• 9.375.420 stemmen

Geregisseerd door: Anthony DiBlasi

Met onder meer: Kelen Coleman, Kevin Alejandro en Rus Blackwell

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Cassadaga

De dove Lily Morel probeert via een seance contact te leggen met haar jongere zusje Michele die door een ongeluk om het leven is gekomen. Wat ze niet weet, is dat ze echter ook contact legt met de geest van een vermoorde vrouw die op wraak uit is. Zij is vermoord door een mysterieuze seriemoordenaar die van zijn slachtoffers menselijke marionettenpoppen maakt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Één van de beste posters die ik de laatste jaren langs heb zien komen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deze bedoelde ik, voor de duidelijkheid. Helaas vervangen door een wel héél sneue poster. Wellicht past het wat beter bij de de film, want die laat nogal te wensen over. Veel potentie maar het wordt met de minuut minder. Misschien ben ik onwetend, maar een doof(!) meisje kan toch niet met een normale stem praten ?

Het is ook wel erg bont allemaal. Ze is doof, heeft d'r vader nooit gekend, moeder overleden aan kanker, zusje doodgereden, achtervolgt door een kwade geest. Give me a fucking break, wie verzint dit soort rotzooi? Het is verder een aardig verzorgd filmpje, niet vervelend goedkoop. Hoewel 't verhaal en vooral de wijze waarop het zich langzaam uitrolt irritant en vooral bijzonder oninteressant is.

De scenes met de menselijke puppet zijn wel aardig disturbing en de seance is tof

Redelijk.

Er zitten duidelijk meer centjes dan achter de meeste film in dit genre, maar echt veel geweldiger wordt het er nu ook weer niet van. Het is best een oké horrorfilmpje geworden, maar het blijft wat hangen in clichés en voorspelbare wendingen.

Met de doofheid zou best wat meer gedaan kunnen worden. Er wordt geloof ik verder ook geen uitleg aan gegeven, dus het zou best kunnen dat ze pas op latere leeftijd doof is geworden (en dus wél met een normale stem kan praten). Verder inderdaad wat overdreven veel drama (wat nergens toe dient).

Er zitten een aantal leuke, soms effectieve scenes in. Maar het mysterie en bijbehordende twistjes zijn redelijk flauw. Daarbij zit er tegen het einde aan ook een echt belachelijk slecht geacteerde scene (terug in de wagen met haar zusje) die het einde deel verknalt. Blijven zitten tot na de endcredits (of gewoon doorspoelen) want er volgt nog wat. Niet dat het zoveel toevoegt verder, maar ach.

Redelijk filmpje, bij momenten goed uitgevoerd, maar het had zich iets meer op de horror en iets minder op het verhaal en drama mogen richten.

avatar van perceived

perceived

Meer soap dan thriller.

Erg serieus gebracht voor een verhaal dat zich nauwelijks serieus laat nemen. Het acteerwerk maakt het er ook al niet geloofwaardiger op. Veel oppervlakkig drama, (te) weinig suspense.

Een doof meisje kan overigens wel degelijk normaal praten... Iemand die doof is en niet kan praten wordt doofstom genoemd. De verwarring vind ik wel begrijpelijk, zeker gezien dit in de uitwerking van het script totaal niet tot zijn recht komt.

Film oogt verzorgt en heeft een paar fijne scenes. Het totaalplaatje is echter niet meer dan matig. 4.5/10*

avatar van moviespotter

moviespotter

Lange niet slecht, maar ben het met Jeroentjuhhhhh eens, ze heeft het niet meezitten in d'r leven, het is allemaal een beetje té. Maar toch ik kon de film wel uitzitten en hij keek wel lekker weg. Hij krijgt van mij ondanks alle minpuntjes toch een voldoende, want ik heb wel slechtere films in dit genre gezien.

avatar van stinissen

Redelijke thriller met een paar prima schrikmomenten een kleine maar belangrijke tip zet als de aftitteling begint de film stop omdat wat daar na gebeurt de film een beetje verpest.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zeker geen slechte film....als hij hier en daar wat beter uitgewerkt en nog iets spannender was geweest ,had het echt een vette film kunnen worden....

Desondanks helemaal geen slecht horrortje,voor de horror fans zeker het bekijken waard.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik zal er vanavond eens een gooi naar doen. 108 minuten klinkt trouwens wel lang voor een film als deze, we zullen zien hoe het uitpakt.

avatar van mixmaster

mixmaster

best een leuke horror met een aantal leuke scenes en een aardig verhaal.

acteerwerk is goed en camerawerk ook goed.

de film had wel wat harder en smeriger gemogen , dan had het een horrortopper kunnen zijn , nu is het een horror met leuke spanningsopbouw geworden maar met slechts een paar leuke scenes.

de film word hier dan ook aangegeven als thriller en niet als horror.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Mwoh, ik vond het niet zo'n geweldige film. Het hoofdpersonage krijgt wel overdreven veel te voorduren, moeder verloren, zusje verloren en een geest die haar niet met rust laat!

Het acteerwerk is zeker niet slecht voor een film als deze, de locatie is prachtig, maar het verhaal wist mijn interesse niet vast te houden. Dat kwam door het tergend langzame tempo en doordat de makers er ook een stukje drama aan toe willen voegen. Dit werkte voor mij gewoon niet. Deze film was dan ook niet echt aan bij besteed.

avatar van Daan258

Daan258

Hij begon erg leuk maar het werd uiteindelijk helemaal niks en wist mij ook niet meer te boeien.

ik had er veel meer van verwacht.

WASTE OF TIME.

avatar van barcam

barcam

Saai, langdradig, voorspelbaar, slecht geacteerd. Neen deze Horrorfilm boeit voor geen meter.

avatar van ambrosini

ambrosini

Begin scene was goed

Acteurwerk = goed

Verhaal = goed

Film is niet spannend en soms vond ik het saai..

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet slecht hoor deze film waarin toch redelijk geacteerd wordt. Het begin is al gelijk goed. De rest van het verhaal is ook wel aardig, ook al blijf je uiteindelijk ook wel met wat vragen zitten zoals: hoe kan de moordenaar het geluid zo laten klinken dat het achter iemand klinkt? Dat kan volgens mij de beste buikspreker ter wereld niet voor elkaar krijgen Dat had ik wel willen weten. Voor de rest is de film best spannend soms en heeft ook een paar leuke schrikmomenten. En de special FX zijn ook wel aardig gedaan. Niet slecht dus deze film. Ik geef 3 dikke sterren

Trouwens, de synopsis klopt niet helemaal volgens mij. Het dove meisje probeert contact te leggen met haar jongere zusje die door een ongeluk om het leven gekomen is.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Okee het is veranderd

avatar van erik1677

erik1677

mooi camerawerk.

Acteerwerk is ook wel redelijk in orde.

Spanning is er ook allerzins aanwezig.

maar als ik het hoesje zo zie van cassadaga dan verwacht ik wel een beetje een gorefestijn, maar dat is het helaas niet.

De film begint overigens wel ijzersterk.

en verders zitten er zat pluspunten aan de film, maar het was niet de topper die ik hoopte.

avatar van rep_robert

Ongeïnspireerd zooitje dat ondanks de (op het oog) hoge productiewaarde niet beter is dan veel b-meuk dat uit komt.

Grootste irritatiefactor is het dove meisje dat zich niet als een doof meisje gedraagt en veel te normaal praat voor een dove. Doven horen hun klanken niet, daarom praten/klinken die altijd raar. De hoofdrolspeelster in deze film had dat niet, waardoor het al helemaal ongeloofwaardig is.
Dialogen leken met haar leken gewoon op dialogen tussen twee normale mensen. Als het toegevoegde waarde had voor het plot zou ik het nog begrijpen, maar er wordt verder ook totaal niet terug gegrepen naar haar handicap.

Het verhaal is sowieso een zooitje, want haar love-interest dumpt haar ergens na een uurtje om vervolgens niet meer terug te keren. De film bestaat dus uit zaken die allemaal 0,0 waarde hebben voor het zeer ongeloofwaardige, maar bovenal ook saaie plot.

Grootste pluspunt zijn de momenten in de kelder, wanneer de bad guy de puppeteer uithangt met echte meisjes.

avatar van rep_robert

Pazmaster schreef:

Zat ik dus ook mee. Ik kom tot de conclusie dat het gewoon allemaal dikke bullshit is dat nergens op slaat

avatar van nightbreed

nightbreed

Slappe hap! Er worden weer flink wat clichés uit de kast getrokken en bepaalde dingen slaan gewoon nergens op. En by the way, als je doof bent dan ga je anders praten/klinken, ook al heb je voorheen wel een werkend gehoor gehad. Ik snap niet dat er niemand is opgestaan met de woorden 'Misschien is dit niet zo'n goed idee'.

avatar van Theunissen

Als dove vrouw (waarom hierboven staat doof meisje terwijl het gaat om iemand in de 20 is mee een raadsel ) was Kelen Coleman totaal niet overtuigend (kon gewoon praten en ook alles horen, zelfs als men haar niet aankeek) en voegde het ook niets toe aan het verhaal. Het verhaal stelt opzicht ook niet veel voor en is inderdaad best cliché. Er zitten een paar leuke stukjes in (de menselijke marionetten waren geweldig) maar meer ook niet.

P.S. Het gedeelte na de aftiteling slaat inderdaad nergens op en had men net zo goed kunnen weglaten.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Lastig te beoordelen film. Het is niet echt een horror, niet echt een thriller, niet echt een drama. Het is van alles wat en dat geldt eigenlijk voor alle onderdelen van Cassadaga. Het acteerwerk gaat van bar slecht naar prima in orde, de schrikmomenten zijn schaars en de ene keer beter geslaagd dan de andere keer, sommige scenes zijn geweldig terwijl andere scenes totaal overbodig zijn. Vind het verhaal op zich leuk gevonden (al is het allemaal wat ongeloofwaardig, vooral omdat de moordenaar zelf ook bijna bovennatuurlijk lijkt te zien met z'n stem die overal vandaan komt als hij een vrouw kidnapt). Het stuk na de aftiteling is natuurlijk weer Hollywood overdaad. Daar weten ze nog steeds niet: overdaad schaadt.

avatar van dimi303

dimi303

Deed me een beetje denken aan de film May die ik enkele jaren geleden heb gezien.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een goede film maar die me toch een beetje heeft teleur gesteld.

Natuurlijk heeft onze hoofdpersonage het een en ander mee gemaakt, maar ik vond dit niet storend of " over de top" . Als kijker had ik wel een soort van medeleven met haar.
Misschien ook mede door het redelijk goed neerzetten van haar personage.
Nergens heb ik me gestoord aan een van de personages in de film, thans, er zaten geen doorsnee karakters erin verwerkt.

Het verhaal begint spannend en weet dit tot ongeveer een kwart vol te houden. Dan kakt de film erg in en leek het (in mijn ogen) een eeuwigheid te duren voor er weer eens wat vaart in kwam.
Dus echt onderhouden kon ik het niet noemen. De film probeert onvoorspelbaar te zijn maar juist door de nadruk op Thomas te leggen, zou het er te dik bovenop liggen dat hij de moordenaar zou zijn....dus kwam ik al snel uit op de tuinman. Ook na de onthulling van de achterkamer in de kas was het anders te voor de hand liggend. .
Tevens frustreerde het mij dat ik niet wist wat de rede was dat Thomas ook vrouwen deed volgen en foto's van deed maken.
Schrikmomenten zijn inderdaad erg schaars in de film, en die momenten die er zijn, zijn voorspelbaar waardoor ik er niet zo van schrok.
Spanning...tja, wat moet ik daar over zeggen. Laat ik het zo brengen, de film kijkt prima weg en je bent toch wel geboeid wat er allemaal gaat gebeuren gezien onze hoofdpersonage toch wel het een en ander voor haar kiezen heeft gekregen.
SFX zien er prima uit, de gore had voor mij iets meer gemogen. Het was allemaal vrij tam wat ze lieten zien (of ik ben gewoon zo verwend/ verdorven)
Camerawerk is goed en de score vond ik prima bij de film passen.
Kortom, er had meer in deze film kunnen zitten als ze er net iets meer tijd en geld in hadden gestoken. Nu blijft er niet meer van over dan een " wel aardig" filmpje.
Des al niet te min heb ik me vermaakt en krijgt deze film van mij een 3,0*

avatar van Boeikens

Boeikens

Spook puzzel.

Naar mijn smaak net iets teveel puzzelwerk om de draad te behouden.

Voor de rest heeft de film van alles wel iets maar van niets genoeg om me te overtuigen.

Hoesje en verhaal deden me op meer hopen maar goed, ik heb me toch al niet verveeld.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Tonypulp schreef:

Doet me denken aan een poster (Japanse film) die ik zo even niet kan vinden. Wordt vervolgd.

avatar van bjerik76

bjerik76

Er zaten wat mooie beelden,lokaties en fragmenten in de film.

De film begon goed en spannend.

Zodra ze terug ging naar het spirituele dorpje leek het een flink mysterie te worden, dit was alleen niet zo.

Het had wel iets meer een mysterie mogen zijn, en ook wat meer spannende elementen erin.

het eind viel wat tegen, en helemaal het onzinnige stukje na de aftiteling.

Leuke wegkijker, meer niet.

avatar van Noodless

Noodless

Om te beginnen laat het duidelijk zijn dat als je doof wordt op latere leeftijd dat je wel dus met een normale stem kunt praten. De stemmetjes van de dader is wel een bizar gegeven gezien het feit dat je het ook van een andere kant kan horen. Heel raar en eigenlijk een zwak gegeven in de film. Jammer.
Ook het gegeven rond haar doofheid had een betere uitwerking verdiend waardoor de spanning zou verhogen. Voorspelbaar, ja....in zekere mate zoals de meeste films. Dus voor mij geen negatief punt.
Maar daarentegen heeft de film heel wat pluspunten. Zo vond ik de hoofdrolspeelster overtuigend spelen en is het idee rond de menselijke marionetten een origineel knap gegeven. Daarbij vond ik de seance en de scènes in de kelder goed uitgewerkt. Iets meer horrorelementen en spanning zou deze film een hogere score kunnen verdienen....nu net geen 4 sterren. 7,5/10

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Bwa vond deze over de ganse lijn maar zeer matig. Vind hem gewoon als horrorfilm gebuisd. Allemaal vrij voorspelbaar, weinig spanning, matig acteerwerk. Dan vond ik Dread nog wel nicer. Ik vond hier de dader ook een zwakke rol hebben en spelen.

avatar van slam1975

slam1975

Vond hem best oké. Mix van What lies beneath, the hand that rocks the cradle, saw, hellraiser, nightmare on Elmstreet, the Others, Saw, Silence of the lambs. De makers hebben goed naar deze film gekeken. Maar dat het meisje doof is, voegt niet echt wat toe aan de film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Anthony DiBlasi leverde twee jaar voor Cassadaga met Dread een gewaagd en zelfs uitstekend debuut af, maar zijn tweede horrorfilm kent minder succes. De cinematografie van Sam McCurdy bij eerdergenoemd voorbeeld wordt onder andere erg gemist waardoor DiBlasi dit keer een meer TV-achtig gebeuren hanteert. Bovendien wordt er een grote stoot aan dramatiek toegevoegd en dat rekt het gebeuren alleen maar uit. Het desbetreffende sentiment is bijzonder clichématig en met het concept van doofheid worden een aantal zeer merkwaardige fratsen geregisseerd, die door andere gebruikers terecht zijn aangekaart. Richting de helft van de film lanceert DiBlasi eindelijk de horrorelementen en die zijn tegenover het dramagebeuren bijzonder geslaagd. Een aantal schokkende concepten krijgen hun intrede die uiteindelijk naar een meer dan aardige finale leiden. De vormgeving van de moordenaar is huiveringwekkend en de combinatie tussen paranormaliteit en de normale wereld zorgt voor enige onvoorspelbaarheid, maar de dramakant sleept te veel en DiBlasi haalt op visueel gebied beduidend weinig uit. Cassadaga is een tegenvaller als je zo'n stabiel debuut weet te regisseren.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Redelijke horror/thriller die vrij aardig wegkijkt.

Krappe 6

avatar van joolstein

joolstein

Keuze; kijk je liever naar een film waarin een moordenaar met de bijnaam 'Geppetto' die vrouwen ontvoert en ze op een afschuwelijke manier in marionetten veranderd...of naar een karakterportrettering met het leed van de hoofdpersonage in een groot huis, haar liefdesbelang, een mysterieuze oude vrouw en een geestverschijning. Als je liever het eerste wil zien dan moet ik je helaas teleurstellen! Het is meer een film over een dove vrouw die afsluiting zoekt voor haar overleden zus terwijl ze probeert een relatie te onderhouden met een man die een voogdijstrijd voert met zijn ex-vrouw. Veel overbodige verhaallijnen dus en met 100 minuten is veel te lang. oké er zijn wel scenes met de moordenaar maar die missen de harde, grafische horror. Echt heel slecht is de film niet, maar verdrinkt meer in zoetsappige van een een tv-drama, dan dat het horrorfans bediend