• 9.371.183 stemmen

Toki o Kakeru Shôjo (2010)

Avontuur | 122 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titel: Time Traveller: The Girl Who Leapt through Time

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Masaaki Taniguchi

Met onder meer: Riisa Naka, Akiyoshi Nakao en Narumi Yasuda

Gesproken taal: Japans

Plot Toki o Kakeru Shôjo

Kazuko Yoshiyama, een derdejaars junior high school student, ruimt samen met haar klasgenoten Kazuo Fukamachi en Goro Asakura, het scheikunde lab op. Ze ruikt plotseling een lavendel-achtige lucht en valt flauw. Na 3 dagen beginnen er rare dingen om Kazuko te gebeuren, inclusief het afbranden van Goro's huis na een aardbeving. De volgende ochtend, precies tegelijk met een auto-ongeluk, wordt Kazuko 24 uur terug in de tijd gezet.

Akari Yoshiyama

Young Goro Asakura

Satoru Motomiya

Natsuko Ichise

avatar van stinissen

Het genre is avontuur maar moet ook romantiek en niet te vergeten drama zijn. De film kijkt lekker weg en is nooit saai.

Het einde van de film was persoonlijk niet mijn einde ik zou het iets anders hebben gedaan verder een vermakelijke film.

avatar van vranque

vranque

Viel enigzins tegen en kwam nogal naief over maar omdat het wel lekker meeslepend was geef ik een half puntje meer dan oorspronkelijk de bedoeling was.

avatar van RickZ

RickZ

Een Japanse romantische SF-avonturenfilm met een lang verhaal (2 uur) maar het blijft toch allemaal wel onderhoudend. Middenin zakt het wat in maar het laatste halfuur maakt dat weer helemaal goed. Het einde was idd wat minder maar het paste wel in het verhaal. Zeker wel een voldoende (3+, afgerond omhoog naar 3.5), en een kleine aanrader voor op een regenachtige dag.

De plot hierboven is trouwens TOTAAL NIET wat er in de film gebeurd!! Op zich is dat niet erg want nu is er niets verklapt.

avatar van Black Math

Black Math

Matig. Ben deze gaan kijken omdat het gebaseerd is op hetzelfde boek waarop de anime The Girl Who Leapt Through Time gebaseerd is. Vond die toch wel een stuk beter. Visueel is het degelijk, maar nooit echt mooi, zelfs in de tijdsprong had wat mij betreft meer in gezeten. De muziek was een beetje Hollywoodachtig. Erg nadrukkelijk aanwezig als er iets gebeurt, wat ik als storend ervaar. Ook was het J-Pop gehalte erg hoog. Jammer.
Verhaaltje was wel vermakelijk, al vond ik het een beetje vreemd dat ze zich ineens bedacht dat ze naar 1974 ipv 1972 moest. De afloop die niet geheel positief was beviel me eigenlijk wel.
Vond overigens de hoofdrolspeelster tegen het irritante aanzitten zo hyperactief kon ze zijn. Al met al een fikse tegenvaller. 1,5*.

avatar van The One Ring

The One Ring

Nogal matige film. Vrij slecht geacteerd en dan met name door de hoofdpersoon, het ziet eruit als en tv-film en dan misschien nog wat minder, het is erg traag en de dialogen zijn ook niet bijster interessant. Eigenlijk heeft alleen de interessante verhaallijn nog wel iets te bieden, al is het enigzins jammer dat uiteindelijk alle hoofdpersonen óf doodgaan óf hun geheugen gewist krijgen (met uitzondering van de man van de toekomst natuurlijk), wat iets zinloos aan het hele verhaal geeft. De laatste scène werkte daarentegen wel en daar kan ik een halve ster extra voor kwijt. Toch is hier niet veel te vinden om aan te raden.

• 2048 berichten

Remake van de animatiefilm , neem ik aan?

avatar van Black Math

Black Math

Gebaseerd op hetzelfde boek geloof ik. Verhaal was wel echt anders.

• 2048 berichten

Ja, dat zag ik thanks voor de info

avatar van Observator

Observator

Hm, waarschijnlijk vanwege de titel niet eerder gespot. Heeft toch wel mijn interesse.

avatar van Baggerman

Baggerman

LimeLou schreef:

Remake van de animatiefilm , neem ik aan?

Eerder een remake van deze van Obayashi!

• 2048 berichten

Oh, wist ik niet Leuk om te weten.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Leuk...meisje was soms irritant maar dat lag waarschijnlijk eerder aan haar rol dan aan haarzelf...