• 9.374.505 stemmen

Geregisseerd door: Václav Vorlícek

Met onder meer: Petra Černocká, Jan Hrušínský en Jan Kraus

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Dívka na Kosteti

De jonge Saxana studeert voor heks, maar heeft geen zin om te leren. Voor straf moet ze 300 jaar nablijven, maar door een toverformule weet ze voor twee dagen naar de mensenwereld te ontsnappen. Ze sluit vriendschap met Honza, de zoon van een directeur van een dierentuin, en gaat samen met hem naar school, waar haar heksenstreken voor veel komische toestanden zorgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Wellicht ietwat oubollig overkomend, maar nog steeds wel grappig en voor die tijd en met die middelen een film met leuke vondsten. Sowieso kon ik geen propaganda terugvinden in de film, ook wel verfrissend voor een film uit die regionen en die tijd.

Qua verhaal en aankleding lijken Harry Potter en Hetty de heks (of zo, volgens mij zapte ik ooit eens door zo'n slecht nagesynchroniseerde tv-serie van die strekking heen!) mogelijk enigszins schatplichtig aan deze film.

Door de korte speelduur prima uit te zitten.

avatar van MisterPink

MisterPink

Dankzij de actrice ook voor volwassenen nog erg leuk. Mag zo je lijst in Baggerman

Vond het best modern, niet zo oubollig. Het trucje met de arm heeft Saxána waarschijnlijk wel afgekeken van Mister Fantastic (van de four) die mogelijk ook schatplichtig is aan iemand anders.

Kleine kanttekening. Het beetpakken van de konijnen bij de oren en nekvel levert wel onnodige stress op voor de beesten. Ik begrijp dat de kwajongens en lerares hun rol moeten spelen maar dan nog. Gelukkig hield de heks de konijnen wel liefdevol vast.