Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Richard Roxburgh, Alice Parkinson en Rhys Wakefield
Releasedatum: 17 maart 2011
Bekijk via CANAL+
Plot Sanctum
"The only way out is down."
Een team van duikers is op expeditie naar de grootste, mooiste en minst toegankelijke grotten op aarde. Door een tropische storm worden ze gedwongen dieper de grotten in te gaan. De ervaren duiker Frank McGuire heeft de Esa-ala grotten in de Zuidelijke Pacific maandenlang onderzocht. Maar wanneer zijn onbekende vluchtweg geblokkeerd is door een vloedgolf wordt Frank's team inclusief zijn zeventienjarige zoon Josh en financier Carl Hurley gedwongen hun plan radicaal te wijzigen. Met slinkende voorraden moeten ze door een onderwater doolhof navigeren om een uitweg te vinden.
Willy Wartaal
Dramatisch, inhoudsloos en tijdverspilling zijn 3 woorden die goed bij deze prent passen.
James Cameron zal zich achteraf wel afvragen wat hem bezielde, zijn naam wordt hier toch wel geschaad. Zie nu ook pas dat op de cover zelfs de titels Avatar en Titanic vermeld worden, schandalig! Ik heb ook zo het idee dat de "3D" hier erg wordt misbruikt, ook al heb ik hem normaal bekeken.
John Lee Hooker
Het hele concept is best aardig: een grote cave met veel water en ondergrondse gangen die nog niet helemaal onderzocht zijn.
De cast is niet heel erg bijzonder maar wel geloofwaardig genoeg. Alleen die gozer die George speelde kwam niet helemaal goed uit de verf en van Josh was ik ook niet echt gecharmeerd. Jude vond ik trouwens een erg irritant personage want ze stelde zich continu aan en ze kon alleen maar ruzie maken.
Sowiezo zaten er iets teveel ruzies in. Altijd ergerlijk dat er in dit soort situaties van die meningsverschillen ontstaan want ik zou juist zeggen dat je samen er alles aan doet om er goed uit te komen. Maar nee, ze gaan een beetje moeilijk liggen doen. En dan especialy Carl, die de held uit wil hangen. Waarom gaat hij er in godsnaam opeens vandoor terwijl hij niet eens de weg weet?! Samen sta je sterker. Later slaat die idioot zelfs Frank neer met een steen.
Verder kwamen er ook weer de standaard keuzes voorbij zoals iemand achterlaten of iemand doden omdat hij anders teveel pijn lijd.
Die scène waarbij Josh en Frank tussen die wanden aan het klimmen waren en daarna boven kwamen was nogal verkeerd aangepakt. Frank vertelt iets over poëzie en ze zijn heel ontspannen maar als ze boven komen zijn ze toch opeens erg blij. Alsof dat een spannend moment was ofzo...
De scène waar Josh en z'n vader bij die tank kwamen met die opening in het plafond was een beetje slap neergezet en daar hadden ze meer uit kunnen halen.
Vrijwel het enige verrassende vond ik dat Jude ongeveer in het midden afhaakte doordat ze in de 'vleesblender' terecht kwam. Ik had verwacht dat Josh en die meid als laatste overbleven zodat er nog een romantisch toetje serveert kon worden. Maar die vader en de rest stierf wel zoals ik gedacht had.
Het is een redelijk onderhoudende film met een originele locatie. Uitwerking had helaas beter gemoeten.
Sunday
Na het zien van de film voelde ik me een beetje misleid. Je wordt lekker gemaakt door de grote naam en faam van James Cameron. Maar de personages zijn erg ongeloofwaardig, ik kon niet met ze meeleven, had er geen gevoel bij. Eigenlijk is het gewoon slecht. De grapjes van Josh, het onbegrijpelijke gezeur van Vic........ De beelden daarentegen zijn wel mooi, vond de 3d-versie ook wel een meerwaarde.
predator 2
Ik vond het een goeie film,het begon weer een beetje op zijn amerikaans,met die flouwe grappen enz...maar later vond ik hem steeds heftiger en realistischer worden.
Joän
Ik had meer van deze film verwacht.
De eerste 15 minuten vond ik veelbelovend, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat dit leek op een docu van National Geographic.
Heb deze film niet 3D bekeken, snap ook niet waarom 3D, heel de film speelde zich af in de grotten en was tamelijk donker.
2 * voor het feit dat het een waar gebeurd verhaal is en dat het af en toe spannend was.
feyezuid
Het is echt lang geleden dat ik een film niet kon afkijken.
Wat een verschrikkelijke film. slechte acteurs, slecht gekozen filmmuziek. Spannend muziekje als het niet nodig is en andersom.
Ik schrijf niet vaak een berichtje, maar ik moet de mensen waarschuwen.
tal1b
nou, zo slecht is het ook weer niet.
redelijk gespeeld, aardige beelden, einde kan je idd wel voorspellen.
Donkerwoud
Zo zonde. Ze hebben een film neergezet die qua speciale effecten veel uit de nieuwe 3D-technologie weet te halen, maar ze gebruiken het vervolgens voor een inwisselbaar plot zonder enige meerwaarde boven eerdere claustrofobische trillers. Maar laat het duidelijk zijn dat juist die beeldschone plaatjes wel voor een bijzondere ervaring zorgen, want vooral de water-effecten zijn in 3D een lust voor het oog. Accepteer dan wel dat het meteen ook het enige goede aan de film is.
Het pijnlijkst is hoe ze maar niet tot een compromis kunnen komen of het een serieuze thriller is of dat het juist popcornvermaak moet zijn, en dus zit het maar vol met flauwe en misplaatste oneliners. Veel emotionele diepgang hoeven we niet te verwachten van het blik B-acteurs dat is opengetrokken, waarbij zielloosheid de boventoon voert. Karakters blijken continu buiten elke logica van hun eigen persoon te handelen en veranderen na elke gebeurtenis totaal van de eigenschappen, zoals ze eerst neergezet werden. Geen subtiele opbouw of emotionele gelaagdheid, maar puur gemakzucht van de scriptschrijvers.
Bollywood-Rocker
Heb me goed vermaakt in de bioscoop! heerlijk verhaal, mooie shots.
Alleen jammer van het acteerwerk.. Dat was wat minder.
Gewoon gaan kijken en achteraf beoordelen wat je er van vond! Heb er van genoten!
Zal hem zeker nog een keer bekijken
mock turtle
Jaja "van de creator van titanic en avatar" wordt er heel stoer aangekondigd. Blijkbaar is dat geen garantie voor succes, want deze film is nogal zwak. In de opening van de film meteen al een aantal slecht uitgewerkte scenes. Zo zie je de hoofdpersoon zogenaamd onder water zweven, maar blijft zijn halsketting daarbij strak op het lichaam liggen. Vervolgens een shot van een gebouwtje, zogenaamd in in de bush ergens in Nieuwguinea, maar het ziet er wel heel nieuw en decorachtig uit (golfplatendak lijkt zó van de bouwmarkt te komen, zo nieuw). Daarna een rivier aan water dat een grot in loopt, en wat krijgen we voorgeschoteld: kraanhelder water. Iedereen die wel eens tijdens het regenseizoen in de tropen is geweest, zou veel eerder modderbruin water verwachten...
En daarmee is het niveau van de film wel zo'n beetje gezet. Films over grotten en duiken zijn niet nieuw. Het zou leuk kunnen zijn als er iets nieuws werd gebracht, maar helaas: erg cliché.
Toch is de film niet alleen maar slecht. Men is er toch in geslaagd om er wat mooie beelden in te stoppen. Het moment dat die Carl zonder touw over de rand van de afgrond springt was adembenemend. En gedurende de film neemt de spanning gelukkig voldoende toe.
Men had hier meer uit kunnen halen als men wat meer aandacht voor het verhaal en de uitwerking had gehad, nu is het erg voorspelbaar en middelmatig.
StephanRR
Snap het commentaar op deze film niet zo goed.
Gisteren in de bioscoop gezien en ben van het begin tot eind geboeid gebleven.
Mooie plaatjes en een goed verhaal, acteerwerk was wel ok.
Mischien komt het doordat ik zelf ook duik dat ik me beter in het verhaal kon inleven.
Prima film.
DragQueen
Matige film. en buiten de prachtige beelden, is het verloop van de film inspiratieloos en voorspelbaar. ook het acteerwerk kon mij niet overtuigen. 2 sterren, alleen voor de mooie plaatjes van de onderaardse gangen.
Music4ever
Snap het commentaar op deze film niet zo goed.
Gisteren in de bioscoop gezien en ben van het begin tot eind geboeid gebleven.
Mooie plaatjes en een goed verhaal, acteerwerk was wel ok.
Prima film.
Eens, hoewel ik niet duik vond ik dit ook een prima film.
3D voegde helaas niet bijster veel toe maar heb van begin tot eind vol
spanning gezeten in de bios. Acteerwerk was niet top maar zeker voldoende en
het verhaal vond ik ook goed.
@quikfit
De grotten en het verhaal konden me wel boeien maar de uitvoering was wel erg knullig....B-Film.
erpunited
Het camerawerk en de omgeving waren super mooi. Het verhaal was ook aardig en ik heb vermakelijk zitten kijken. Alleen het acteerwerk was om te janken waardoor het toch wel wat minder wordt
M.Goodkat
De scènes zijn prachtig genomen in de grotten..best wel spectaculair..
Acteerprestaties zozo..paar irritante personen zoals die Jude...
3D gaf totaal geen effect..het heeft ook geen moeite..het was geen snelle actie en veel licht was er ook in feite niet..
En dan nog overal aankondigen van 'James Cameron' hier en daar =/ moet dat de verkoop stimuleren ofzo??
Anyway,best wel een vermakelijke film voor een zondagmiddag maar zeker niet de moeite om in 3D te bekijken.
annakin
goeie film.. ik snap ook de lage rating hier niet.. mooi verhaal.. goede casting, en goed gespeeld. Film was ook zeer spannend in sommige fases, en af en toe ook zeer mooi camerawerk. Al met al goed vermaak om te kijken
Noodless
Leuk om eens te zien , maar daar blijft het dan ook bij. De film is eentonig, veel van hetzelfde en weinig verrassingen. Daarbij spelen sommige personages een irriterende rol die het zeker er niet beter op maken. Het camerawerk oogt wel goed en de grotten zijn een mooie locatie die de kijker nieuwsgierig maken. Maar het gegeven ( wel in een ander genre weliswaar ) van mensen in een grot heb ik al veel beter gezien qua sfeer, spanning, personages.....en het heeft niet met de grot-mannekes te maken ......maar gewoon de claustrofobische sfeer en de enge uitstraling van de grotten.......The Descent !!!!
Deze film krijgt een 6/10
Beklemmende claustrofobische film met hele mooie scènes
Goed geacteerd door de cast.
Filmkriebel
Through caverns measureless to man...
Prima avonturenfilm, beangstigend, spannend en claustrofobisch tegelijk. Zeer mooi gefilmd ook. De cast, ondanks dat ik hier niemand van ken, doet zeer sterk haar best. Ik zag een duidelijke evolutie in de aanvankelijk moeilijke vader-zoon relatie en de manier waarop de crew het loodje legt laat spontaan een fikse rilling na . Ik kan eigenlijk niet veel punten van kritiek vinden om eerlijk te zijn. Zeemonsters zijn niet nodig om dit creepy te maken : de "natural hazards" zorgen hier voor. Een voorzichtige 3,5* om te beginnen, maar een halfje verhoging is niet uitgesloten.
Dat Cameron dit geproduceerd maakt niet uit. Des te beter voor hem, maar zoals al eens gezegd, zijn naam hoefde zelfs niet en de kritikasters hadden dan wellicht een ruime voldoende gegeven.
mc-elvin
ik vond super film james cameron is gewoon een god van film ik vond die film zo spannend dat ik zelf bijna stikte
mug13
Een lekkere claustrofobische film die beschikt over genoeg spannende momenten en mooie scenes.Deze film heeft mij van het begin tot het eind weten te boeien.Ik heb een leuke film avond gehad.
rotem
Zeer spannende film, maar ook toch wel amateuristisch. Het leek wel of ze filmbeelden van de BBC (Caves) hadden gebruikt.
bobbydigital01
Helemaal mee eens,ik vond het een top filmpje die mij flink wat kippenvel heeft bezorgd.
Er zaten flink wat scenes in die mij erg aangrepen!!
Nu 3.5 * maar misschien dat ik hem nog ga verhogen,hij moet nog even op me inwerken hahahahaha.
bobbydigital01
Volgens mij moet je stoppen met drinken!!!
mug13
Volgens mij moet je stoppen met drinken!!!
En drugs.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Senna

The Deep
Avontuur / Mystery, 1977

Pressure
Thriller, 2015
expeditiongrotwatergebaseerd op een waargebeurd verhaalscuba divingpapua new guinea hypothermiacave divingunderwater cave vader-zoon-relatie