Until Proven Innocent (2009)
Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Burger
Met onder meer: Peter Elliott, Cohen Holloway en Jodie Rimmer
6,2 (96)
Plot Until Proven Innocent
In 1992 wordt David Dougherty schuldig bevonden aan en opgesloten voor de ontvoering en verkrachting van zijn 11-jarige buurmeisje. Er waren twee processen voor nodig; tweemaal een hoger beroep bij het hooggerechtshof, een petitie bij de gouverneur-generaal en vier jaar, zes maanden en één week in de gevangenis, voordat David uiteindelijk zijn vrijheid terugwon en gratie kreeg voor de misdaad die hij nooit heeft begaan. Maar het zou niet zijn gebeurd zonder de niet aflatende inspanningen van drie personen; een journalist, een advocaat en een wetenschapper die hun eigen persoonlijke en professionele leven op het spel zetten om te bewijzen dat David Dougherty onschuldig is.
Murray Gibson
David Dougherty
Donna Chisholm
Dr Patricia Sullivan
Ari Geursen
Clerk of Court Second Trial
Forewoman Second Trial
Gameover
Goede film en persoonlijk vind ik waar gebeurde verhalen altijd fijn om te zien. Kortom sterke film en zeker de moeite waard om te kijken.
Redelijk waargebeurd drama uit kiwi land, ongelofelijk eigenlijk wat die man allemaal moest door staan om vrij te komen.
Ook raar was dat na de dna test het slachtoffertje vol hield dat hij toch de dader was....
SaBBeS
Mwah mwah, niet heel slecht ofzo, maar het is allemaal al eens gedaan en in dat geval ook beter gedaan. Ik had bijna meer het idee naar een documentaire te kijken dan naar een film. Zat weinig spanning in en dat maakte het lastig om constant geboeid te blijven, zelfs al is de speelduur nog zo kort.
Eibmoz
Bijzonder sterke film gebaseerd op een waar verhaal, zeer de moeite waard.
Richard_Voorhees
Het is inderdaad allemaal al eens gedaan, maar ik blijf dit soort films gewoon mooi vinden, vooral als ze, zoals in dit geval, op een waargebeurd proces gebaseerd zijn. 4 welverdiende sterren.
boemboem27
goede sterke op waarheid beruste film.
we hebben al vaker zoiets gezien maar het is en blijft zeker de moeite v/h kijken waard.
het ongeloof, het gerommel met gegevens, je zou er echt kwaad om worden.
echte aanrader..
Leo1954
- 2073 berichten
Goeie en spannende film gemaakt voor TV. Jodie Rimmer vind ik opvallend goed spelen, dat geldt eigenlijk voor de hele cast. Films op dit soort waargebeurde geschiedenissen zijn niet uniek, maar het is een verademing om dit soort film door Nieuw-Zeelandse maker te zien en niet het gladde en meestal over the top Hollywoods.
Het verhaal is overigens meer dan redelijk waar gebeurd, hier worden de werkelijke feiten getoond samen met de werkelijke dader. Ook dat is bij Hollywood waar gebeurde verhalen meestal wel anders.
eldorado
Valt beetje tegen. Geen film om geld aan uit te geven.
Echt een KRO tv-film voor op een late avond.
Mr Thee
Valt beetje tegen. Geen film om geld aan uit te geven.
Echt een KRO tv-film voor op een late avond.
helemaal mee eens; ik noem het dan een RTL4 film...de KRO heeft ook vast van dergelijke krakers...
ik dacht dat het wel aardig was een film te kijken uit NZ.....je hoort immers niet vaak van de NZ filmindustrie ( ikhoud me aanbevolen voor aanraders uit NZ!). het bleek een film met een erg voorspelbaar verhaal...sommige dingen zijn te makkelijk en voorspelbaar uitgewerkt...in de aftiteling blijkt plots dat het "waargebeurde verhaal" best iets "verassends" in zich had...
met dit verrassende deel van het werkelijke verhaal is in de film nauwelijks iets gedaan! absoluut geen creatief hoogtepunt dus! schandalig bijna!
popcorn en cola
Goede verfilming van een waargebeurd verhaal. Onvoorstelbaar dat ondanks het DNA-bewijs de zaken toch anders kunnen worden uitgelegd, en dan vooral hoe die rechter daar mee omgaat.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'