• 9.374.652 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 2010

Plot New Kids Turbo

"Kick some kut"

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.

Gerrie van Boven

Manuela van Grinsven

Reinout Oerlemans

Rikkert's boss

avatar van rep_robert

Gelukkig had ik de film in een middagvoorstelling gezien, anders was de waardering nog lager geweest

avatar van yacoub

yacoub

Morgen ga ik em kijken! ben benieuwd

avatar van minxz

minxz

rep_robert schreef:

merijn82 schreef:

Hij zegt er toch bij 'ieder zijn ding'. Ik ben het volkomen met Pete_033 eens. En als er iets oppervlakkig is, dan is het wel de 'humor' van deze serie.

Maar veel plezier allemaal hoor!

Hij zegt dat het slecht is, definieer dat dan eens. Geef eens argumenten (je bent het tenslotte met hem eens zeg je).

Is de categorie absurbistische humor (waar de makers voor gaan) is het 1 van de beste Nederlandse films ooit in mijn ogen. Van minuut 1 tot het eind gaat het aan 1 stuk door en zit er geen moment bij dat het langdradig wordt of het je gaat vervelen. Het verhaal gaat nergens over, de actie is totaal over de top (maar ziet er qua explosies voor een nederlandse productie trouwens ook prima uit) en de grappen zijn waarschijnlijk grover dan ze ooit zijn gemaakt op de nl televisie: maar dat is juist wat de makers (en de liefhebbers van dit soort humor) willen.

Dat het je smaak niet is of dat genre je tegenstaat prima, dat kan. Maar om te zeggen dat iets slecht is terwijl hij zelf aangeeft ooit maar enkele minuten van 1 aflevering uit 1 van de 3 seizoenen te hebben gezien is ronduit kortzichtig en, zoals al werd gezegd, oppervlakkig.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Vanavond gelukkig nog een plaatsje kunnen bemachtigen!

avatar van Fortune

Fortune

minxz schreef:

Dus 's middags zijn alle films beter???

neen, 's middags heb je minder van die dronken randdebielen die alles bij elkaar schreeuwen.

avatar van Jesse93

Jesse93

Vanavond in A'dam kijken

avatar van Pkunk

Pkunk

Dikke lol in de bios. De sfeer zal erg geholpen hebben. Evengoed 4*

minxz schreef:

Dus 's middags zijn alle films beter???

Al dat petjesvolk nog gewoon lekker bezigo p schoo. Met andere woorden, een rustige zaal zonder irritante pubers. Wat je ongetwijfeld bij deze film zal hebben Fortune zegt het ook al.

"s Middags naar de film is veel leuker inderdaad ja.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Tja, wat moet je hier over zeggen. Het volstrekt bizarre en over de top scenario hebben me af en toe hard doen lachen. Maar verder heeft New Kidz niets te bieden en zal bij herhaling hoogstwaarschijnlijk zwaar tegenvallen.

avatar van zolderboy

zolderboy

Gisteren gezien in bioscoop, geweldige film, super gelachen.

Kijk nu al uit naar het volgende deel

Voor mij een dikke 5 aan sterren

avatar van Jdy

Jdy

Fortune schreef:

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Matige film. Op een gegeven moment werden de grappen wel erg voorspelbaar. Vooral het overreden worden door een auto was erg vervelend (de 3e keer ) Daarnaast heb ik weinig gelachen eigenlijk.. paar leuke momenten, maar voornamelijk heel veel flauwe grappen. Ook jammer dat 2 personages bijna niets gezegd hebben.. Ik heb me daarentegen niet geergerd aan de film. De sketches die ik heb gezien waren wel een stuk beter.

2,0

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

heb me de hele film rot gelachen _0_

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Roel- schreef:

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Mijn gedachten

avatar van soom

soom

Niemand komt aan Maaskantje.

Ja, en nee.
Ja, voor enkele humoristische momenten en wat lollige stukjes scene.
Nee voor al dat gevloek en gescheld. Ja, het kan wel, dat dat onderdeel is van de sketches van de 5 heren, maar een béétje minder kán imo toch ook wel.
Maar ja, dat vind ik, omdat ik dat soort dingen niet helemaal okay vind. Niet dat ik met een opgeheven vingertje ga zitten, maar het kan wel een beetje minder. Dat wel.

Wel lollig, dus. Het verhaal sprak me niet helemaal aan, en ik vond sommige dingen wel erg flauw en over the top, maar over het algemeen genomen kon ik me wel vermaken. Theo Maassen, Reinout, en Jody Bernal, leverden de leukste momenten, de rest van de film vond ik wel een beetje zo-zo.

En natuurlijk is het moment van Antonie, stilzwijgend en rustig, achter de camera, een erg mooi moment. In memoriam, Antonie, ik hoop dat je je rust hebt gevonden..
De film dendert aan één stuk door, kent zoals ik dus schreef, wel een paar mooie momenten, maar het is niet mijn soort humor. Wel lollig op bepaalde momenten, maar dat is ook eigenlijk het enige.

(zat overigens in een extreem volle zaal, en gelukkig kon ik nog een kaartje krijgen, omdat enkele reserveringen, die gemaakt waren, niet kwamen opdagen: De zaal was namelijk uitverkocht).

avatar van director88

director88

4 sterren,

Waarom, nou het is een Nederlandse productie dus je moet hem niet gaan vergelijken met een Hollywoodfilm.

Ik kom uit Brabant en ik snap best dat mensen boven de maas moeite hebben met het verstaan van sommige stukken, maar kom op mensen dit is toch een van de beste komedies van Nederland ooit, ik ken echt geen betere (ja misschien Flodder). Er zitten echt mega goede grappen in. De film is grof en over de top maar dat maakt hem zo geniaal.

Tot slot wie verzint het: een plak ham als tientje GENIAAL!!!!

avatar van jirachi03

jirachi03

In de middag heb je wel irritante volwassene

avatar van timbo_

timbo_

Jdy schreef:

Dus jij laat je cijfer beïnvloeden door het publiek?

De mensen waarmee je een film kijkt kunnen wel degelijk van grote invloed zijn op de ervaring. Daar schamper over doen klinkt misschien wel stoer maar is natuurlijk onzinnig.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

director88 schreef:

een plak ham als tientje

Dit was inderdaad baas. Ook het random overrijden van personen kan ik vaak waarderen (zeer droog gebracht), hoewel het hier opgegeven moment iets te veelvuldig gebeurde. Paul Elstak die uit de lucht komt vliegen was sowieso een dikke misser, net als Oerlemans zijn rolletje. Hans Teeuwen is wel lollig, maar vooral Maassen laat een keer leuke moves zien.

Verder is het publiek echt een dikke- waard. Zitten er nog maar 10 mensen in de zaal, komen de kerels van 20-30 jaar al schreeuwend binnen lopen. Ook tijdens de film veelal nog geschreeuw en commentaar (de bekende woorden). Kon me er gelukkig slechts deels aan irriteren, enkel dat één zo'n gast een tijdje lang muziek op zijn mobiel ging afspelen was erg vervelend. Over het klootjesvolk zal ik me verder maar onthouden van commentaar. Overigens gaan zien omdat mijn broertje -15 jaar, tja- dit zo geniaal vindt, vond zelf de serie vroeger ook al niet veel.

2.5* zitten geslaagde stukken in, maar de overgangen en het geheel zijn vaak net niet overtuigend genoeg.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vooral de eerste helft veel van het oude bekende. Grappig, maar niet voldoende om non-stop te schuddebuiken. Tweede helft daarintegen was goed te doen. De vuurgevechten maakten een boel goed. Ook nog een paar lekkere flauwe grappen alhoewel er inderdaad een paar kleine missers in zaten. Vooral het stukje met Oerlemans was wat over de top.

Mooi dat de zaal even stil viel toen Antonie Kamerling in beeld kwam! Blijft toch zonde van de beste man!

2,5 !

Jdy schreef:

Dus jij laat je cijfer beïnvloeden door het publiek?

Heb ik bijvoorbeeld tijdens de 1e Paranormal Activity gehad, zat er vooraan in de zaal de hele tijd van dat tuig dat overal commentaar op moest hebben. Neemt toch een stuk spanning weg, omdat je dan niet goed in de film zit.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hard, flauw, bruut, ranzig, idioot. Het plot van New Kids Turbo is een simpele kringloop-kapstok, waar zoveel mogelijk ongein aan wordt opgehangen. Bloed, kogels en talloze aanrijdingen, Ernst Bobbie en de rest-taferelen, een soundtrack vol überfoute DJ Paul Elstak, belabberd acteerwerk en een waslijst plotholes waar je heel Moviemistakes.com mee zou kunnen vullen. En het bijzondere is; New Kids lijkt er mee weg te komen. Filmsnobs zullen walgen, het grote publiek zal hoogstwaarschijnlijk genieten. Je kunt je er overigens wel aan gaan storen. Maar het heeft verrekte weinig zin.

Maakt dit New Kids Turbo tot een sterke komedie? Niet echt. Het is af en toe zeker vermakelijk en vooral als alle vormen van subtiliteit aan de kant worden geschoven, ligt de amusementswaarde hoog. Maar zoals al vaker is gezegd, de film heeft moeite anderhalf uur op één niveau te blijven zitten. Het eerste deel van de film is dan ook vooral een aaneenschakeling van korte sketches, zoals we ze kennen van de serie. Sketches van wisselend niveau met af en toe een geestige vondst. Neem het plakje vlees als tientje, die brandblusser of de gehandicapte automonteur. Kort, maar imo juist daarom effectief.

Wat vooral opvalt is de matige timing van veel grappen. De slapstick, absurde humor en tekenfilm-achtige taferelen werken meestal nog prima, maar zodra er wordt gesproken, is het vrijwel gedaan met de humor. Dan is zelfs die zoveelste aanrijding nog leuker (en die gingen al snel vervelen). Ook tussen de vijf hoofdpersonages zat imo verschil. Vond die Gerrie en Barrie veruit de vermakelijkste karakters, maar de rest was vooral vrij matig en zelden grappig. Wat dat betreft is New Kids Turbo precies wat je er van kunt verwachten; een hoop gekut, maar een sterke komedie levert het niet op. Enkel een geinige hedendaagse variant van Flodder. Dus over een paar jaar New Kids in Amerika?

2,5 sterren.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

trailer bekeken... Iets dat men alleen in Holland kan smaken misschien ?

avatar van Goldenskull

Goldenskull

In Duitsland schijnen ze het ook fantastisch te vinden..

avatar van RipCurl

RipCurl

Hans Teeuwen is wel lollig, maar vooral Maassen laat een keer leuke moves zien.

Hans Teeuwen zegt wel geteld 3 regels die opzich helemaal niet leuk zijn, alleen de payoff is leuk maar die komt niet van hem. Theo Maassen was nou ook niet briljant, want hoorde maar weinig mensen lachen toen hij in beeld was. Zijn rol was tenslotte ook minimaal. DJ Paul die uit de lucht valt als reddende engel kon ik wel om lachen. Wel stoer van hem dat ie het doet met snor en al.

avatar van russo

russo

theo maasen vond ik juist wel lache op het einde, dat ie ging hakken met die biertjes in zn hand

mooiste stukje vond ik toch wel die boerderij, en net na het ongeluk met die auto.

alleen jammer dat het publiek waar we tussen zaten bijna net zo aso was als de new kids zelf, heb zelden een bioscoop zaal zo smerig met bierflessen, popcorn en weet ik was gezien aan het eind van de film

avatar van rep_robert

Theo Maassen zijn rol was best leuk. Maar op een gegeven moment staat hij als een Oempa loempa te springen. Geen idee wat daar in godsnaam grappig aan zou moeten zijn.

Hans Teeuwen zijn rol toch leuker, maar zoals RipCurl al zei, de pay off van de grap is echt hilarisch.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Toen ik de overvolle zaal binnenstapte, kon ik het niet nalaten om even snel naar de mensen te kijken. Toen ik zag dat sommige een exemplaar van A La Recherche du Temps Perdu van Marcel Proust en Als op Een Winternacht een Reiziger van Italo Calvino onder hun armen hadden steken, wist ik dat ik in goed gezelschap was. In deze zaal, vol met mensen waar je urenlang een goed gesprek mee zou kunnen voeren, stond iets magisch te gebeuren: filmmagie

In deze serene, hoogst schrijnende aanklacht tegen onze kapitalistische maatschappij, maken we kennis met onze hoofdfiguren. Stuk voor stuk randgevallen, de archetypes van het proletariaat die achtervolgd worden door problemen en door hun kapitalistische werkgevers. Wanneer ze de deur worden gewezen, begint hun prachtig verhaal waar ze zichzelf en elkaar beter leren kennen. Het script toont met een stel prachtige zinswendingen hoe de personages, ondanks hun uitzichtloze wereld, zich toch nog open stellen voor datgene waar elke mens zich aan kan optrekken: de lach, alsook het vrouwelijk geslachtsorgaan, maar dat even terzijde.

Een favoriete scene kiezen is haast kiezen tussen je eigen kinderen. Toch eentje die ik hoogst schrijnend vond is waarbij één van die onderdrukten opmerkt dat er schijt op de televisie is, waarna de camera zich naar de plaats richt waar voorheen het televisietoestel stond en toont dat er inderdaad werkelijk schijt aan de muur hangt. Hoe die stront daar is gekomen weten we niet, als kijker tast je hierbij in het duister en dus ook letterlijk in de stront. Wat het allemaal moge betekenen en of er enige link bestaat tussen de bruine smurrie en een soort aanklacht tegenover onze massamedia maatschappij, laat ik aan die mensen over die zich bezig houden met filmnarratologie en andere culturele studies. Toch toont het maar weer eens dat de makers geen controverse schuwen. Want vergis u niet, deze scene zal nog veel inkt doen vloeien.

Wat wel jammer is, is dat de acteurs nogal bekakt Algemeen Nederlands praten. Dit kwam niet echt naturel over.

Toch kan je hier over niets anders spreken dan een meesterwerk, het meesterwerk dat we nodig hadden om ons uit deze economische crisis te redden. De It's a Wonderful Life voor het nieuwe decennium. Dat deze film in de bioscoopzalen komt, juist in de periode dat de Academy Awards nominaties bekendgemaakt zullen worden, lijkt me geen toeval. Een film om nooit te vergeten!

avatar van merijn82

merijn82