• 9.379.042 stemmen

Alternatieve titel: Robert Whitlow's The Trial

Geregisseerd door: Gary Wheeler

Met onder meer: Matthew Modine, Bob Gunton en Robert Forster

Plot The Trial

Na de gruwelijke dood van zijn vrouw en twee zonen lijkt zelfmoord de enige uitweg voor de advocaat Kent "Mac" McClain (Matthew Modine). Tot hij een grote strafzaak toegewezen krijgt die zijn leven en dat van de mensen om hem heen voor altijd zal veranderen.

avatar van the new guy

the new guy

Een 8.5 na 20 stemmen op IMDB. Dat maakte me wel benieuwd. Helaas. Een echt maandagavond RTL8 filmpje.

Een 1.5 uur durende aflevering van Law and Order waarin dan een persoonlijk verlies van de hoofdpersoon is verwerkt. Niet echt denderend dus. Die extra dimensie wat de film speciaal schijnt te maken is slecht uitgevoerd. Niemand zal met de hoofdpersoon meevoelen en z'n keuzes zijn totaal niet beinvloed door zijn ervaringen.

Jammer. Toch 2.5 ster voor de sterke scenes in de rechtzaal.

avatar van mer1973

mer1973

Doorsnee tv-productie, die niet lang blijft hangen.

Een echt woensdagavond drama filmpie van rtl.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Aardige film maar inderdaad niet iets bijzonders. Zoals The new Guy al schrijft is het moeilijk om je te identificeren met de hoofdpersoon. Leike tijdvulling als je echt niets anders te doen hebt.

avatar van stinissen

Middelmatig tv-rechtbank drama niet slecht of zo maar wel erg doorsnee , wel te doen voor een regenachtige middag.

avatar van mug13

mug13

Deze film is niet slecht maar ook niet goed,hij zit er zo lekker duidelijk tussen in.Naar mijn mening krijg je de beste scenes te zien in de rechtbank.Leuke film voor de zondag.

avatar van carla007

carla007

Ik heb me prima vermaakt met deze film, de titel zegt het al The Trial, dus houd je van rechtbankthrillers dan is het een prima filmpje.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

the new guy schreef:

Een echt maandagavond RTL8 filmpje.

mer1973 schreef:

Een echt woensdagavond drama filmpie van rtl.

(verwijderd) schreef:

Leuke film voor de zondag.

stinissen schreef:

wel te doen voor een regenachtige middag.

Lekker dan,

zit ik hier op een redelijk zonnige zaterdagmiddag deze film te kijken.

Gelukkig ga ik dan wel mee in hun beoordelingen. Een matige rechtbankdrama. Geinig om gezien te hebben, maar morgen ben ik hem vergeten......

avatar van the new guy

the new guy

Haha Morpheus, blijken veel saaie dagdelen in de week te zijn, die we op dienen te vullen met dit soort filmpjes!

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/mysterie film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteur Robert Forster...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

avatar van Boenga

Boenga

Middelmaat troef: een bevestiging van wat zo ongeveer iedereen hier schrijft.

Het eerste kwartier is gewoon een ramp: een overdosis aan clichés op alle vlakken: van de basis van het verhaal, over de personages, tot zowat elke zin die uitgesproken wordt: allemaal al tig keer gezien en gehoord.

Wanneer de camera's naar de rechtszaal verhuizen, is er gelukkig beterschap. Niet dat het eindeloos spannend wordt, maar de max 1* waar ik in eerste instantie mee in m'n hoofd zat, die verdwijnt dan gelukkig wel.

Er zit wat in, maar misschien moet zoiets tot een rechtbankdrama van +3u uitgewerkt worden, met oog voor alle details - in plaats van het snelle en goedkope afhaspelen dat hier gebeurt. Om nog niet te spreken over de mega-voorspelbare afloop.

Er mag anderzijds ook wat uit: wat die religieuze inslag hier komt doen is me een raadsel. Sponsoring

of zoiets... ?

Ook het acteerwerk is zo middelmatig als 't maar kan; met ene Randy Wayne als dieptepunt - zit bij elke scene droevig te zijn - en met gelukkig ook een positieve noot: Robert Forsters gelaat maakt veel goed.

Sterkste punt is de poster: het type dat me zo'n dvd automatisch doet kopen.

Cijfer: middelmaat - uiteraard... 2,5*