• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: Petr Jákl

Met onder meer: Konstantin Lavronenko en Michal Dlouhý

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Kajinek

"He escaped from a high-security jail. To prove his innocence or to take his revenge?"

Een thriller gebaseerd op de moordenaar Jiří Kajínek. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf voor de moorden op twee grote namen uit de onderwereld in 1993 en het ernstig verwonden van een derde. Hij beweert echter onschuldig te zijn en is een paar keer op geniale wijze uit de gevangenis ontsnapt.

avatar van stinissen

Kajinek ziet er wel gelikt uit maar mist toch het ietsje extra wat een film goed maakt , het verhaal berust op ware gebeurtenissen en de hoofdrolspeler (Konstantin Lavronenko) lijkt echt twee druppels water op José Mourinho.

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Nadat ik het verhaal had gelezen had ik wel wat meer verwacht van de film, zou graag wat meer van het gevangenis leven van Kajinek hebben gezien.

Toch is de film niet slecht, je blijft je eigen afvragen hoe het af gaat lopen.

Absoluut geen topper, maar wel de moeite waard om te kijken.

avatar van mug13

mug13

Goede film met een zeer interessant waargebeurd verhaal.Van het begin tot het eind geen seconde verveeld.(Ja,ik ben tevreden).

avatar van Atheistus

Atheistus

Niet slecht, ben benieuwd hoe het verder gaat.

avatar van lykathea

lykathea

stinissen schreef:

Inderdaad, ik heb die vergelijking met Mourinho ook altijd gemaakt. Sowieso erg fijne acteur in wat ik hem gezien heb. Kan zonder woorden vaak nog meer zeggen dan met, wat een goede van een slechte acteur in veel gevallen onderscheid in mijn optiek.

Ben benieuwd naar deze film, ondanks de ietwat lage/middelmatige score.

avatar van gauke

gauke

Enigszins politieke thriller, energiek en eigenzinnig van toon, met behoorlijk opgezette actiescènes, maar met middelmatig spelende acteurs en een wat haperend plot. De gelijkenis met Mourinho is inderdaad treffend.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Interessant verhaal, enkele aspecten werden goed uitgewerkt, wel essentieel bij deze film dat het op ware feiten berust. Zeker de moeite waard, fijne Tsjechische sfeer ook.

avatar van RickZ

RickZ

Tsjechisch misdaaddrama over beruchte gevangen crimineel.De actiescenes zijn in dik in orde, het acteerwerk en het verhaal eromheen zijn okee, maar nergens wordt het echt goed. Geen toopper dus, maar zeker wel onderhoudend. Ruime voldoende.

avatar van missl

missl

Verhaal over een misdadiger waaruit blijkt dat er meer achter de moord zat dan naar buiten (mag) komen. Best spannend, actie erbij, ware feiten, prima film.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

(verwijderd) schreef:

Mee eens.