekkere film in zijn genre! En nishimura is nooit door zijn iedeen heen anderst kun je geen 2 uur volstouwen.
Gewoon is ook maar saai ,Nee dit was gewoon leuk om te kijken met net een voldoende 3***
Ik begrijp die kritiek ook niet zo, deze film zit tot de nok vol met weirdness die ik nog niet elders gezien heb.
Weer genieten.
Inderdaad, de formule van de Sushi Typhoon crew is ondertussen wel bekend. Zie het dan gewoon wat meer als genrefilm ipv als uniek werk. In dat opzicht blijft ook deze film weer wild origineel en heerlijk geschift.
Aan ideeën echt geen gebrek bij Nishimura. Het zombievliegtuig is een hilarische vondst, ook de aparte battles met de drie opperzombies zijn echt geweldig. Nishimura houdt het ook gewoon twee uur leuk en boeiend.
Wil je zeuren over matige CG en acteerwerk dan valt er inderdaad genoeg te klagen, daartegenover staat dat het blijkbaar noodzakelijk is om meer gekkigheid en weirdness op het scherm te toveren. De combinatie van beiden heb ik nog steeds niet gevonden, en zolang die niet te vinden is blijft dit het beste alternatief wat mij betreft.
Twee uur genoten, één van de zeldzame films die mij nog luidop doen lachen. Nishimura mag gewoon lekker doorgaan op z'n elan, de hypers zullen dan wel afhanken, als genrefan valt hier moeilijk genoeg van te krijgen.
4.5* en een uitgebreide review
Poster doet je erg misleiden naar een goede film, maar werkelijkheid is deze film bar slecht.
Goed er zullen vast liefhebbers zijn maar, daar val ik niet onder.
118 min pure nonsens onzin en grote hyperactiviteit en regenboog kleuren bij elkaar.
1 ster
king_pin
wat een bizarre super wacky film is dit! Heb behoorlijk moeten lachen door de absurditeit en af en toe compleet verbaasd in ongeloof. Duurde alleen wel wat te lang en ik begon er al bijna aan te wennen haha.
Nu ben ik benieuwd naar ander werk van de regisseur!
McSavah
Overtreft TGP en daarmee mijn stoutste verwachtingen
Had ik het dus wel goed wat betreft jij en Onderhond
Had ik het dus wel goed wat betreft jij en Onderhond
De dvd bevat overigens een making-of die dik de moeite waard is. Met afstand het lastigste project waar Nishimura aan heeft gewerkt. Ambitieus filmpje dat binnen 15(!) dagen gefilmd moest worden, krankzinnig gezien de grote hoeveelheid scenes en cuts. Daarnaast is het leuk om te zien hoe het een hechte groep is binnen de Japanse splatter, want er komen aardig wat bekende namen langs op de set!
Tonypulp
Aanvullend op hetgeen hierboven staat, wil ik graag nog even kwijt hoe vreemd het is om te zeggen dat Nishimura geen ideeën meer overheeft. Kwam enorm veel spul langs dat we nog nooit hebben gezien en Nishimura is een man die dit nog jaren vol kan houden. Een kleine man zal de grootste visionair binnen de splatter zijn
Verder vooral eens met het stukje van OH.
Heerlijk vormgegeven Tokyo, compleet verloederd. Geweldige scenes rondom de muur, met als leuk gebaar het 'Day of the Dead' achtige shot. Verrassende nieuweling in de hoofdrol. En de rest staat hier Eigenwereld.nl - Review: Helldriver
EW101
Nishimura heeft een kinderfilm(?) gemaakt met Iguchi en Shiozaki.
Helaas geen horror.
Och in ieder geval is het weer vreemd.
Wie voegt deze ehm... film toe? Ik kan namelijk geen synopsis vinden als die er is.
Pazmaster
Wat een troep deze film. Zelden zo`n slechte film gezien. Letterlijk alles is slecht. Verhaal is slecht, acteren is slecht, special fx zijn slecht, muziek is slecht en/of slecht gekozen en ook de humor die erin zit is zeer slecht. Ik heb hier niet om kunnen lachen. Slecht slecht slecht..... 0,5 ster omdat ik niet lager kan geven.
Cyberpunk meets splatter. Heerlijke exploitationfilm die met zijn bijna 2 uur durende speelduur de kijker behoorlijk uitput. Maar wie het volhoudt krijgt een geweldig fantasierijk horror/actiespektakel voorgeschoteld, vol met bizarre creaties, eindeloze bloedfonteinen, kettingzagen, samouraizwaarden en vliegende hoofden. Dat alles onder begeleiding van een fijne rock soundtrack. Ik heb me kostelijk vermaakt.
Al DeNiro
Krankzinnige Japanse versie van Planet Terror en in mindere mate Kill Bill.
Eerste uur is sterk, maar daarna was het behoorlijk over the top.
Turbodevil
Mee eens, ik ben wel wat gewend met dit soort Japanse films maar deze is te.
1 ster omdat ik de muziek wel goed vind.
Shinobi
Na Tôkyô Zankoku Keisatsu (2008) en Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken (2009) is dit mijn derde film van Yoshihiro Nishimura en ik moet zeggen dat het niveau van voorgaande films helaas nergens wordt gehaald, met name die van Tôkyô Zankoku Keisatsu niet.
Dit komt omdat ik het eerste uur echt slaapverwekkend vond, daar gebeurt gewoon veel te weinig. Het is denk ik wel tekenend dat pas na een uur de titel van de film in beeld verschijnt.
Maar goed, gelukkig begint het dan eindelijk goed en wel met alle ongein van dien.
Alleen vind ik het jammer dat de zombies er niet uitzien als zombies en geen idee wat die geweien op hun voorhoofd deden. De actie had ook wel iets spectaculairder in beeld gebracht mogen worden, maar desondanks blijven er door de bizarre situaties genoeg dingen over om je mee te vermaken. Zeker als het ondersteund wordt met een dikke soundtrack.
Al met al op zich wel een redelijk vermakelijke film, je moet alleen wel even door het slaapverwekkende eerste uur zien te werken en dan staat je echt zoveel ongein te wachten.
Kleine 2,5 sterren.
Filmkriebel
Waardeloze zombie-flick op Power Rangers niveau. Zelfs de special effects vallen dik tegen en de gore factor ligt zo hoog dat het komisch wordt. Ik vind deze film trouwens meer komedie dan horror want om die scènes bvb die zombie-jet kan je toch alleen maar hard lachen. Ook om te lachen zijn de nul komma nul dialogen en iets wat als een achterliggend plot zou moeten overkomen. Harde splatter? bwah ja, het publiek dat steeds meer en harder wilt zal hier wellicht op kicken maar in feite haalt de poging tot over-the-top gore een ridicuul niveau want het is erg belabberd uitgevoerd allemaal. Deze B-film is een prul dat enkel liefhebbers van dergelijke prullen zal kunnen bekoren.
DjFrankie
Deze kon me dus niet boeien, te kinderachtig allemaal terwijl ik Tokyo Gore Police wel kon waarderen, deze is daarentegen erg slecht.
MeteoraXV
fock dat dat was lang
leuk maar kon wel een uurtje korter
oh er is directors cut
kut
Boeikens
Splatter comedy Asian style.
Boordevol bloedfonteinen en Guts & Gore. Uiteraard met de te verwachten typische FX en CGI kwaliteit en acteerwerk.
Loopt lekker en telkens als men denkt het gekste gezien te hebben doen ze er nog een schepje bovenop, echt iets voor de genreliefhebber anders kan je er beter de vingers van af laten.
Black Math
Aardig.
De eerste drie kwartier slepen eigenlijk behoorlijk. Opmerkelijk daarna pas de openingscredits verschijnen. Het voelt aan alsof dan ook pas echt de film begint. Het muziekgebruik vind ik ook niet al te sterk. Neigt naar teveel dramatiek. Opvallend was dat er een sample van An der schönen blauen Donau van Johann Strauss inzit. Nu vind ik dit een erg mooie wals, maar om steeds een sample van enkele maten te herhalen vind ik echt een stuk minder.
Visueel nogal veel slechte CGI, maar dat moeten we maar voor lief nemen, want ook hier zitten een ondanks die slechte CGI een aantal leuke creaturen. Met name de zombie die haar zombiebaby (hallo Braindead) aan een navelstreng slingert, de zombie met armpjes aan haar hoofd met mes en vork en het zombievliegtuig. Verder vond ik de zwaardvechtster-in-traditionele-kleding zombie op de een of andere manier iets aantrekkelijks hebben. Gek.
Uiteindelijk vond ik Tokyo Gore Police toch wat leuker, ik heb het idee dat die toch het wint qua gekke creaties en ik herinner me niet dat ik me heb gestoord aan de muziek. Evengoed vermakelijk. 3*.
Phantasm
Geweldige horror/science-fiction film waar de aktie van af spat. Genoeg gore en de muziek was ook niet onaardig. Prima kijkvoer voor de liefhebber die dit leuk vindt.
Tonypulp
Heerlijke herziening! Al is het, net als met Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken (2009) , wel een bitterzoet weerzien. Want wat mis ik deze gloriedagen van de Japanse splatter
Weinig films die zo veel weirdness te bieden hebben... laat staan twee uur lang in een moordend hoog tempo! Blijft bril-fucking-jant.
klara
- 20367 stemmen
Een tomeloze energie die een gebrek aan kwaliteit moet compenseren, was mijn indruk na het kijken
van deze film. Enkele scenes vond ik wel gaaf gedaan en worden er hier en daar wel leuke, gekke
vondsten uit de hoed getoverd, maar over het algemeen vond ik het maar een krakkemikkige bedoening,
en waarbij hier wat mij betreft toch de overdaad schaadt. De aanhoudende speelsheid waarbij je
scheutig met rondspattend bloed wordt onthaald, maakt de film toch nog redelijk attractief.
jipt
Voor mij toch wel een hoogtepunt in de Japanse splatter, met een mooi actueel thema over menselijkheid in tijden van pandemie,
Unieke film. 4*
joolstein
Hoewel er een auto is, is het in wezen een zombiefilm. Nou ja die door alien-virus-besmette mensen zijn de aanleiding voor een ongebreidelde achtbaanrit van filmische waanzin die je alleen in J-splotation ziet! Het is zo waanzinnig dat je niet kan uitleggen wat er gebeurt of waarom het gebeurt. Ook de plotbeschrijving is maar een klein gedeelte en het beschrijven is onbegonnen werk...de film zelfs is ook slechts marginaal bezig met zijn plot. Wat je krijgt is zoiets als een montage van twee uur van zombies en iedereen die in de buurt er van is, op alle mogelijke manieren ombrengen. Een schoolmeisje met een kettingzaag-katana, en een cowboy, die op vrolijke deuntjes, zorgeloos afgehakte hoofden en eindeloze bloedgeisers verzorgen! "I LOVE IT!" En dat alles met grafische details in beeld. Ondanks dat laag budget moet zijn geweest was het technische aspect behoorlijk indrukwekkend voor een splatter. De special make-up effects artiesten hebben spectaculair werk geleverd! Natuurlijk hebben veel van die effecten nog wel een low-budget-uitstraling Dit is geheel in Japanese Splatter-traditie, maar de pure creativiteit, maakt dit meer dan goed en draagt alleen maar bij aan het campy-plezier. Sowieso vele andere horrorfilms ben je al blij bent als er paar kills goed worden gedaan, hier is een constante stroom van de meest krankzinnige waanzin...Tja... voor mij was dit een heerlijke, gigantische gave, bloederige filmervaring die geen grenzen kent!

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie