• 9.377.362 stemmen

Geregisseerd door: Christian E. Christiansen

Met onder meer: Tuva Novotny, Carsten Bjørnlund en Flemming Enevold

Gesproken taal: Deens, Engels, Italiaans en Pools

Plot ID:A

Aliena wordt wakker op de oever van een rivier in Frankrijk. Ze is haar geheugen kwijt, heeft een zak van 2 miljoen euro in haar bezit en een litteken over haar borst. Ze ontdekt al gauw dat ze achtervolgd wordt door mysterieuze mannen. Ze beseft dat haar accent Deens is en ze besluit naar Denemarken te gaan om uit te zoeken wie ze is. Aliena verneemt geleidelijk aan dat haar leven ingewikkelder was dan ze eerst dacht. Ze raakt verstrikt in een web van tegenstrijdige verhalen van haar geliefden en ze poogt zich een weg naar de waarheid te banen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Redelijk goede Deense conspiracy thriller, met een vrij standaard verhaal die inderdaad ook verdacht veel op dat van Jason Bourne lijkt. Vrouw word met geheugenverlies wakker en blijkt een hoop op der geweten te hebben en is doelwit van een Nederlandse(!) bende. Dat zorgt weer voor een typisch kat en muisspel dat zo nu en dan nog aardig werkt met redelijke actiescenes. Wel jammer dat de film op het laatst niet gewoon in Rotterdam kon blijven.

Zeker een aardige film.

avatar van blurp194

blurp194

Flauw kijkvoer.

Het wordt allemaal vrij vlot gebracht, en daarom lijkt het nog wel wat spannend. Maar het verhaal is knap onwaarschijnlijk, en de lange flashback wordt wel leuk aan geheugenverlies opgehangen maar dat neemt niet weg dat het daardoor toch een wat uitleggerig gedoe wordt - want goedbeschouwd wisten we dat hele stuk eigenlijk al, de paar details die daarmee boven water komen doen ook maar weinig ter zake.

Pluspunt dat iedereen tenminste de goeie taal spreekt. Minpunt dan weer de manier waarop de kop van Tuva Novotny wordt toegetakeld - geen gezicht dat donkere kapsel.

avatar van Theunissen

Hoewel de film inderdaad veel toevalligheden bevat (ook wendingen), was dit best een aardige Europese thriller waarbij Nederland ook nog een groot aandeel had in de vorm van diverse acteurs (die gewoon Nederlands praten) en de locatie Rotterdam. De film begint lekker mysterieus en houdt dit min of meer vast tot het einde. Ook is de film best boeiend en hier en daar een beetje spannend. De vele wendingen en toevalligheden zijn misschien iets te veel van het goede, maar eigenlijk passen ze wel goed bij het verhaal. De cast deed het best aardig en dan met name natuurlijk hoofdrolspeelster Tuva Novotny maar ook onze landgenoot John Buijsman (wel geen echte grote rol).

P.S. wel grappig in Frankrijk zag Tuva Novotny er nog witjes uit en eenmaal in Denemarken liep ze erbij als een gebraden kippetje (dat zag er eigenlijk niet uit)

avatar van Decec

Decec

Een goede thriller film...

Prima verhaal...

Er zijn ook Nederland gezegd (wordt geen Nederland ondertiteld)...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Prima film waarin de vaart er soms toch lekker in zit. Het amnesiarecept valt meestal wel bij mij in de smaak. Actiescènes zagen er goed uit. Mooie beelden in het algemeen (blu-rayversie). Ook leuk om wat van Nederland te zien en dat de beoogde Nederlanders ook echt Nederlands spreken.

Minpunten zijn toch wel de toevalligheden (de achtervolgers die haar zomaar kunnen vinden en natuurlijk dat haar echtgenoot hier allemaal achter zit) en het tenenkrommend slechte acteerwerk van Buijsman. Ook het cheesy einde had niet gehoeven.

Ik heb me desondanks toch vermaakt, en daar draait het om.

7,5/10

avatar van AniSter

AniSter

In vergelijk met de berg Amerikaanse bagger binnen dit genre vond ik dit toch wel een verademing. Een lekker lopende thriller die geen moment verveelde. Het einde was voorspelbaar maar in ieder geval happy....

Novotny zette de dame met geheugenverlies prima neer en haar eindklap was tenminste in één keer goed raak; in menig Amerikaanse film zou de ontvanger hiervan nog 3 keer opstaan...

avatar van boemboem27

boemboem27

redelijk spannende Deense thriller/misdaad die toch op een of andere manier boeit.

je wilt toch weten hoe het e.e.a. in elkaar steekt.

dat blijft toch vrij lang onduidelijk.

paar kleine rolletjes voor wat Nederlandse acteurs oa John Buijsman.

ook nog stukje Rotterdam in beeld.

heb me best vermaakt, niet te lang of te kort