• 9.219.242 stemmen

Met onder meer: Itziar Aizpuru, José Ramón Argoitia en Mariasun Pagoaga

Gesproken taal: Baskisch en Spaans

Releasedatum: 23 juni 2011

Plot 80 Egunean

De zeventigjarige, getrouwde Axun komt in het ziekenhuis Maite tegen, haar beste vriendin uit haar tienerjaren. In eerste instantie herkennen ze elkaar niet eens. Maar al snel blijkt dat de vriendschap die ze toen koesterden nog steeds bestaat, maar dan komt Axun erachter dat Maite lesbisch is. Axuns oude, kennelijk onderdrukte gevoelens komen weer boven en stellen haar voor een dilemma: zal ze haar hart of haar verstand gehoorzamen?

avatar van gauke

gauke

Hartverwarmende, sympathieke, aanstekelijke, tastbare, mooie film, met de benodigde humor gebracht, die de tijd neemt om het verhaal te vertellen en je medelijden opwekt. De cast is uiterst geloofwaardig, het camerawerk uitstekend en de muziekkeuze had niet beter kunnen zijn. De laatste jaren kent Spanje veel producties die in het oog springen.

avatar van stinissen

Uitstekende aangename en sympathieke productie over mensen die soms na ruim 60 jaar hun ware ik ontdekken en dat gaat gepaard met de nodige emoties , de film is heel mooi geschoten en zal het waarschijnlijk goed doen in de filmhuizen.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Mooie gevoelige film, duidelijk met liefde gemaakt. Vaak vind ik Spaanse films te zwaardravend, maar daar had ik bij deze film geen last van, terwijl het drama daar makkelijk aan ten onder had kunnen gaan. Het is geen vrolijke film, maar raakt net de juiste toetsen, Had m niet graag gemist.

Ik weet niet of Axun ook werkelijk wel zo overtuigd was en moest kiezen tussen haar hart en verstand. Meer dan vriendschap en de vast geroestheid van haar leven leken mij het dilemma, de vrijheid die ze zag, niet zozeer haar geaardheid. Bleef een heteroseksuele vrouw imo. Of de film had daar explicieter moeten zijn, maar dat was niet wat ik eruit haalde. En was ook niet wat de film wilde zeggen.

avatar van ivsivris

ivsivris

Ik heb deze film met mijn vriendin gekeken, en hij wist ons beide te boeien. Een spaanse film met erg sterke acteerprestatie's! Mooi film, met sympathie naar gekeken. Zeker de moeite waard.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet onaardig, deze weliswaar Spaanse film maar in het Baskisch geschoten, die best redelijk wegkijkt met een verhaal dat niet bijzonder is -over een vrouw die even uit sleur lijkt te geraken- maar wel leuk om te verfilmen, alleen stoorde ik me eigenlijk aan beide vrouwen en hun levens konden me eigenlijk weinig bekommeren en daarmee de film ook niet echt. Dan vond ik de rol van de man een stuk sterker en daarbij raakte ik wel betrokken. Aangezien zijn rol op het eind groter wordt vond ik het laatste halfuur ook veel sterker. De film lijkt ook vrij goed te eindigen, maar gaat dan toch vijf minuten te ver door met onnodige scènes. Vooruit, 3,0*.

Heel mooie ode aan de vriendschap! Echt boeiende vertolkingen van de gehele cast! Diepmenselijk onderwerp wordt heel gevoelig gaandeweg verteld. Een kleine Spaanse parel!!