• 9.382.853 stemmen

O Beijo No Asfalto (1981)

Drama / Misdaad | 80 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Alternatieve titel: The Kiss

Oorsprong: Brazilië

Geregisseerd door: Bruno Barreto

Met onder meer: Ney Latorraca, Christiane Torloni en Tarcísio Meira

Gesproken taal: Portugees

Plot O Beijo No Asfalto

"It wasn’t the first kiss… neither the first time."

Een man wordt aangereden door een bus, die pardoes doorrijdt en hem schijnbaar levenloos aan de kant van de weg laat liggen. De simpele bediende Arandir rent ernaartoe en geeft hem een kus uit pure sympathie en onvoorwaardelijke liefde. De opportune fotograaf Pinheiro ziet er echter een mogelijkheid in om meer kranten te verkopen en schiet er een plaatje van. Samen met de verachtelijke en brute politiechef Cunha beschuldigen ze de man van homoseksualiteit en beweren dat de aangereden man zijn geliefde is.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Community members opgelet !
Deze film gaat niet direct over gay rights!
Al speelt de gebruikelijke blabla over het accepteren van de romanticus in jezelf wel een rol. Neen, deze op een stuk van N. Rodrigues gebaseerde film gaat eerder over conformisme onder dictatuur en media manipulatie. Dat iemand die een stervende vent op zijn bek pakt een ranzige pervert is die moet worden opgesloten in een gesloten inrichting, staat verder buiten kijf. Maar helaas wordt de held niet alleen van necro/homofilie beschuldigd, maar uiteindelijk ook van moord.
Voor alle duidelijkheid: Arandir is geen bruinwerker / poepstamper / holuitwoner / darmkanaalzwemmer / sjokoprins of hoe je het ook noemen wil, maar een keurig getrouwde huisvader die intussen geilt op zijn minderjarige schoonzus ,( gespeeld door een meerderjarige actrice, kan ik hier beter snel bij vermelden ) zo wordt geexpliceerd.
Gebaseerd op een toneelstuk zei ik, en zo komt het helaas ook te vaak over met aaneensluitende dialoogsequenties. Die vent op de poster is trouwens niet Arandir maar zijn op Omar Sharif gelijkende schoonvader, die een niet onbelangrijke rol speelt in het bizarre en VOOR A-ROMANTISCHE KIJKERS ONGESCHIKTE slot.
Verder kudoi voor de coffin-Joe hommage ( grietje bekijkt naar ik meen het 1ste deel uit de saga op tv en vindt het reuze eng)
En nee, dat was niet Toots Tielemans op de mondharmonica.