• 9.377.434 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Lesley Selander

Met onder meer: Rod Cameron, Cathy Downs en Johnny Mack Brown

Plot Short Grass

"ROD CAMERON...as the fabulous "Man from Santa Fe" who battled the Southwest's deadliest badmen!"

Steve Lewellyn, een zwerver, arriveert in New Mexico. Bij een overval op een saloon wordt Steve aangewezen als de dader, maar Steve ontsnapt met het buitgemaakte geld, waarbij hij genoodzaakt is iemand neer te schieten. Steve wordt opgevangen door Sharon Lynch, dochter van een rancher. Steve geeft de rancher het geld van de overval en wordt daarmee partner van het boerenbedrijf. Uit zelfverdediging schiet Steve de broer neer van een naburige rancher en wordt wederom gedwongen te vluchten. Vijf jaren later keert hij terug en komt er achter dat de rancher, wiens zoon hij gedood heeft, Sharon en de andere mensen in de omgeving terroriseert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Steve Llewellyn

Jennie Westfall

Randee Fenton

avatar van mr rumson

mr rumson

Jammer om te zien dat deze vergeten western nog geen enkele stem heeft.

Je zou wel kunnen zeggen dat deze western uit twee delen bestaat .

Het eerste deel zien we Rod Cameron een man van weinig woorden verzeild raken bij een overval.

Hij weet te ontsnappen en leert Sharon Lynch kennen .

Cameron gaat er werken op de Ranch en word er mede-eigenaar van de ranch.

Maar lang duurt dit niet omdat Cameron weer op de vlucht moet nadat hij uit zelfverdediging iemand heeft neergeschoten.

Het tweede deel zien we Cameron na vijf jaar weer terug keren maar tegen zijn wil in raakt hij weer in de problemen .

Het eerste deel van deze western was voor mij het sterkst dit omdat er een constante dreiging aanwezig is.

Dit deel bevat ook veel buitenopnames het is dan ook jammer dat de ranch of wat we daar dan ook van te zien krijgen studio opnames zijn .

Het tweede deel speelt zich geheel af in een sfeervol western stadje .

Er mag in dit gedeelte veel meer vuurgevechten inzitten die zich meestal in de saloon afspelen.

Toch vond ik het tweede deel wat minder dit omdat er een minder dreigende sfeer heerste .

Maar ook werd de sfeer wat luchtiger met de komst van een dokter.

Wat de acteurs betreft daar is niks mis mee.

Cameron deed mij trouwens veel aan Glenn Ford denken met zijn spijkerjasje aan en zo een beetje hetzelfde type hoed op .

Cathy Downs acteerde goed en gelukkig zonder over de top te gaan .

Johnny Mack Brown doet het niet slecht maar is voor mij een acteur waar ik niet zoveel mee heb .

De vuurgevechten zijn typisch voor die tijd en nu dus wat gedateerd .

Maar doordat dit een zwart wit film is en bepaalde vuurgevechten zich s avonds af spelen .

Krijgen we hierdoor wel weer wat schaduw effecten te zien die weer wat extra sfeer meegeven .

Kortom een prima western film die ik met een zes oftewel drie sterren tekort zou doen .

Vandaar toch maar een kleine zeven .