• 9.371.784 stemmen

Geregisseerd door: Marco Filiberti

Met onder meer: Thyago Alves en Massimo Poggio

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Il Compleanno

"Desire and Discovery on the Italian Riviera"

Een groep oude vrienden huurt een luisterrijke villa, gelegen aan de kust, om gezamenlijk de zomer door te brengen. Hun gelukkig samen zijn wordt echter danig in de war gestuurd als Diego's zoon David en zijn vriendin Shary op het toneel verschijnen. David is buitengewoon aantrekkelijk en dat ziet ook iedereen. Zelfs de gelukkig getrouwde psychiater Matteo voelt zich aangetrokken tot de jongeman, hoewel hij dat zorgvuldig voor zijn vrouw Francesca verborgen houdt. Maar al snel is een gevaarlijke spanning voelbaar, alhoewel de vrienden net doen alsof er niets aan de hand is. En voordat de vakantie eindigt zal deze hun levens onuitwisbaar tekenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ags50

ags50

En mocht iemand "David" bekend voorkomen: Thyago Alves is fotomodel geweest voor Armani en Versace. Grappig, want in deze film wordt gerefereerd naar zijn modellenwerk.

avatar van gauke

gauke

Een heerlijk, knap gemaakt, Italiaans, tragisch (als een opera), melodramatisch, homo-erotisch verhaal over verboden liefde en verdringing/onderdrukking van gevoelens. Hoewel er enkele overbodige subplots zijn, werkt de film langzaam naar de climax, is een karakterstudie over relaties en een krachtig portret over de gevaren van zelfontkenning. De plaatjes zijn prachtig geschoten en er wordt bijzonder goed geacteerd.

avatar van Ohnaka

Ohnaka

Wat een draak van een verhaal. Niet aan mij besteed. En de jongeman werd bijna hetero-erotisch in beeld gebracht. Goed geacteerd, dat dan weer wel. Maar de muziekkeuze tijdens bepaalde scènes was zo clichématig en wanstaltig, dat het een halve punt aftrek verdient.

avatar van henkula

henkula

Drama om het drama valt bij mij meestal niet goed, het leek goed te gaan in deze film.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1947 berichten

Wij vinden dit één van de betere films met een 'gay' thema. Prachtige plaatjes van Italië. Maar de acteurs spelen ook erg sterk. Je voelt de frustratie van de hoofdrol speler. Dat hij stoeit met zijn verborgen verlangens. Het einde blijft heftig.

avatar van Darbie

Darbie

Patethisch & Klichematig ,...........zoals Ohnaka al zei: "Wat een draak van een verhaal."

avatar van AnyaH

AnyaH

Wauw, ik ben nog nooit in Italië geweest, maar ik zou er zo naartoe willen! Ten 1e herkende ik acteur Gassman van de film Hamam. Ten 2e heb ik de film wellicht anders bekeken dan de bedoeling was..... Ik vind namelijk Matteo onwijs veel aantrekkelijker dan David. Een Italiaan met blauwe ogen! En liever hadden ze echt een 18-jarige (of hooguit 20-jarige) voor David gekozen, want Thyago ziet er echt te volwassen uit. En wat een vreselijk dramatisch einde, net als in een Italiaanse opera! Neemt niet weg dat de film en de muziek ronduit prachtig zijn!