• 9.374.065 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Steven Hentges

Met onder meer: Laura Albyn, Linden Ashby en Joe Egender

Plot Hunger

"How far would you go to survive?"

Vijf personen worden wakker in een donkere ruimte. Al snel begrijpen ze dat ze opgesloten zitten. In een tweede kamer vinden ze een watervoorraad van een maand, eten is er echter niet te vinden en al snel keren de leden van de groep zich tegen elkaar.

Best oké.

De film komt natuurlijk met een beproefd concept. Ondertussen zijn er al aardig wat Cube/Saw clones en ook deze film plaatst weer een groepje onwetenden in de handen van een gestoord individu. Doorheen de film wordt duidelijk waarom hij dit allemaal doet (ook niet origineel), verder hangt de film vooral vast aan deze ene locatie.

Niks origineels dus, maar de uitwerking is best aardig. Niet echt een film die zich direct op gore of bloederige horror richt, 't is meer het psychologische luik dat de aandacht krijgt. 't Is dan ook een best luguber concept dat ook best realistisch gebracht wordt. Daar haalt de film z'n kracht vandaan.

Visueel gebeurt er niet zoveel, vond de vaak terugkerende cuts van de "dader" ook absoluut niks toevoegen. Soundtrack is verder wel redelijk maar ook hier had meer uit gehaald kunnen worden. Film blijft wel spannend en weet de aandacht makkelijk vast te houden, zonder een hoop franjes, twists of een enorme climax. En dat spreekt dan toch wel voor een film als deze.

Best goed om een keertje te zien. Verwacht niet teveel horror of gore, meer een redelijk rauw portret van een groepje opgesloten mensen die stilaan hun dierlijke kant weer ontdekken.

avatar van stinissen

Best aardige film met een psychologische tintje de acteurs doen hun best en verder roept de film een kille sfeer op wat de film ten goede komt.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een matige film waar meer uit te halen valt dan dat er nu gebeurd is.
Er wordt toch wel een goede sfeer neer gezet, maar door bepaalde onlogische gebeurtenissen wordt alles een beetje ontkracht.
Acteerwerk is redelijk. Naar mijn mening weten ze het overtuigend neer te zetten. De dialogen zijn standaard....waarom zijn we hier!! Wat is de link tussen ons!!! je kent het wel.
Op het gebied van gore hoef je niets te verwachten. Misschien dat door de "sfeer" die de film over brengt bepaalde beelden als "naar" beschouwd kunnen worden....maar echt eng of vies wordt het nergens.
Wat heel erg grappig is: is dat de doktor verteld aan dat ander meisje hoe het lichaam zichzelf van binnenuit opvreet en hoe je er kan komt uit te zien. Volgens mij heeft die dame..de doktor bedoel ik hiermee...34 dagen NIETS gegeten. Vervolgens komt ze die put uit, met nog steeds glanzend haar, geen kapotte lippen van de uitdroging van voeding..jawel ook daar kun je kapotte lippen van krijgen. Ziet haar huid er niet grauw uit en heeft ze geen rippelhuid van de uitdrogingen. Ook vindt ik het dan nog heel erg knap om na 34 dagen in duisternis te hebben geleeft...toch meteen vol in de zon te kunnen kijken!!! . Maargoed dat terzijde.
Daarbij is het ook nog heel erg knap dat ze ondank haar minimale intake van voedsel een volwassen man met een bot dood kan maken!!! Come on!! en dat ze, ondanks dat ze is uitgeput...nog die klote lader is opgekomen!!! Owjah...tegen een van die gasten zegt ze...als ik je door je keel snij...bloed je langzaam dood en duurt het ongeveer 5 minuten voordat je dood bent gebloed...nou...op het einde is het dan zover, snijd ze hem de keel door...en wat denk je...meteen dood!!!. Tja, misschien moet ze haar studie boeken er nog eens op na slaan.
Het klinkt nu net als of ik alleen maar negatief kan zijn over deze film....maar het betreft hier hoogstens wat schoonheidsfoutjes...dingen die niet matchen met wat ze zeggen in de film.
Verder is het verhaal natuurlijk voorspelbaar, en deed het me een beetje denken aan saw 1 waar de twee mannen opgesloten zitten in de badkamer...maar nu met 5 man...en 1 missie...proberen te overleven.
Wat ik wel degelijk een erg leuk stukje vond is dat het vrijende koppeltje in de auto de mensen onder in de put konden horen en hun probeerde te helpen. Jammer voor hun hebben ze niet veel kunnen betekenen
Tja, eindconclussie is: Goed geprobeerd, niet helemaal gelukt.
Van mij een 2.5*

avatar van rep_robert

Extreem saaie en langdradige film met een concept die we al wel tig keren beter uitgewerkt hebben gezien.

Vooral het eerste uur is verschrikkelijk saai, er wordt me toch een boel afgeluld. Niet normaal meer. Ook een paar personages zijn vanaf minuut 1 al verschrikkelijk irritant en dat diepgaande gedoe maakt het allemaal niet beter. De killer ziet er ook behoorlijk suf uit en die verscheidene flashbacks door de film heen zijn ook behoorlijk tempo dodend. Het wordt allemaal wat aardiger na het kannibalistische gedoe, maar ook daarna vervalt de film weer in het trage tempo van de eerste helft.

Weinig verrassingen en een redelijk voorspelbaar verloop van het verhaal en een heel suf einde. Ik heb dit genre wel is beter uitgewerkt zien worden.

Slecht.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Wat een slechte film zeg. Er gebeurt weinig tot niks, er zit geen gevoel of enige emotionele waarde in de film en bij de acteurs zet ik ook mijn vraagtekens. Als dit horror is.. nou sorry hoor. Een van de slechste horrorfilms die ik heb gezien. Enig kleine pluspuntje was het einde, dat nog wel een heel klein beetje in de buurt kwam van spannend.

avatar van xxc

xxc

Wauw, didn't expect that!!

Deze film had ik nieuw gekocht bij bol.com, maar toch zag ik er een beetje tegenop.. De zoveelste film over mensen die wakker worden in een bepaalde ruimte en waaruit dan blijkt dat iemand experimenten doet, onderzoek. Maar toch raakte juist deze film mij het meest van allemaal. (behalve cube)

Ik hoopte dat het geen overbodige Bfilm zou zijn, maar ook dat gevoel verdween al snel. Sure, er zitten een hoop B-acteurs in, maar ik kan van niemand echt zeggen dat ik me aan die persoon ergerde, aan zijn of haar acteerprestatie. Over het blonde meisje had ik soms mijn twijfels maar ook dat werd weer goed rechtgetrokken na een aantal fragmenten.

De reden dat ik deze film kies boven een heleboel andere soortgelijke films is omdat deze een enorme kern van waarheid bevat. Als een mens zo lang zonder eten moet zitten, dan geloof ik best wel dat je er zo geobserdeerd van kan worden dat je zelfs in staat ben om je 'buurman' op te eten. Angstaanjagend eigenlijk..

De film werd nergens echt 'eng' maar had wel een paar stukken waar ik toch wel de kriebels van in mijn buik kreeg. Bijvoorbeeld het stuk waar ze net Grant hebben vermoord en opgegeten waarna je ziet wat dit met Luke en Anna gedaan heeft.. Je ziet het aan hun blik in hun ogen.. Frightning.

Leuk filmpje, een film waar je over na gaat denken zogauw je de aftiteling ziet..

avatar van El  Loco

El Loco

Redelijk goede film.

Hunger heeft heel wat weg van Saw, waar ook een groep mensen worden opgesloten door één of andere psychopaat. Het verschil is dat het bij Hunger gaat over het opeten van je medemens om in leven te blijven. Het concept over kannibalisme is best wel leuk en zorgt voor enkele enge momenten, maar toch vind ik niet dat de film erg spannend is.

Best wel oké om eens snel tussendoor te zien. 3*

avatar van Halcyon

Halcyon

Interessant filmpje dat omwille van het moralistische concept sterk naar Saw-films en consorten neigt, maar beter uitgevoerd wordt. Hunger is intrinsiek dan ook een stuk beter, in de eerste plaats omdat de psychologische laag veel dieper gaat, daar waar mainstream Hollywood doorgaans op de vlakte blijft. Wanneer worden normen en waarden overboord gegooid in de strijd om te overleven? Waar ligt het breekpunt van de mens? Wanneer wordt de mens een beest? Deze vraag staat hier centraal en vermits die verandering bij sommige personages sneller plaatsvindt dan bij andere, levert dit intrigerende conflicten op. Hunger is rauw, deprimerend en houdt de kijker een spiegel voor. Alleen de matte vertolkingen en enkele ongeloofwaardigheden in de plot werpen een kleine smet op het blazoen van deze psycho-horror.

avatar van otherfool

otherfool

Leuke horror met best een aardige, zij het ietwat potsierlijke, killer die zo zijn eigen demonen de baas probeert te zijn. De spanning wordt er redelijk in gehouden en ondanks een paar wat mindere verwikkelingen en niet een echt geweldig einde intrigeert de boel genoeg om geboeid te blijven kijken. In het 'mensen worden wakker in onbekende ruimte' genre een aanrader.

3*.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Interessant en origineel concept, al had ik het gevoel dat de film wat onder zijn potentieel bleef. Er werd net iets te weinig gedaan met het leuke verhaal, naast het feit dat het einde ronduit zwak was. Dan wel weer goed waren de acteerprestaties: de 5 hoofdrolspelers deden goed hun best en vielen zeker niet door de mand.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vrij saai filmpje, valt me nog mee dat ik niet in slaap ben gevallen...

Wordt nergens echt spannend, op enkele momenten na tegen het einde aan.
Verder kloppen er zoveel dingen niet voor een film die Hunger wordt genoemd. Nergens zie je de mensen honger lijden, ja op een paar momenten na als er twee mannen kakkerlakken eten. Maar ze zien er nog vrij levendig uit na al die dagen met name Jordan dan die al die dagen niks heeft gegeten en nog genoeg kracht heeft om iemand te vermoorden en de ladder op te klimmen...

1,0 Sterren.

avatar van Metalfist

Metalfist

Saw maar dan in een put

Al zolang als ik me kan herinneren heeft mijn broer de neiging om goedkope horrorfilms te kopen. De prijs is nooit meer dan 5 euro en er heeft al heel wat rommel tussen gezeten. Soms gebeurt het echter dat er een kleine parel tussen al het bloed zit waardoor je je toch altijd afvraagt wat je te zien zult krijgen. De opzet van Hunger is misschien wat cliché maar zorgde in ieder geval wel voor wat verwachtingen.

Verwachtingen die op zich nog vrij goed uitkomen, al blijft Hunger wel een zoveelste film in dit subgenre. De kracht zit hem dan ook dat de film zich niet concentreert op het kannibalisme zelf maar eerder op het psychologische aspect ervan. Je hebt dan ook het gevoel dat je effectief naar een soort van experiment bent aan het kijken waar de mens zijn dierlijke zelf terug ontdekt. De toevoeging van de flashbacks van de killer vond ik trouwens wel geslaagd. Je bent toch wel benieuwd of de testpersonen dezelfde handelingen gingen doen als de killer. Plus de paar 'pestmomentjes' zoals een muur metselen en daarachter een lijk stoppen in de hoop dat de testpersonen de muur zullen openbreken vond ik wel leuk. Interessant concept dus maar jammer genoeg maakt Steven Hentges een film die bol staat van de schoonheidsfoutjes. Zo blijven de mannen dag in dag uit dezelfde five o'clock shadow hebben en blijft hun haar verbazingwekkend glinsterend en totaal niet vettig. Het zou natuurlijk kunnen dat ze zich hebben liggen wassen in de watervoorraad (aangezien Luke daar ook al zijn bebloede neus afspoelde) maar ik heb er eerlijk gezegd mijn twijfels over.

En dan heb ik het nog niet over de put/grot zelf gehad! Jongens toch, ziet me dat er fake uit! Zeker in het begin is het gewoon lachwekkend om te zien hoe dat ding van papier-maché praktisch uiteen scheurt wanneer er iemand tegen leunt. Gelukkig is er nog wel een redelijke cast bijeen geraapt. Ik dacht eigenlijk eerst dat ik naar Giovanni Ribisi was aan het kijken toen ik Joe Egender de rol van Luke zag spelen. Ze lijken erg hard op elkaar en het viel me op dat Egender zijn rol eigenlijk vrij goed invult. Zeker wanneer ze kannibaal zijn geworden is hij goed op dreef. Schitterend ook om freakin' Johnny Cage uit Mortal Kombat terug te zien in de vorm van Linden Ashby als Grant. Zonde dat hij eigenlijk zo snel het loodje legt. Wanneer een film zich in één locatie afspeelt, dan moet de cast al goed zijn om de boel wat interessant te houden. Een zwakke schakel is al genoeg om de boel te verpesten maar gelukkig gebeurt dat bij Hunger niet. Toegegeven, Bjorn Johnson is als killer maar zozo doordat er niets angstaanjagend of iets dergelijks van hem afstraalt maar toch is het op dit gebied wel allemaal vrij goed in elkaar gestoken.

Redelijk filmpje waar best wel meer in had kunnen zitten. De cast is goed en ook heel de opzet is geslaagd te noemen maar het zijn talloze kleine foutjes die je op den duur beginnen te irriteren. Baardgroei die even lang blijft, haar dat niet vettig wordt, een decor dat bijna uit elkaar valt wanneer je ertegen leunt, ... Zonde eigenlijk want anders had de film een hogere score gekregen.

Nipte 3*

Zeer de moeite waard! Inderdaad saw-achtig, niet qua uitvoering maar wel betreft verhaal. Boeiend, je blijft nieiwsgierig! Las in een recensie iets over t waar te doen van behoeftes maar vind dit zo niet relevant, gaat om meer dan dat soort pietluttigheden!! Over mentaal breken, doorzettingsvermogen en psychischegesteldheid.

Echt wel een aanrader.....

avatar van Brabants

Brabants

Film met een concept dat we in grote lijnen al kennen uit voorgaande films. Deze productie heeft met antropofagie als onderwerp een eigen betekenis gekregen, maar is hierin niet sterk. Het plot is vanaf het begin voorspelbaar en de stimulansen van de dader wat eenvoudig van aard. Hierdoor mist de film spanning en werken de veelal donkere shots niet echt in het voordeel om er nog enigszins iets van te kunnen maken.

avatar van jippie2010

jippie2010

Not bad! Meer een psychologische thriller trouwens...

Aardig concept, prima geacteerd. en blijft redelijk boeiend tot aan het eind.

Niks mis mee... *3.0

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en vond het geen slechte film. De film is minder gruwelijk dan bv Saw, want alles gebeurd meer of screen, maar dit maakt de film niet minder. Ondanks het simpele gegeven weet de film wel te boeien.

De film is in het begin redelijk donker, maar al gauw veranderd dit.

Het was wel eens de moeite om te bekijken, geen meesterwerk, maar zeker ook geen slechte film, gewoon goed.

avatar van jordandejong

jordandejong

Best een aardige horrorfilm. Openingsscène in het pikkedonker is aardig spannend en zet de toon.

Daarna voelt het behoorlijk Saw achtig aan. Een groep vreemdelingen opgesloten, een mysterieuze klok, de vrij duidelijke opdracht dat je elkaar wat moet aandoen om te overleven en een psychopaat die alles van een afstandje bekijkt. De onderlinge spanningen lopen uiteraard al snel op. Dit leidt tot een lugubere scène waarin er toch iemand geslachtofferd zal moeten worden om te kunnen eten.

Hekel punt is de psychopaat die werkelijk helemaal niets uitstraalt. Het motief en zijn flashbacks zijn ook nogal slapjes eerlijk gezegd.

Maar onaardig is dit zeker niet. Een interessant kijkje in hoe ver een mens kan gaan als het tot het uiterste gedreven wordt.